Site Rengi

HABER ÖZETİ
ABD’li kongre üyesinden olay açıklama: Dünyanın En Büyük Petrol Rezervi Bizim Olacak!.
Trump Maduro ile eşini ele geçirdiklerini açıkladı!.
200 bin TL üzerindeki transferlerde açıklama şartına erteleme..
Venezuela‘ya karadan da müdahale başladı..
CHP’den istifa eden Mersin milletvekili AK Parti’ye geçiyor..
Maduro’dan ilk açıklama: ABD Petrol ve Madenlerimizi Ele Geçiremeyecek!.
Venezuela’da seferberlik ilan edildi!.
Dünya nüfusu 8,2 milyarı aştı..
Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı Trump ile görüşeceğini açıkladı..
Trump’ın savaş tehdidine İran’dan jet yanıt!.
Sürücülerin kâbusu olan Hız Sınırı Tabelaları kaldırıldı!.
ABD İran’dan Kahpe İsrail’in intikamını alma peşinde!.
Skoda’nın patronu yine işçilerini ikramiyeye boğdu..
Altın ve gümüş yeni yıla yükselişle başladı..
İşçiler maaş alamazken sevgilisi ile tatil kaçamağı yapan CHP’li Başkandan açıklama!.
MHP ile İyi Parti arasında “Kripto Abla” polemiği..
Türkiye’den Çin vatandaşlarına vize muafiyeti kararı..
Akaryakıta çifte yılbaşı kazığı!.
Uyuşturucu şüphelisi Şeyma Subaşı adliye de!.
Fenerbahçe seçime gidiyor..
Osmangazi Köprüsü’nden yek geçiş ücreti 995 TL!.
2026 zamlı IMEI kayıt ücretleri açıklandı..
İkinci el araç piyasasında ekspertiz krizi!.
Türkiye’ye dönen Şeyma Subaşı havalimanında gözaltına aldındı..
İtirafçı olan Mehmet Akif Ersoy 3 saat ifade verip tekrar cezaevine gönderildi!.
Mehmet Akif Ersoy itirafçı olmak için adliyeye geliyor!.
Maaş alamayan işçiler grevde, CHP’li Başkan Tayland tatilinde!.
Mehmet Akif Ersoy hakkında skandal Grup Seks iddiaları!.
Teröristbaşı Öcalan’dan yeni çağrı..
Suriye’nin Esed’siz yeni banknotları tedavüle alınıyor..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Özür videosu yayınlayınca Deniz Baykal şikayetinden vazgeçti!.

Özür videosu yayınlayınca Deniz Baykal şikayetinden vazgeçti!.
07.07.2020
A+
A-

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’a sosyal medyada kendisine hakaret eden ancak daha sonra özür videosu yayınlayan şahsa yönelik şikayetinden vazgeçti.

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal‘a sosyal medyada hakarette bulunduğu için adli para cezasına çarptırılan şahıs, daha sonra kaydettiği “özür videosu”nu yine sosyal medya hesabından paylaştı. Baykal’ın avukatı bu hamle üzerine istinaf mahkemesine şikayetten vazgeçtiklerine ilişkin dilekçe sundu.Ferdi Yazıcı adlı kişi 11 Nisan 2017’de Baykal’a yönelik bir video çekerek, Facebook hesabından paylaştı. Şikayet üzerine Yazıcı hakkında “hakaret” suçundan Ankara 34. Asliye Ceza Mahkemesinde dava açıldı. Yazıcı, yargılama sırasında videoyu “bir anlık sinirle” paylaştığını ifade etti.

Mahkeme, Baykal’ın milletvekili olmasını dikkate alarak Yazıcı’nın “kamu görevlisine alenen hakaret” suçunu işlediğine hükmetti. Sanığın yargılama sırasındaki davranışlarını ve geçmişini dikkate alan mahkeme, takdiri indirimin ardından Yazıcı’yı 354 gün karşılığı 7 bin 80 lira adli para cezasına çarptırdı.

Özür videosu

Dosya istinaf incelemesi için Ankara Bölge Adliye Mahkemesine giderken, Yazıcı bir video daha çekerek, Baykal’dan özür diledi.

Facebook ve Instagram’dan paylaştığı videoda Yazıcı, “Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürkümüzün kurmuş olduğu CHP’de Genel Başkanlık; Türkiye Büyük Millet Meclisimizde Başbakan Yardımcılığı, bakanlık ve milletvekili görevlerini layıkıyla yapmış değerli büyüğümüz, değerli siyasetçi Sayın Deniz Baykal’a karşı bir anlık gaflete düşüp, bir yanlışa düşüp hakaret ve tehdit içeren paylaşımlarda bulunduğumdan dolayı kendisinden, ailesinden ve tüm sevenlerinden özür diliyorum ve Türk halkı huzurunda kendisinden özür diliyorum. Bu haksız, yersiz ve gerçek dışı paylaşımlarıma rağmen kendisi insanlık yapıp, bana iyilik yapıp, ailemin ve benim zarar görmemem adına, bu hukuksuz davranıştan aldığım cezayı affederek, benim bu cezadan kurtulmamı sağlamıştır. Kendisine buradan şükran ve minnet duygularımızı sunuyorum. Ellerinden öpüyorum. Bana hakkını helal etmesini istiyorum, huzurunuzda. Kendisine hayırlı, sağlıklı ömürler diliyorum. Türk halkına duyurulur, saygılar ve sevgilerimle.” ifadesini kullandı.

Baykal’ın avukatı şikayeti çekti

Videoyu yayımlamasının ardından Deniz Baykal‘ın avukatı Muzaffer Yılmaz, Ankara Bölge Adliye Mahkemesine iletilmek üzere yerel mahkemeye dilekçe verdi. Dilekçede, Yazıcı’nın Baykal ile uzlaşmak istediğini bildirdiği aktarılarak, “Bu kapsamda sanığın iki ay süreyle sosyal medya hesaplarından bir özür videosu yayımlaması ve müvekkil Sayın Deniz Baykal’la ilgili yaptığı tüm diğer paylaşımları bütün sosyal medya hesaplarından kaldırılması talep edilmiştir.” ifadesine yer verdi.

Yazıcı’nın sosyal medya hesaplarından özür videosunu paylaşması nedeniyle şikayetlerinden ve istinaf taleplerinden vazgeçtikleri belirtilen dilekçede, sanığa verilen cezanın düşürülmesi istendi.

Dosya halen istinaf aşamasında bulunuyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.