Site Rengi

HABER ÖZETİ
İBB operasyonlarını sızdıran köstebek savcı yakayı ele verdi!.
CHP’nin başıboş sokak köpeği seviciliğine AYM’den veto!.
Bulduğu ilk fırsatta Ekremcilere tekmeyi vurdu!.
Şırnak Üniversitesindeki kepazeliğe kim dur diyecek!.
Bitcoin değer kaybetmeye devam ediyor..
7 kişinin yanarak can verdiği parfüm fabrikasının sahibi cezaevinde ölü bulundu!.
Kızılelma’nın tarihi başarısı dünya basınında..
AK Partili vekilin Filistin istismarı!.
Netenyahu iti hırsızlıkları için yargılandığı davalardan affını istedi..
Asgari ücret pazarlıkları başlıyor..
İmralı‘dan gelen dört kritik mesaj..
ABD’den Venezuela’ya Türkiye imalı tehdit!.
Et ve Süt Kurumu Genel Müdürünün milyonluk vurgunları ifşa oldu!.
Ukrayna’nın Karadeniz‘deki bombalı saldırısı ile ilgili resmi açıklama..
Bayraktar Kızılelma‘dan havacılık tarihinde bir ilk..
Kafe ve restoranlardaki zorunlu bahşiş ve kuver dönemi bitiyor!.
Dev derbinin ilk 11’leri belli oldu..
ABD Venezuela için işgâl planını tıkır tıkır işletiyor!.
Telefon dolandırıcılığı ile mücadele de yeni dönem..
Kılıçdaroğlu’ndan CHP yönetimine rest: HODRİ MEYDAN, YÜREĞİ YETEN VARSA ÇIKSIN KARŞIMA!.
1,5 milyon kişinin borcu siliniyor…
Gümüş piyasaları alt üst etti..
Özel ve Kılıçdaroğlu’ndan karşılıklı restleşmeler!.
Trump Biden döneminde imzalanan anlaşmaları iptal ettiğini duyurdu..
Şamil Tayyar kazan kaldırdı!. MINTIKA TEMİZLİĞİ ŞART OLDU!.
Süresiz Nafaka belası nihayet sın buluyor..
Bakan Uraloğlu’ndan Kanal İstanbul açıklaması..
Suriyelilere ücretsiz sağlık hizmeti sona eriyor..
CHP’den LGBT sapkınlara tam destek!.
Katarlılar İstanbul Borsası’na geri döndü..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

ÖSYM’den deprem bölgeleri hakkında yeni karar..

ÖSYM’den deprem bölgeleri hakkında yeni karar..
01.03.2023
A+
A-

Deprem bölgesindeki il ve ilçe sınav koordinatörleri sınav merkezlerinin etkilenme durumlarını tespit etmek amacıyla toplandı. Sınav takvimine ilişkin de bilgi veren ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, ‘Ek başvurulardan alınan yüzde 50 ek ücreti, yönetim kurulu olarak deprem dolayısıyla kaldırdık.’ dedi.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerin üniversiteleri ve sınav merkezlerini etkileme durumlarını tespit etmek amacıyla OHAL kapsamına alınan illerin il ve ilçe sınav koordinatörleriyle “Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Koordinatörleri Değerlendirme Toplantısı” yapıldı.

ÖSYM’den yapılan açıklamaya göre, değerlendirme toplantısı ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, başkan yardımcıları, daire başkanları ve OHAL bölgesindeki koordinatörlerin katılımıyla Gaziantep’te gerçekleştirildi.

Bölgenin durumunun değerlendirildiği toplantıda Ersoy, ÖSYM koordinatörlüklerinin durumu ve çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı.

DEPREM DOLAYISIYLA EK BAŞVURULARDAN ÜCRET ALINMAYACAK

Ersoy, toplantıda yaptığı konuşmada, asrın felaketinin yaralarını el birliğiyle saracaklarını belirtti.

Sınav takvimine ilişkin de bilgi veren Ersoy, şunları kaydetti:

“ÖSYM sınav takvimindeki en yakın sınav nisan ayı başında gerçekleştirilecek Milli Savunma Üniversitesinin sınavıdır. Bu sınavla ilgili mart ayının başında ek başvuru alacağız. Ek başvuruda adaylar istedikleri yeri tercih edebilecekler. Ek başvurulardan alınan yüzde 50 ek ücreti, yönetim kurulu olarak deprem dolayısıyla kaldırdık. Sınavlara girecek adaylar Türkiye’nin herhangi bir yerinde sınava girebilecek.”

Deprem bölgesindeki bazı bölgelerin boşaldığını öğrendiklerini belirten Ersoy, “Bu bölgelerde nüfus hareketliliği çok fazla. Dolayısıyla bundan sonraki süreçte sınavların nasıl yapılacağına beraber karar vereceğiz. Sınav sürecinde hiçbir bireyin mağduriyet yaşamaması temel hedefimiz olacak.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.