Site Rengi

HABER ÖZETİ
Savcının katibinden Rezan Epözdemir hakkında skandal açıklamalar!.
Yerel seçimlerden sonra 56 belediye AK Parti’ye geçti!.
Dünyanın gözü kulağı Trump Putin görüşmesinde!.
İBB’ye 9. dalga operasyon!. 44 gözaltı kararı!.
Murat Kapki’den Mücahit Birinci’yi zora sokacak ifade!. TAHLİYEM İÇİN BENDEN 2 MİLYON DOLAR İSTEDİ!.
Nedim Şener ve Mücahit Birinci “Lan G*t” diyerek birbirlerine girdiler!.
Özgür Özel’in Özlem Çerçioğlu ile tokalaşmadığı görüntüler ortaya çıktı!.
Özlem Çerçioğlu AK Parti‘ye resmen katıldı..
Özgür Özel’in “SAAT 12:00’yi BEKLEYİN” sözleri de fos çıktı!.
Rezan Epözdemir tarafı olduğu davanın savcısına borç vermiş!.
Ünlü avukat Rezan Epözdemir tutuklandı!.
Özgür Özel‘den Özlem Çerçioğlu açıklaması: YA İÇERİ ATIL YA PARTİME KATIL!.
Aydın Büyükşehir Belediye başkanı Özlem Çerçioğlu ak Parti’ye katılmak için CHP’den istifa etti!.
Soykırımcı it Netenyahu ağzındaki baklayı çıkardı!.
Tek tip okul kıyafetin detayları belli oldu..
İBB’ye yeni dalga operasyon!.
Şamil Tayyar’dan hükümeti zora sokacak Rezan Epözdemir açıklaması!.
Manisa peş peşe depremlerle sallanmaya devam ediyor..
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan sahte diploma skandalıyla ilgili açıklama..
TMSF EKOTÜRK TV’ye el koydu!.
AK Partili Başkanın pazar ziyaretindeki tavırları izleyenleri isyan ettirdi!.
Kabine Gazze, Deprem ve Orman Yangınları başlığı ile toplanıyor!.
GSM operatörleri Balıkesir depreminde de yine sınıfta kaldı!.
Balıkesir depreminden acı haber!.
Balıkesir depreminde yıkılan binalar olduğu açıklandı!.
Balıkesir açıklarında korkutan deprem!.
Terörsüz Türkiye süreci yıl sonuna kadar tamamlanacak..
ADB’li gazeteci Kahpe İsrail’i yerden yere vurdu: BÜTÜN DÜNYA SİZDEN NEFRET EDİYOR!.
Valilik aracıyla eskort kaçamağı yapan iki personel görevden uzaklaştırıldı!.
Trump ve Putin 15 Ağustos’ta Alaska’da bir araya gelecek..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Pentagon’un Orta Doğu’ya 14 bin asker göndereceği iddiası Amerika’yı karıştırdı!.

Pentagon’un Orta Doğu’ya 14 bin asker göndereceği iddiası Amerika’yı karıştırdı!.
05.12.2019
A+
A-

Amerikan medyasında yer alan ABD Savunma Bakanlığının (Pentagon) Orta Doğu’ya 14 bin asker sevk etmeyi düşündüğü iddiası Kongre ile Pentagon’u karşı karşıya getirdi.

The Wall Street Journal gazetesi, Pentagon yetkililerine dayandırdığı haberinde, ABD’nin yaz aylarında İran tehdidine karşı Orta Doğu’ya sevk ettiği 14 bin askere ek olarak bölgeye 14 bin asker daha göndermeyi planladığını iddia etti.

Bunun üzerine Missouri Senatörü Cumhuriyetçi Josh Hawley, gazetenin haberini Twitter hesabından paylaşarak, “Sadece bu yıl 14 bin asker gönderdikten sonra Pentagon’un Orta Doğu’da 14 bin ek asker istemesinin nedenini Senato Silahlı Hizmetler Komitesindeki oturumda dinlemek istiyorum. Pentagon bir kara savaşına mı hazırlanıyor?” ifadesini kullandı.

Bunun üzerine Pentagon Sözcüsü Alyssa Farah, Twitter’dan Hawley’e yanıt olarak “Senator Hawley, bu haber yanlış, ABD, İran’a karşı koymak için Orta Doğu’ya 14 bin asker göndermiyor.” paylaşımında bulundu.

Twitter’dan bazı gazetecilerin, gazetenin haberinde Pentagon’un bu konuda henüz bir kararı olmadığını ancak 14 bin asker sevk etmeyi düşündüğünü iddia ettiğini hatırlatması üzerine Farah, ikinci bir paylaşım yaparak, “Açık olmak gerekirse bu haber yanlış. ABD Orta Doğu’ya 14 bin asker göndermeyi düşünmüyor da.” ifadesini kullandı.

– Senato’da müsteşara kıskaç

Sabah saatlerinde ABD’nin küresel tehditlere karşı savunma stratejisinin tartışıldığı Senato Silahlı Hizmetler Komitesinde Senatör Hawler bu konuyu komitede ifade vermekte olan ABD Savunma Bakanlığı Savunma Politikaları Müsteşarı John Rood’a sordu.

Rood’un, konuyla ilgili soruya, “Senatör, her zaman kuvvetlerimizin durumunu değiştirmeyi değerlendiriyoruz.” yanıtı vermesi Senatörü tatmin etmedi.

Senatör Hawley, Pentagon sözcüsünün açıklamasını hatırlatarak Rood’dan daha net bir yanıt vermesini talep edince Rood, “Size vereceğim en doğrudan yanıt bu: Biz her zaman, Ortadoğu’daki tehdit durumunu izliyoruz ve gerekli Savunma Bakanı (Mark Esper) bana gerek görüldüğü ölçüde bölgedeki askeri varlığımızda değişiklik yapmak istediğini anlattı. Sözcünün açıklamasına gelince 14 bin asker gönderme konusunda henüz bir karar vermedik.” dedi.

Bu yanıtın Pentagon Sözcüsünün yanıtı ile çeliştiğini ifade eden Senatör bugün içinde Savunma Bakanı Esper’in kamuya bu konuda net bir açıklama yapmasını istedi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.