Site Rengi

HABER ÖZETİ
İran’dan gelebilecek göç dalgasına karşı tedbirler açıklandı..
Avrupa’da gaz fiyatları yüzde 48 fırladı..
Netenyahu Almanya’da saklanıyor, karısı ve oğlu Miami’de!.
İran ABD ile müzakere masasına oturmayı reddedi!.
Kahpe İsrail 100 bin yedek askeri acil göreve çağırdı!.
İngiltere üslerini ABD’ye açma kararı aldı!.
Saldırılara misilleme yapan İran ABD üslerini vuruyor..
Trump İran’ın 9 donanma gemisini batırdıklarını açıkladı..
ABD Başkanı Trump Hamaney operasyonunun ayrıntılarını paylaştı..
Öldürülen Hamaney’in yerine geçen isim belli oldu..
İran Hamaney’in öldüğünü doğruladı..
İran Hamaney’in öldürülüp öldürülediğine net cevap veremedi..
ABD ile İsrail’in saldırılarında 200’ü aşkın İranlı hayatını kaybetti!.
İran’daki kahpe soylu muhalifler İsrail ve ABD’nin ülkelerine saldırmasını sevinç çığlıkları ile kutladı!.
İran’dan İsrail ile Orta Doğu’daki ABD üslerine saldırı!.
ABD İran’a savaş başlattıklarını resmen ilan etti..
CHP’li Tanju Özcan gözaltına alındı..
ABD İsrail ile birlikte İran’a saldırmaya başladı..
15 yaşından küçük çocuklara sosyal medya yasağı Meclis’te..
“Erdoğan’ın Diploması Yok” yalanlarını eski CHP’li vekil teker teker çürüttü!.
CHP’li Belediye Başkanından Murat Kurum’a anlamlı teşekkür..
Öcalan’dan “Şiddete Bağlı Siyaseti Kapatıyoruz” mesajı..
Pakistan ile Afganistan arasındaki çatışmalarda ölü sayısı 180’i aştı!.
ABD temsilciler meclisi Trump’un savaş yetkilerini kısıtlamaya hazırlanıyor..
Emekli ikramiyesine yüzde 25 zam..
Şimdi de “Türkiye S-400’leri Somali’ye gönderilecek” yalanını servis ettiler..
Üniversite öğrencilerine af düzenlemesi geliyor..
Irak ve Suriye’den umudunu kesen ABD şimdi de Güney Kıbrıs askerlerine eğitim vermeye başladı..
Netenyahu itinden Osmanlı İmparatorluğu hakkında işgâlci iftirası!.
Galatasaray Juventus’u kendi sahasında da bozguna uğrattı..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Pentagon duyurdu! “Başkan Donald Trump’a veda töreni yapılmayacak!.”

Pentagon duyurdu! “Başkan Donald Trump’a veda töreni yapılmayacak!.”
16.01.2021
A+
A-

Pentagon, Kongre binası baskınından sorumlu tutulan ve 20 Ocak’ta görevi Joe Biden’a devredecek Donald Trump için silahlı kuvvetler tarafından veda töreni yapılmayacağını açıkladı.

Pentagon, yıllardır süren geleneği bozarak, görevden ayrılan ABD başkanları için silahlı kuvvetler tarafından yapılan veda töreninin Donald Trump için düzenlenmeyeceğini doğruladı. Bu kararın alınmasında Kongre baskınının etkisinin olduğu ifade edildi.

Milli güvenlik uzmanı Kevin Baron, Defense One’daki yazısında, iki üst düzey savunma bakanlığı yetkilisinin ‘başkomutan’ için askeri bir veda töreninin planlanmadığını doğruladığını aktardı.

Baron, Kongre binasına yapılan kuşatmayı ve Donald Trump’ın görevden alınması için Temsilciler Meclisi’nin ikinci kez oylama yapmasını ‘rezalet’ olarak değerlendirirken, “Bu rezaletlerden biri, komuta ettiği ABD askerlerini yok saymasıdır” dedi.

“Donald Trump’a bu fırsat verilmeyecek”

Donald Trump’ın askerle ilişkisinin ne düzeyde olduğunun belli olmadığını söyleyen Baron, yazısını 1989’da Başkan Ronald Reagan’ın asker karşısındaki son sözlerini hatırlatarak bitirdi:

“1989’da Reagan, başkomutan olmanın ‘başkanlığın en kutsal ve en önemli görevi’ olduğunu söyledi. Ve böylece, askeri kitle karşısındaki son anını, Donald Trump’a yaptıkları yüzünden söyleme fırsatı verilmeyecek basit sözlerle kapatmak için kullandı: Tüm Amerika adına teşekkür ederim.”

“Askerler bu zorunluluktan kurtulabilir”

Törenin Pentagon’un isteği üzerine mi yoksa Kongre binasındaki isyancılara Pentagon tarafından yardım edilmediği için Trump’ın orduya karşı küskünlüğünden mi düzenlenmediğinin belli olmadığını söyleyen gazeteci yazar Jim Heath, “Sebebi ne olursa olsun, askerler Trump için son bir kez hazır ola geçme zorunluluğundan kurtulabilir” dedi.

Ne olmuştu?

ABD Kongresi, 6 Ocak’ta Başkanlık Seçimi Seçiciler Kurulu Oylamasını onaylamak üzere ortak oturumla toplanırken, ABD Başkanı Trump, Beyaz Saray’ın önünde miting düzenlemişti.

Mitinge katılan on binlerce gösterici daha sonra Kongre’ye yürümüş ve Kongre binasına girmeye çalışmıştı. Polisle göstericiler arasında arbede yaşanırken, yüzlerce gösterici barikatları aşıp Kongre binasına girmişti.

Olaylara müdahale etmek üzere Kongre’ye Ulusal Muhafızlar sevk edilmiş, yaklaşık 4 saat süren baskının ardından güvenlik güçleri asayişi sağlamıştı. Olaylarda biri polis toplam 5 kişi hayatını kaybetmiş, onlarca kişi de yaralanmıştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.