Site Rengi

HABER ÖZETİ
Yurt dışına kaçtığı iddia edilen Alaaddin Çakıcı’dan yeni görüntü..
Yıl sonunda KKM belâsından kurtuluyoruz..
Kazakistan Cumhurbaşkanının mide bulandıran İsrail ve ABD yalakalığı!.
Yeni İçişleri Bakanı kim olacak…
Bahis skandalında 2 kulüp başkanı hakkında gözaltı kararı..
Süresiz Nafaka savsatası nihayet son buluyor!.
Kahpe İsrail yine ateşkes ihlali yapıp Lübnan’ı bombaladı!.
New York Times’tan Türkiye analizi: Erdoğan vazgeçilmez bir aktör..
Yeni zam ile beraber motorin 60 liraya dayandı!.
Hakkında soruşturma açılınca anında kıvırdı!.
Üst üste kazık gibi zamlar kesmedi şimdi de sayaç kilit parası çıkardılar!.
Özgür Özel’in “Kaçtı” palavrasına Aziz İhsan Aktaş’tan “Konum Atayım mı” cevabı!.
CHP Lideri Özel’e Cumhurbaşkanına Hakaretten jet soruşturma!.
Trump’tan sonra Putin’de nükleer silah çalışması talimatı verdi!.
Balıkesir Sındırgı afet bölgesi ilan edildi!.
200 sanığın yargılanacağı Aziz İhsan Aktaş iddianamesi kabul edildi..
Adalet Bakanı Tunç’tan flaş Selahattin Demirtaş açıklaması!.
Davutoğlu ile Özdağ arasında faşist tartışması yeniden alevlendi!.
Mahkeme kayyumun CHP İstanbul İl Başkanlığı’na devam kararı verdi..
Trump’un tehditlerine rağmen Müslüman Başkan kazandı!.
1.8 milyon Hacı adayı için bugün kura çekiliyor..
ABD’de hava sahası krizi!.
İmamoğlu’nun babasına ve oğluna yurt dışı çıkış yasağı..
Venezuela’nın yeraltı kaynaklarına çökmeye kalkan ABD Çin’e tosladı!.
Bahçeli’nin gördüğü lüzum üzerine Demirtaş tahliye ediliyor!.
Selahattin Demirtaş’tan Devlet Bahçeli’ye teşekkür mektubu..
Motosikletler için koruyucu ekipman zorunluluğu getirildi..
CHP’nin şaibeli kurultay davası yine ertelendi..
Bahçeli kurmaylarını İmralı’ya gönderiyor..
MHP Lideri Bahçeli’den Adalet Bakanlığı’na Selahattin Demirtaş talimatı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Patlamanın ardından Lübnan’dan flaş karar…

Patlamanın ardından Lübnan’dan flaş karar…
06.08.2020
A+
A-

Lübnan hükümeti, dünkü büyük patlamaya yol açan patlayıcıların tutulduğu Beyrut Limanı’nda 2014’ten bu yana depolama, koruma ve denetim işlerini yürüten tüm sorumlular hakkında ev hapsi ve yurt dışına çıkış yasağı getirildiğini açıkladı.

Lübnan hükümeti, dünkü faciaya yol açan patlayıcıların tutulduğu Beyrut Limanı’nda 2014 yılından beri depolama, koruma ve denetim işlerini yürüten tüm sorumlular hakkında ev hapsi ve yurt dışına çıkış yasağı getirildiğini açıkladı.

Lübnan Sosyal İşler ve Turizm Bakanı Remzi Muşerrefiye, Enformasyon Bakanı Menal Abdussamed, Göçmen ve Mülteciler Bakanı Gade Şureym ve İçişleri Bakanı Muhammed Fehmi, hükümetin başkent Beyrut’un doğusundaki Baabda Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda gerçekleştirdiği toplantının ardından ortak bir basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında konuşan Sosyal İşler ve Turizm Bakanı Muşerrefiye, Beyrut Limanı’ndaki patlayıcılar dosyasından sorumlu olduğu değerlendirilen tüm yetkililere, patlamanın sorumluları belirlenene kadar ev hapsi kararı alındığını duyurdu.

Yurt dışına çıkış yasağı da getirildi

Göçmen ve Mülteciler Bakanı Gade Şureym de ev hapsinin 2014 yılından bu yana limandaki patlayıcı madde dosyasındaki depolama, koruma ve denetim işlerini yürütenlere uygulanacağını kaydetti.

Şureym, söz konusu kişilerin soruşturma tamamlanıp olaydan sorumlu olanlar belirleninceye kadar önümüzdeki 5 gün ev hapsinde olacaklarını bildirdi.

İçişleri Bakanı Muhammed Fehmi de olaya karışan veya ilgisi olanlara yurt dışına çıkış yasağı getirildiğini söyledi.

Fehmi, patlamayla ilgili soruşturmanın 5 gün süreceğini, şeffaf olacağını ve sorumlulardan hesap sorulacağını belirtti.

Beyrut’taki tüm güçler “Yüksek Askeri Otorite”nin kontrolünde olacak

Enformasyon Bakanı Menal Abdussamed ise başkent Beyrut’ta güvenliği sağlama yetkisini derhal “Yüksek Askeri Otorite”nin devralacağını söyledi.

Abdussamed, iç güvenlik, genel güvenlik, devlet güvenliği, gümrük muhafaza, limanlar ve havalimanı güçleri ve itfaiye de dahil tüm güçlerin “Yüksek Askeri Otorite”nin kontrolünde olacağını ifade etti.

Beyrut Limanı’nda dün patlayıcı maddelerin bulunduğu 12 numaralı depoda önce yangın çıkmış ardından tüm Beyrut’u sarsan çok güçlü patlama meydana gelmişti.

Sağlık Bakanı Hamad Hasan, son verilere göre patlamada 135 kişinin hayatını kaybettiğini, yaklaşık 5 bin kişinin yaralandığını ve enkaz altında onlarca kayıp bulunduğunu açıklamıştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.