Site Rengi

HABER ÖZETİ
CHP’li Başkan Gülşah Durbay hayatını kaybetti!.
Suriyelilerin dönüşünü hızlandıracak 3 aşamalı plan başladı!.
Kaçarak yurt dışına giden doktorlar tıpış tıpış geri dönmeye başladı!.
Türk baba ve oğlu Monaco prensesinin oğlunu tekme tokat dövdü..
Bakan Fidan’dan PKK’nın uzantısı SDG’ye son çağrı!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin’i Türkiye’ye davet etti..
CHP’li Ahmet Özder’den Devlet Bahçeli’ye sürpriz ziyaret!.
Mehmet Akif Ersoy ifşa olunca Esenler Belediyesi panik oldu!.
Güllü’nün kızı tutuklandı!.
Güllü cinayetinde skandal itiraf geldi!.
ABD Epstein’in albümünden Trump’ın da yer aldığı yeni fotoğrafları konuşuyor!.
İBB davasında ilk duruşma tarihi belli oldu..
Mehmet Akif Ersoy cezaevinden açıklama yaptı..
2026’da emlak vergisi 3 katına çıkıyor..
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Uluslararası toplumun Filistin’e borcunu ödeme vakti gelmiştir..
Trump Gazze Barış Gücü’nün başına ABD’li generali atayacak..
İSPARK’a yüzde 62 zam!.
Putin’den Trump’ı küplere bindirecek Venezuela açıklaması!.
Sağcılığın ahlaksızlık olduğunu savunan Ahlaksız Enver tutuklandı!.
Merkez Bankası faizi %38’e indirdi..
Orta Doğu’dan umudunu kesen ABD Latin Amerika kaynaklarına göz dikti!.
TBMM’de iğrenç taciz skandalı!.
Eski spikerden Mehmet Akif Ersoy hakkında skandal iddialar: BU SAPIK HERİFİN TACİZLERİ YÜZÜNDEN KITA DEĞİŞTİRDİM!.
Güllü’yü kızının aşağı attığı TÜBİTAK raporu ile ortaya çıktı!.
Mehmet Akif Ersoy hakkında ağzıları açık bırakan fuhuş çetesi ve uyuşturucu iddiaları!.
Gazeteci Mehmet Akif Ersoy tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi!.
FED faiz kararını açıkladı..
Ahmet Çakar ve eşinin dudak uçuklatan para trafiği MASAK raporunda!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Terörsüz Türkiye mesajı: Kararlıyız, Sabırlıyız, Samimiyiz..
Kahpe İsrail’i Türkiye korkusu sardı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

NEW YORK TİMES! POMPER TÜRKİYE İLE PAZARLIKTA PASIF KALDI!..

NEW YORK TİMES! POMPER TÜRKİYE İLE PAZARLIKTA PASIF KALDI!..
11.10.2019
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile başlatılan Barış Pınarı Harekatı’na ilişkin suçlu arayan ABD basını şu ifadeleri kullandı: “ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Türkiye ile pazarlıkta pasif kaldı.”

Türkiye Cumhuriyeti Başkomutanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın talimatı ile başlayan ‘Barış Pınarı Harekatı’ dünya basınının manşetinde de geniş yer buldu.

Amerikan basınında, Trump’ın kararına tepkiler sürüyor

New York Times Gazetesi bugün, Trump’ın kararını mercek altına alan bir makale yayımladı. Gazete makalesinde ABD Başkanı Trump’ın bugüne kadarki en riskli ulusal güvenlik kararını verdiğini söyledi.

New York Times: Pompeo Türkiye ile pazarlıkta pasif kaldı

Donald Trump‘ın yabancı devlet adamlarına, bürokratlardan, diplomatlardan, askerlerden ve istihbarat yetkililerinden daha fazla güvendiği değerlendirmesini yapan Newyork Times, “Savunma Bakanlığı ile Dışişleri Bakanlığı arasında, uluslararası krizlerin çözümünde uzun süredir farklılık gözleniyor.” ifadelerini kullandı. Gazeteye göre üst düzey askeri yetkililer ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo‘yu Türkiye ile pazarlıkta pasif görüyor.

İngiliz The Guardian: Erdoğan Batı ile değil, Rusya ve İran’ın atacağı adımlara bakıyor

İngiliz The Guardian Gazetesi ise Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin‘in Suriye politikasını yazdı. Gazete, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın Batı’dan ziyade Rusya ve İran’ın atacağı adımlarla ilgilendiği yorumunu yaptı.

ABD ve İngiltere basını ile birlikte Fransız basını da Barış Pınarı Harekatı’na geniş yer a4yırdı. Fransız Gazeteleri Putin’in Türkiye’nin harekatından çıkar sağlama peşinde olduğunu ifade etti.

Fransız Le Figaro gazetesi, Fransız bir diplomatın sözlerine yer verdiği haberinde, “Erdoğan, Putin gibi oyunun kartlarını yeniden karmak istiyor. Dünyanın değiştiğini ve bu dünyayı yöneten antlaşmaların zamanını doldurduğunu düşünüyor” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.