Site Rengi

HABER ÖZETİ
Bakan Fidan’dan PKK’nın uzantısı SDG’ye son çağrı!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin’i Türkiye’ye davet etti..
CHP’li Ahmet Özder’den Devlet Bahçeli’ye sürpriz ziyaret!.
Mehmet Akif Ersoy ifşa olunca Esenler Belediyesi panik oldu!.
Güllü’nün kızı tutuklandı!.
Güllü cinayetinde skandal itiraf geldi!.
ABD Epstein’in albümünden Trump’ın da yer aldığı yeni fotoğrafları konuşuyor!.
İBB davasında ilk duruşma tarihi belli oldu..
Mehmet Akif Ersoy cezaevinden açıklama yaptı..
2026’da emlak vergisi 3 katına çıkıyor..
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Uluslararası toplumun Filistin’e borcunu ödeme vakti gelmiştir..
Trump Gazze Barış Gücü’nün başına ABD’li generali atayacak..
İSPARK’a yüzde 62 zam!.
Putin’den Trump’ı küplere bindirecek Venezuela açıklaması!.
Sağcılığın ahlaksızlık olduğunu savunan Ahlaksız Enver tutuklandı!.
Merkez Bankası faizi %38’e indirdi..
Orta Doğu’dan umudunu kesen ABD Latin Amerika kaynaklarına göz dikti!.
TBMM’de iğrenç taciz skandalı!.
Eski spikerden Mehmet Akif Ersoy hakkında skandal iddialar: BU SAPIK HERİFİN TACİZLERİ YÜZÜNDEN KITA DEĞİŞTİRDİM!.
Güllü’yü kızının aşağı attığı TÜBİTAK raporu ile ortaya çıktı!.
Mehmet Akif Ersoy hakkında ağzıları açık bırakan fuhuş çetesi ve uyuşturucu iddiaları!.
Gazeteci Mehmet Akif Ersoy tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi!.
FED faiz kararını açıkladı..
Ahmet Çakar ve eşinin dudak uçuklatan para trafiği MASAK raporunda!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Terörsüz Türkiye mesajı: Kararlıyız, Sabırlıyız, Samimiyiz..
Kahpe İsrail’i Türkiye korkusu sardı!.
CHP’li vekilin 15 Temmuz iddiasına Efkan Ala’dan sert yanıt: iddianı ispat etmezsen şerefsizsin!.
Bedelli Askerlik ücretine rekor zam!.
Güllü’nün kızı yurt dışına kaçarken gözaltına alındı!.
Mehmet Akif Ersoy uyuşturucu soruşturması kapsamında gözaltına alındı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Petshoplar Kasaplar Odası’na bağlandı!.

Petshoplar Kasaplar Odası’na bağlandı!.
23.07.2022
A+
A-
Petshopların ülke genelinde Kasaplar Odası’na bağlandığı açıklandı. Petshoplardaki canlı hayvan satışı yasağının merdiven altını arttıracağına dikkat çekildi.

Türkiye Kasaplar, Besiciler, Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, kısa süre önce yayınlanan bir genelge ile faaliyetleri federasyonlarına bağlanan petshoplar’la ilgili açıklamalarda bulundu.

“Bizim alanımız hayvansal olduğu için, bunlarda hayvan kısmına girdiği için ondan birleştirildi”

Ayrıca Antalya Kasaplar Odası Başkanı olan Yardımcı, “Yeni sistemde petshoplar Kasaplar Odası’na bağlandı. Yeni işletme açacak olanlar artık bize başvuru yapacak. Eski açanlar aynı şekilde devam edecek. Bizde bunların sorumlusuyuz. Bizim alanımız hayvansal olduğu için, bunlarda hayvan kısmına girdiği için ondan birleştirildi. Petshopları toparlamak da iyi bir şey. Herkes mesleğini yapsın” diye konuştu.

Her petshop’un bir bakım ve hayvan yetiştirme merkezi açma gücünün olmayacağını dil getiren Yardımcı, ” Bunu herkes yapamaz. Bu sistemi kurmak çok zor. Meslek kararları alındığı zaman odalardan fikir alışverişi yapılmalıdır. Yüzlerce petshop var, kapatacak mıyız? o zaman” ifadelerini kullandı.

Petshoplar Kasaplar Odası na bağlandı #1

Petshoplar denetleniyor

Petsholar’da kedi köpek satılmasının daha sağlıklı ve güvenli olduğunun altını çizerek, “Zaten internetten satılan hayvan satışının önüne geçilemiyordu. Bu durumla merdiven altı satış daha da artacaktır. Petshoplar denetleniyor. İnternet üzerinden yapılacak olan hayvan satışları nasıl denetlenecek” dedi.

Petshoplar Kasaplar Odası na bağlandı #2

“Merdiven altı satış artmasın”

Küçük esnafın şu an sadece yem, balık ve kuştan para kazanabileceğini dile getiren Yardımcı,” Halkımızın en çok ilgi gösterdiği hayvanlardan kedi ve köpeğin petshoplar’da satılmamasının ardından merdiven altı satışlar artacak. Kuşların yemlerini marketlerde dahi satılıyor. O zaman bu duruma standart getirilsin. Bizim küçük işletmelerimiz sürekli denetimde ve kendi veteriner hekimleri var. Kedi köpeğin en sağlıklı güvenli satılacak yer petshop’lardır” diye konuştu.

“Petshop’tan satış daha sağlıklı”

Petshop esnafının da yok edilmemesi gerektiğinin altını çizen Osman Yardımcı, “ İnternetten satışın yerine, bizim dükkanlarımızdan yatılan satış daha sağlıklıdır. İnternet ortamında satılan hayvanlar nereden nasıl geliyor kimse bilemez. Bir meslek ahlakı olmalı ve herkes ilgili olduğu alanda iş yapmalı. Bir yemi herkes satmayacak. Tüm illerden gelen şikayetler var. Kuş ve balık satışıyla işletmelerin zor ayakta kalacağını söylüyorlar. Konuyu ilgili bakanlığa taşıyacağız” dedi.

Yardımcı, Hayvanları Koruma Kanunu ile petshoplarda hayvan satışı yapılmasının yasaklanmasının bir süreliğine ertelenmesini ve yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini talep etti.

Petshoplar Kasaplar Odası na bağlandı #4

“Merdiven altı yerler denetlenmiyor”

İHA’nın haberine göre Petshop işletmecisi Orhan Taş ise, “Bir süre önce satışı bıraktık. Ama arkadaşlarımızı olumsuz etkileyecek. Satışlarımız garantiliydi. Bizim işyerlerimiz her zaman kontrol altında. Satışlarımız güvenli. Merdiven altı yerler denetlenmiyor” açıklamasını yaptı.

Petshoplar Kasaplar Odası na bağlandı #5
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.