Site Rengi

HABER ÖZETİ
İsrailliler Gazze’deki katliamları protesto etmek için meydanlara döküldü!.
Zelensky Putin ile barış görüşmeleri için Türkiye’yi işaret etti..
Trump‘ın büyükelçisi’nden gazetecilere alçakça hakaretler!.
Memurların yeni zam oranları belli oldu..
Tayanç Ayaydın’ın mesajları uygunsuzmuş ama taciz etmemiş
MHP Lideri Bahçeli’den Terörsüz Türkiye vurgusu: BU ALTIN FIRSATI HEBA ETMEYELİM!.
İstanbul’da kiralara yüzde 40 zam!.
Adalet Bakanlığı’ndan emniyete Mücahit Birinci talimatı!.
Dilek İmamoğlu’nun avukatı da gözaltına alındı!.
CHP’den istifa eden bir başkan daha AK Parti’ye geçmeye hazırlanıyor..
Türkiye’nin son hamlesi Kahpe İsrail’e kabusu yaşatıyor!.
Kahpe evladı Netenyahu 20 kişinin ölüm emrini verdiği saldırıyı “Trajik Bir Kaza” diyerek geçiştirdi!.
Dünya bu skandalı konuşuyor!. Türkiye dosyasını havalimanı tuvaletinde unuttular!.
Bugün açıklanan YKS sonuçları yüzbinlerce öğrenciyi isyan ettirdi!.
CHP’nin “Cumhur İttifakı’nda Kriz Var” dedikodusuna en net cevap!.
Altın fiyatları neden düşüşe geçti..
Hatalı deprem bildirimi yürekleri ağızlara getirdi!.
Zorunlu Trafik Sigortası’nda sistem sil baştan değişiyor!.
DEM Parti heyeti İmralı’ya gidiyor..
Ahmet Minguzzi davasını Sedat Peker’in avukatı üstlendi!.
15 bin nüfuslu ilçeye 71 milyonluk hükümet konağı!.
AK Parti’ye geçmek isteyen belediye başkanı sayısı belli oldu..
YKS tercih sonuçları açıklandı…
İrlanda Cumhurbaşkanından Gazze için tarihi çağrı..
İBB yargılamaları Eylül ayında başlıyor…
Eski MKE Başkanı casusluktan gözaltına alındı!.
Türkiye Suriye’de askeri eğitim ve harp okulları kuruyor…
Kemâl Kılıçdaroğlu ile Uğur Dündar birbirlerine girdi!.
Trafik ve düğün magandaları şimdi yandı!.
CHP’li Tanju Özcan yine çark etti!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Pençe-Kaplan Harekatıyla ağır darbe alan PKK’nın sözde lider kadrosunun Kerkük’e kaçtığı ortaya çıktı!.

Pençe-Kaplan Harekatıyla ağır darbe alan PKK’nın sözde lider kadrosunun Kerkük’e kaçtığı ortaya çıktı!.
19.07.2020
A+
A-

Terör örgütü PKK’nın sözde lider kadrosunun neredeyse 4’te 3’ünün yok edildiğini, bunun da Murat Karayılan, Cemil Bayık gibi isimlere ulaşılmasının an meselesi olduğunu ortaya koyduğunu ifade eden Doç. Dr. Hüseyin Şeyhanlıoğlu, ‘Yaptığım saha çalışmasında, örgüt liderlerinin Kandil’den Kerkük’teki Feylek bölgesine kaçıp sivil halkın arasına saklandığı ortaya çıktı. Kandil’de mağaralarda bile barınamayacak duruma geldiklerine dair ciddi duyumlar aldım.’ dedi.

Gaziantep Üniversitesi Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler öğretim üyesi Doç. Dr. Hüseyin Şeyhanlıoğlu, AKŞAM’a yaptığı değerlendirmede, terör örgütü PKK’nın son 5 yılda bitme noktasına nasıl geldiğini anlattı: “Türkiye’nin terör stratejisi ciddi manada başarı sağladı. Doğu-Güneydoğu’da artık hiçbir kara yolunda yol kesemiyorlar. Herhangi alan hakimiyeti, kontrolü kalmadı. Gecenin 01.00’den Ağrı’dan Cizre’ye rahatlıkla geliyorsunuz.”

İHA’LARDAN KAÇAMIYORLAR

“Mağarada bile İHA’lar tarafından tespit edilip yok ediliyorlar. Haftanin ve sınırdaki 8 örgüt kampına ciddi operasyonlar yapıldı. Örgüt, artık Türkiye’ye sızamaz hale geldi. TSK, Suriye’de uyguladığı taktiği, Irak’ta yaptı. Türkiye; sınıra yakın, başta Haftanin olmak üzere birçok noktada küçük askeri üsler kuruyor, örgüt buralara giremiyor. Türkiye, temizlediği yerleri bölgesel hükümete teslim ediyor. Bu doğru bir taktik.”

TEPENİN 4’TE 3’Ü YOK EDİLDİ

Türkiye’nin baskı kurduğu bir başka nokta, Şengal ve Sincar hattında. Bu bölgede yaşayan Ezidiler, Türkiye’yi ciddi manada destekliyor. Türkiye, sahada şu anda tam pres ilerliyor. Son 6 ayda terör örgütünün lider kadrosunun neredeyse 4’te 3’ü yok edildi. Bu da Murat Karayılan, Cemil Bayık gibi isimlere ulaşılmasının an meselesi olduğunu ortaya koydu. Türk istihbaratı ciddi manada başarı sağlıyor. Yaptığım saha çalışmasında, örgüt liderlerinin Kandil’den Kerkük’teki Feylek bölgesine kaçıp sivil halkın arasına saklandığı ortaya çıktı. Kandil’de mağaralarda bile barınamayacak duruma geldiklerine dair ciddi duyumlar aldım.”

ANNELERİN DİRENCİ ÇOK ETKİLİ

“Diyarbakır’da evlat nöbeti tutan annelerin başarısı da çözülmede çok etikili oldu. Örgütte çok ciddi kopmalar oluyor. Anneler örgüt üzerinde çok büyük psikolojik baskı kurdu. Hem katılımı engelledi, hem de dağda olanların geri gelmesine yardımcı oldu.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.