







TFF 1. Lig’in 15. hafta maçında Göztepe ile Altay’ı karşı karşıya getiren İzmir derbisinde çıkan olaylar, spor camiasını şoka uğrattı.
Göztepe ile Altay arasında oynanan, konuk takımın kalecisi Ozan Evrim’in, Göztepe taraftarı Nihat Aydın’ın korner direkli saldırısına uğradığı ve Furkan E. tarafından tribüne atıldığı belirlenen işaret fişeğiyle Göztepeli taraftar Mehmet Çakır’ın yaralandığı derbiye ilişkin soruşturma tamamlandı.
Olaylarla ilgili gözaltına alınan 19 sanık, hakim karşısına çıktı.
Mahkeme, 19 sanık hakkında “kasten adam öldürmeye teşebbüs” suçundan tutuklama kararı verdi. Sanıklar cezaevine gönderildi.
Altay tribünlerinden Göztepeli seyircilerin olduğu alana işaret fişeği atıldı. İşaret fişeği, sarı-kırmızılı taraftar Mehmet Çakır’ın yüzüne isabet etti. Kanlar içinde kalan yaralı taraftara, hemen sağlık görevlileri müdahale etti.
Bu sırada maçın durduğu dakikalarda tribünden sahaya atlayan Göztepeli bir taraftar, korner direğini yerinden sökerek ambulansın önündeki Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç’e saldırdı.
Yerde kalan Altay kalecisi Özenç, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Maçın hakemi Emre Kargın’ın da isteğiyle iki takım futbolcuları soyunma odasına gitti.
İzmir Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, sis ve işaret fişeğini statta görevli Özel Alo Ses Ambulans Şirketi şoförlerinin stat tuvaletine bıraktığı ve konuyla ilgili 2 kişinin gözaltına alındığı, tribünde ise suç unsuru malzemeleri kullanan 21 kişi hakkında adli işlem başlatıldığı bildirildi.
Fişeklerin özel ambulans firmasının çalışanları tarafından stada sokulma anı ise stadın güvenlik kameraları tarafından görüntülendi. Görüntülerde A.G. ve H.K. adlı 2 kişinin, sırt çantalarıyla stada giriş yaptığı anlar görüldü.