Site Rengi

HABER ÖZETİ
Adliye vurguncusu Erdal Timurtaş hakkında Kırmızı Bülten kararı!.
235 emniyet müdürü emekliliğe sevk edildi..
90 lirayı geçen gümüş sessiz sedasız rekor kırıyor..
ABD Başkanı Trump Venezuela için abluka emri verdi..
Ankara’da sigortalı fuhuş rezaleti!.
PKK-SDG için son 15 gün!. 80 bin kişilik ordu emir bekliyor!.
Gram altın 6 bin lirayı test etti..
İşte vergi borçlarını ödemeyen yüzsüzler listesi!.
Mehmet Akif Ersoy hakkındaki iddialar yenilir yutulur cinsten değil!.
AK Parti’den 3 aşamalı Terörsüz Türkiye raporu..
Jeff Bezos da MASAK’a takıldı!.
Gain Medya’ya operasyon: Kayyum atandı..
Mehmet Akif Ersoy’un uyuşturucu testi pozitif çıktı!.
Ekrem İmaoğlu ile Enver Aysever cezaevinde birbirlerine girdi!.
İhraç edilen CHP’li delegeden skandal Gülşah Durbay paylaşımı!.
Trump’a Çin şok uyarı: ÇİN İLE SAVAŞA GİRERSEK KAYBEDERİZ!.
CHP’li Başkan Gülşah Durbay hayatını kaybetti!.
Suriyelilerin dönüşünü hızlandıracak 3 aşamalı plan başladı!.
Kaçarak yurt dışına giden doktorlar tıpış tıpış geri dönmeye başladı!.
Türk baba ve oğlu Monaco prensesinin oğlunu tekme tokat dövdü..
Bakan Fidan’dan PKK’nın uzantısı SDG’ye son çağrı!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin’i Türkiye’ye davet etti..
CHP’li Ahmet Özder’den Devlet Bahçeli’ye sürpriz ziyaret!.
Mehmet Akif Ersoy ifşa olunca Esenler Belediyesi panik oldu!.
Güllü’nün kızı tutuklandı!.
Güllü cinayetinde skandal itiraf geldi!.
ABD Epstein’in albümünden Trump’ın da yer aldığı yeni fotoğrafları konuşuyor!.
İBB davasında ilk duruşma tarihi belli oldu..
Mehmet Akif Ersoy cezaevinden açıklama yaptı..
2026’da emlak vergisi 3 katına çıkıyor..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Mustafa Varank’tan altılı masaya koltuk pazarlığı eleştirisi..

Mustafa Varank’tan altılı masaya koltuk pazarlığı eleştirisi..
13.01.2023
A+
A-
6’lı masanın koltuk pazarlıklarını eleştiren Bakan Mustafa Varank, muhalefet liderlerini tiye aldı.

Türkiye, seçimler için geri sayıma geçti.

Haziran ayında yapılması beklenen seçimlerle ilgili siyasi partiler çalışmalarını sürdürüyor.

Cumhur İttifakı, Recep Tayyip Erdoğan’ın adaylığını destekliyor ancak Millet İttifakı’nın adayı henüz belli değil.

Aylardır devam eden 6’lı masa toplantılarından sonuç çıkmadı.

Muhalefetin sonuçsuz toplantıları; Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından tiye alındı.

“Koltuk kavgaları, makam pazarlıkları..”

İstanbul Güngören’de katıldığı bilim merkezinin açılış töreninde konuşan Bakan Varank, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

“Bizim gündemimiz bilim teknoloji ve inovasyon. Bizim gündemimiz etkin insan kaynağı yetiştirebilmek. Bizim gündemimiz bu ülkeye değer katan eserler bırakabilmek. Ama başkalarının gündeminde ne var? Hepiniz izliyorsunuz. Koltuk kavgaları, makam pazarlıklarını eminim hepiniz izliyorsunuzdur. Aylardır bir cumhurbaşkanı adayı belirleyemeyen, bırakın belirlemeyi daha adayı konuşamaya başlayamayan bir 6’lı masa var.

“Toplanıp toplanıp karar veremiyorlar”

Neredeyse ocak ayı bitecek ama şu anda Cumhurbaşkanı adayı belli olan bir tane Cumhur İttifakı var. Sayın Cumhurbaşkanımızın adaylığı ilk günden beri belli. Sayın Cumhurbaşkanımızın karşısına kimi çıkaracaklar toplanıp toplanıp bir türlü karar veremiyorlar. Tabii biz dışarıdan baktığımızda 6’lı masanın Cumhurbaşkanı adaylarını belirleme gündemiyle toplandığını zannediyoruz.

Partili Cumhurbaşkanı olmaz diye yeri göğü inletiyorlar

Meğerse bu toplantıların gündemi aday belirleme değil koltuk pazarlığı. Ne diyorlar. ‘6’lı masadaki genel başkanların hepsi cumhurbaşkanı yardımcısı olacak’ diyorlar.

Ee hani ‘partili cumhurbaşkanı olmaz’ diye yeri göğü inletiyorlardı. Hatta bu cumhurbaşkanı yardımcıları her karara imza atacaklarmış. O da yetmez masadaki partilerin oyları binde 5 olsa dahi mutlaka bütün partilere birer bakanlık verilecekmiş. Ama bence bu da yetmez.

rMadem tüm sözlerini bir kenara bırakıyorlar madem Anayasa’yı tanımayacaklarını bugünden ilan ediyorlar ben de kendilerine bu kürsüden bir öneride bulunak istiyorum.

“İki ayda bir dönüşümlü olarak cumhurbaşkanı olsunlar”

Bence 6’lı masanın genel başkanları iki ayda bir dönüşümlü olarak cumhurbaşkanı olsunlar. Tabii burada bir sıralama problemi gündeme gelebilir. Sıralamayı da boy sırasına göre mi yapacaklar, yaş sırasına göre mi yapacaklar. Bunun için de yazı tura atabilirler.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.