Site Rengi

HABER ÖZETİ
İnfaz Yasası ile 20 bin mahkûma tahliye yolu açıldı..
Gazeteci Yazar Nihat Genç entübe edildi..
AK Parti’nin yaptığı elektrik zammı T.H.H. tarafından iptal edildi!.
Yolsuzluk operasyonunda CHP’li başkanlar mantar gibi toplanıyor!.
İnfaz Yasası Meclis’ten geçerek yasalaştı…
CHP’li Aykut Erdoğdu’da yolsuzluktan tutuklandı!.
Türkiye yine beşik gibi sallanmaya başladı!.
İzmir’i b*k götürürken Özgür Özel Ekrem’i kurtarmanın derdinde!.
Biontech sahtekârları şimdi de kanser ilacı için milyar dolarları cebe indirdi!.
Beyaz Saray’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın teklifine jet yanıt..
“İşçi Dostu” CHP’den grev yapan işçilere “Kovarız” tehdidi!.
CHP’ye bomba kayyum iddiası!. Bay Kemâl geri mi dönüyor!.
Rusya-Ukrayna Barış Masası yeniden kuruluyor!.
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yarın toplanıyor…
Mazlum Kobani Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek istediğini söyledi..
Ehliyet affına veto!.
Borsa İstanbul soruşturmasında 12 kişi tutuklandı!.
Kılıçdaroğlu’ndan Ekrem İmamoğlu ve ekibine hodri meydan: SİZDEN KORKAN NAMERTTİR!.
Kılıçdaroğlu’nu devirmek için delegeleri pavyonlarda ağırlamışlar!.
İmamoğlu’nun yolsuzluk ve rüşvet sistemi ifşa oldu!.
Emeklilerin bayram ikramiyeleri yatırılmaya başlandı..
1,2 milyon maaş alan Rektör bey villasının kirasınıda devlete ödetiyor!.
ABD’nin baskısı ile İsrail 70 günlük ateşkes önerisini kabul etti!.
İBB’deki yolsuzluk soruşturmasında etkin pişmanlıktan faydalananların sayısı 7’ye yükseldi..
Art arda korkutan depremler!.
Sırrı Süreyya Önder’in koltuğuna oturacak isim belli oldu..
Akaryakıta en okkalısından bir zam daha!.
Yeni Şafak’tan Özgür Özel için bomba manşet!.
Komisyondan geçen yeni trafik cezaları cep yakacak!.
İnfaz düzenlemesinin ayrıntıları belli oldu…
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

ÖTV düzenlemesinden sonra Renault, en çok satan modelini Türkiye’de satışa sunacak!.

ÖTV düzenlemesinden sonra Renault, en çok satan modelini Türkiye’de satışa sunacak!.
16.08.2021
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararı ile Resmi Gazete’de yayınlanan ÖTV düzenlemesi sonrası Renault en çok satan modelini Türkiye’de satışa sunma kararı aldı.

Bildiğiniz gibi yeni ÖTV düzenlemesi, dün Cumhurbaşkanı kararı ile Resmi Gazete üzerinden yayınlandı. Buna göre motor silindir hacmi 1600 cm3’ü geçmeyen araçların yüzde 45 ÖTV dilimindeki matrah limiti 85.000 liradan 92.000 TL’ye çıkarıldı. Matrah limiti 85.000 TL’yi aşıp 130.000 TL’yi geçmeyen ve yüzde 50’lik ÖTV diliminde yer alan motorlu araçların yeni matrah limiti ise 92.000 – 150.000 TL oldu.

Motor silindir hacmi 1600 cm3’ü geçen modeller için de bir düzenlemeye gidildi. Yapılan yeni düzenlemeye göre bahsi geçen araçlardaki vergi matrahı aralığı 85.000 – 135.000 TL’den 114.000 – 170.000 TL’ye yükseltildi. Söz konusu araçlar için uygulanan yüzde 45, 50 ve 80’lik ÖTV oranları için ise bir değişiklik yapılmadı.

Tüm bu gelişmelerin sonrasında ise hangi markanın resmi sitesine girsek, fiyatlarımız güncelleniyor yazısı ile karşı karşıya kaldık. Aynı gün pek çok otomobilin fiyatlarında bariz indirimlerin yapıldığına şahit olduk. Ancak yalnızca indirimler anlamında değil, vergiler sebebi ile ülkemizde satışa sunulmayan modeller için de güzel gelişmeler olabilir.

Bunların en başında ise Renault Clio Hibrit geliyor. 1.6 litrelik motora sahip olan araç ülkemizde üretilip ihraç edilmesine karşın, iç pazarda satışa sunulmuyordu. Bunun en büyük sebebi olarak ise vergiler gösteriliyordu. Ancak dün yayınlanan Cumhurbaşkanı kararı sonrasında Renault MAİS Genel Müdürü Berk Çağdaş, Clio Hibrit modelinin iç pazarda satışa sunulması için yeşil ışık yaktı.

Çağdaş yapmış olduğu açıklamada, “Hibrit modellerindeki güncellemenin de özellikle çevreci ve yeni teknolojilere uyum sağlamak açısından önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu noktada motoru da dahil Türkiye’de üretilen ve Avrupa’ya ihraç edilen Clio Hibrit modelimizin iç pazarda satışa sunulmasını da ana hissedarımızla birlikte değerlendireceğiz.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.