Site Rengi

HABER ÖZETİ
Türkiye’ye dönen Şeyma Subaşı havalimanında gözaltına aldındı..
İtirafçı olan Mehmet Akif Ersoy 3 saat ifade verip tekrar cezaevine gönderildi!.
Mehmet Akif Ersoy itirafçı olmak için adliyeye geliyor!.
Maaş alamayan işçiler grevde, CHP’li Başkan Tayland tatilinde!.
Mehmet Akif Ersoy hakkında skandal Grup Seks iddiaları!.
Teröristbaşı Öcalan’dan yeni çağrı..
Suriye’nin Esed’siz yeni banknotları tedavüle alınıyor..
Saadettin Saran “Tamam mı-Devam mı” kongresine gidiyor..
Erden Timur şike ve bahis soruşturmasında tutuklandı!.
RTÜK’ten Yalova’daki DEİAŞ çatışması için yayın yasağı!.
Veyis Ateş uyuşturucu soruşturması kapsamında tutuklandı!.
Fatih Altaylı tahliye edildi..
Sözcü TV’de Yılmaz Özdil fırtınası devam ediyor!. Serap Belovacıklı’da kovuldu!.
“AK Parti’yi Kim Savunsun” kavgasında yandaş yazarlar birbirlerine girdi!.
Yalova’daki çatışmada 3 polisimiz şehit oldu..
AK Partili Özlem Zengin’i durdurabilene aşkolsun!.
Yalova’daki DEİAŞ operasyonunda 7 polis yaralandı!.
İsrailli şerefsiz kahpeden “Ezan Sesi Yasaklansın” önerisi!.
Özgür Özel’in İHA palavrasına Cumhurbaşkanlığı’ndan yalanlama!.
Market poşetleri 1 TL oldu..
MHP Lideri Bahçeli’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Günümüzün Süleyman’ı” övgüsü..
Para transferlerinde zorunlu açıklama dönemi başlıyor..
İkinci el araçlarda 6 ay ve 6 bin kilometre düzenlemesi 1 Temmuz 2026’ya uzatıldı..
Jeffrey Epstein’in kardeşi: Abimi Trump öldürttü!.
Türkiye Suriye’ye radar yerleştiriyor..
CHP’li Şile Belediyesi’ne yolsuzluk operasyonu!.
Özel Harekât Başkanı SDG’yi kazımak için Suriye’de!.
Şehit babasının ayakkabısız hali yürekleri dağladı!.
AK Partili vekilin 52 bin TL’lik ayakkabısı ortalığı fena karıştırdı!.
Dubai üzerinden uyuşturucu ve fuhuş tuzağına çekilen Türk kızları!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Otomobil ve hafif ticari satışları kasımda yüzde 24,9 azaldı!.

Otomobil ve hafif ticari satışları kasımda yüzde 24,9 azaldı!.
02.12.2021
A+
A-
Otomobil ve hafif ticari araç satışları; bu yılın kasım ayında, geçen yılın kasım ayına göre yüzde 24,9 azalışla 60 bin 216 oldu.

Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD), ocak-kasım dönemi ve kasım ayına ilişkin Otomobil ve Hafif Ticari Araç Pazar Değerlendirme Raporu’nu paylaştı.

Otomobil ve hafif ticari araç satışları, bu yılın kasım ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 24,9 azalışla 60 bin 216 olarak kayıtlara geçti.

2021 yılı kasım ayında otomobil satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 33,2 azalarak 42 bin 982 olurken, hafif ticari araç satışları yüzde 9,2 artarak 17 bin 234 adet olarak kaydedildi.

11 AYLIK BÜYÜME YÜZDE 1

Türkiye otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarı, Ocak-Kasım 2021’de geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1 büyüyerek 675 bin 107 seviyesinde gerçekleşti.

Otomobil satışları ise 2021 Ocak-Kasım döneminde geçen yılın aynı dönemine göre, yüzde 2,1 azalarak 518 bin 294 olurken, hafif ticari araç satışları yüzde 12,7 artarak 156 bin 813’e ulaştı.

VERGİSİ DÜŞÜK ARAÇLAR DAHA ÇOK SATTI

Bu yılın ocak-kasım döneminde, pazarın yüzde 86,6’sını vergi oranları düşük olan A, B ve C segmentlerindeki araçlar oluşturdu.

C segmenti otomobiller 280 bin 235’le yüzde 54,1 pay, B segmenti otomobiller de 164 bin 963 satışla yüzde 31,8 pay aldı.

Otomobil pazarı gövde tiplerine göre değerlendirildiğinde en çok tercih edilen gövde tipi yüzde 39,4 payla yine Sedan otomobiller oldu. Sedan otomobilleri yüzde 35 payla SUV ve yüzde 23,7 payla da hatchback otomobiller takip etti

Otomobil ve hafif ticari satışları kasımda yüzde 24,9 azaldı #2

EN ÇOK BENZİNLİ TERCİH EDİLDİ

Türkiye otomobil pazarı motor tipinde benzinli otomobillerin ağırlığı devam etti. Ocak-kasım döneminde benzinli otomobil satışları 342 bin 438 adetle satışlardan yüzde 66,1 pay alırken, dizel otomobil satışları 104 bin 217 adetle yüzde 20,1 pay, hibrit otomobil satışları 45 bin 190 adetle yüzde 8,7 pay ve otogazlı otomobil satışları 24 bin 34 adetle yüzde 4,6 pay aldı. Ayrıca bu dönemde 2 bin 415 elektrikli otomobil satışı gerçekleşti.

Kasım sonu itibarıyla otomatik şanzımanlı otomobiller, 393 bin 726 adetle yüzde 76 pay alırken, manuel şanzımanlı otomobillerin payı 124 bin 568’le yüzde 24 oldu.

Öte yandan, sektör temsilcileri pazarda araç bulunurluğu noktasında hala sorunlar yaşandığını, müşterilerin her istediği aracı bulamadığını dolayısıyla bunun da satışlara olumsuz yansıdığını belirtiyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.