Site Rengi

HABER ÖZETİ
PKK-SDG için son 15 gün!. 80 bin kişilik ordu emir bekliyor!.
Gram altın 6 bin lirayı test etti..
İşte vergi borçlarını ödemeyen yüzsüzler listesi!.
Mehmet Akif Ersoy hakkındaki iddialar yenilir yutulur cinsten değil!.
AK Parti’den 3 aşamalı Terörsüz Türkiye raporu..
Jeff Bezos da MASAK’a takıldı!.
Gain Medya’ya operasyon: Kayyum atandı..
Mehmet Akif Ersoy’un uyuşturucu testi pozitif çıktı!.
Ekrem İmaoğlu ile Enver Aysever cezaevinde birbirlerine girdi!.
İhraç edilen CHP’li delegeden skandal Gülşah Durbay paylaşımı!.
Trump’a Çin şok uyarı: ÇİN İLE SAVAŞA GİRERSEK KAYBEDERİZ!.
CHP’li Başkan Gülşah Durbay hayatını kaybetti!.
Suriyelilerin dönüşünü hızlandıracak 3 aşamalı plan başladı!.
Kaçarak yurt dışına giden doktorlar tıpış tıpış geri dönmeye başladı!.
Türk baba ve oğlu Monaco prensesinin oğlunu tekme tokat dövdü..
Bakan Fidan’dan PKK’nın uzantısı SDG’ye son çağrı!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin’i Türkiye’ye davet etti..
CHP’li Ahmet Özder’den Devlet Bahçeli’ye sürpriz ziyaret!.
Mehmet Akif Ersoy ifşa olunca Esenler Belediyesi panik oldu!.
Güllü’nün kızı tutuklandı!.
Güllü cinayetinde skandal itiraf geldi!.
ABD Epstein’in albümünden Trump’ın da yer aldığı yeni fotoğrafları konuşuyor!.
İBB davasında ilk duruşma tarihi belli oldu..
Mehmet Akif Ersoy cezaevinden açıklama yaptı..
2026’da emlak vergisi 3 katına çıkıyor..
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Uluslararası toplumun Filistin’e borcunu ödeme vakti gelmiştir..
Trump Gazze Barış Gücü’nün başına ABD’li generali atayacak..
İSPARK’a yüzde 62 zam!.
Putin’den Trump’ı küplere bindirecek Venezuela açıklaması!.
Sağcılığın ahlaksızlık olduğunu savunan Ahlaksız Enver tutuklandı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Oğuzhan Asiltürk’ün ismi evinin yakınındaki caddede yaşatılacak!.

Oğuzhan Asiltürk’ün ismi evinin yakınındaki caddede yaşatılacak!.
11.11.2021
A+
A-

AK Parti’li belediye meclis üyeleri, Ankara’da 1 Ekim’de hayatını kaybeden eski bakanlardan Asiltürk’ün hatırasının yaşatılması amacıyla, ikamet ettiği Yukarı Bahçelievler Mahallesi’ndeki bir caddeye isminin verilmesi için Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’ne önerge verdi.

AA muhabirine konuşan Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Birinci Başkan Vekili AK Parti’li Fatih Ünal, parti kültürlerinde vefanın önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

Oğuzhan Asiltürk’ün vefatından derinden etkilendiklerini aktaran Ünal, “Vefa ile ilgili çalışmaları her defasında Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan bize öğütler. Beraber siyaset yaptığımız, Milli Görüş çizgisinden gelen Oğuzhan Asiltürk ağabeyimizi çok seviyorduk. Biz de bir vefa duygusu olarak bu ay bir caddeye isminin verilmesi konusunda bir önerge verdik.” diye konuştu.

– “OĞUZHAN ASİLTÜRK, DAVAMIZDA ÖNCÜ ABİLERİMİZDENDİR”

İsimlendirme Komisyonu’na sevk edilen önergenin Aralık ayında yapılacak meclis toplantısında karara bağlanacağını anlatan Ünal, şöyle devam etti:

“Aslında oturduğu caddeye ismini vermek istiyorduk. Ancak orada devlet bilinci ile yapılmış bir isimlendirme olduğu için başka yakın bir caddeye de verilebilir. Nihayetinde, devletimiz dış politika gereği bazı yerlere isimler veriyor. Bu isimlerin değişmesini arzu etmeyiz. Araştırmaya devam ediyoruz. Oğuzhan abi, uzun yıllar Milli Kütüphane’nin hemen yanında oturuyordu. Oğuzhan Asiltürk, davamızda öncü abilerimizdendir. Merhum Necmettin Erbakan’ın ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dava ve yol arkadaşlığı yapmış büyüklerimizdendir.”

– ÖNERGE

Kasım ayı birinci oturumunda, AK Parti Grup Başkan Vekili Murat Köse, AK Parti’li meclis üyeleri Aydoğan Can ile Murat Akça’nın da imzasıyla meclise sunulan ve İsimlendirme Komisyonu’na sevk edilen önerge şöyle:

“Deneyimli devlet ve siyaset adamı Oğuzhan Asiltürk’ün hatırasının yaşatılması için ikamet adresi olan Yukarı Bahçelievler Mahallesi Çankaya/ Ankara konumundaki Wilhem Thomsen Caddesi’nin, uygun görülmezse, yakın çevrede bulunan başka bir caddenin adının değiştirilerek ‘Oğuzhan Asiltürk’ isminin verilmesi arz ve teklif ederim.”

– OĞUZHAN ASİLTÜRK

Saadet Partisi’nin kurucularından, siyasetçi Oğuzhan Asiltürk, Malatya’nın Hekimhan ilçesinde 1935’te doğdu.

Milli Selamet Partisi ile siyasete atılan Asiltürk, 15. ve 16. dönem Ankara, 19, 20. ve 21. dönemde Malatya Milletvekili seçildi.

Eski başbakanlardan Necmettin Erbakan’a uzun yıllar yol arkadaşlığı yapan Asiltürk, CHP-MSP koalisyonu ile Milliyetçi Cephe hükümetlerinde, İçişleri ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı görevlerinde bulundu.

Asiltürk, 13 Eylül 2021’de İstanbul’da zatürreye bağlı gelişen nefes darlığı nedeniyle rahatsızlanarak Ankara’ya getirilmiş, tedavi altına alındığı Ankara Şehir Hastanesinde 86 yaşında hayatını kaybetmişti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.