Site Rengi

HABER ÖZETİ
Trump’tan U dönüşü!. İran ile görüşebileceğini söyledi!.
İsrail’in Müslüman Düşmanı Kuduz Köpeği Ben-Gvir’in İran saldırılarında öldüğü iddia edildi!.
İmamoğlu’nun avukatının şov yapmak için attığı palavra elinde fena patladı..
İran Avrupa’yı Körfez ülkelerini diplomatik krize soktu..
İran’dan Kahpe ABD’ye ve Kahpe İsrail’e ateşkes şartı!.
Hatay ve Gaziantep’e düşen füzelerin nereden atıldığı belli oldu..
Trump’ın “Savaş Bitti” mesajı petrol fiyatlarını dibe indirdi..
İran ile baş edemeyen Trump iti “Savaş Bitti” diyerek pes etti!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Özgür Özel’i yerden yere vurdu: Şuursuz, Kifayetsiz!.
İran’dan ateşlenen füze Gaziantep semalarında etkisiz hale getirildi..
İBB Yolsuzluk Davası Başladı!. Şov yapmak isteyen İmamoğlu’a mahkeme başkanından sert uyarı!.
İran’dan ABD ve İsrail’e savaş resti: 6 ay daha savaşabiliriz!.
Petrol fiyatları son dört yılın zirvesinde..
Kabine Orta Doğu’daki savaş gündemi ile toplanıyor..
Trump: Savaşın bitiş zamanına Netanyahu ile ortak karar vereceğiz..
İran’da radyasyon alarmı!.
Trump iti İran hakkında yine tehditler savurdu!.
New York Times: Dünya Gıda Krizi ile Karşı Karşıya Kalacak..
Türkiye KKTC’ye 6 adet F-16 gönderiyor..
Trump’a rest çeken İspanyol liderden “Türklere Selam Olsun” mesajı..
Kahpe ABD ile Kahpe İsrail İran’ı yoğun bombardıman altına aldı!.
ABD’ye muhbirlik yapan İranlı general İsrail’de görüldü..
Dev derbinin galibi Galatasaray oldu..
Türkiye F-16’ları Kuzey Kıbrıs’a konuşlandırdı..
İran Hürmüz Boğazı’ndan geçmeye kalkan gemileri vuracağını açıkladı..
ABD İran füzelerine koordinatları Rusya’nın sağladığını iddia etti!.
Fahrettin Altun Vatikan Büyükelçiliğine atandı..
DEM Parti, 8 Mart’ın resmi tatil ilan edilmesi için kanun teklifi verdi..
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, Orta Doğu’daki savaşı bitirmek adına yoğun diplomasi..
Kahpe Amerika ile Kahpe İsrail’in olduğu bir dünyada hiçbir çocuk güvende olamaz!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Pitbull saldırısına uğrayan Asiye yoğun bakımda! Tutuklu 3 kişi, köpekleri sahiplenmedi!.

Pitbull saldırısına uğrayan Asiye yoğun bakımda! Tutuklu 3 kişi, köpekleri sahiplenmedi!.
24.12.2021
A+
A-

Gaziantep’te, oturduğu sitenin bahçesinde oyun oynarken pitbull cinsi 2 köpeğin saldırısına uğrayan Asiye Ateş’in (4) yoğun bakım ünitesindeki tedavisi devam ediyor.

Baş ve boğazından ağır yaralanan Asiye’nin kulağındaki hasar nedeniyle işitme kaybı yaşayabileceği belirtilirken, köpeklerin sahibi oldukları için tutuklanan 3 kişi ise, ifadelerinde hayvanların kendilerine ait olmadığını öne sürdü.

Beştepe Mahallesi’nde bulunan bir sitede apartman görevlisi olarak çalışan Hüseyin Ateş’in 4 yaşındaki kızı Asiye, Çarşamba günü öğleden sonra oyun oynadığı sırada 2 pitbull köpeğin saldırısına uğradı. Çığlıkları duyarak yardımına koşan site sakinleri, küçük Asiye’yi güçlükle kurtardı. Çağırılan ambulansla fakülte hastanesine kaldırılan Asiye, ilk müdahalesinin ardından özel bir hastaneye sevk edildi. Küçük kızı hayati tehlike arz edecek şekilde yaralayan pitbull köpekler ise Gaziantep Hayvanat Bahçesi barınağına götürüldü.

3 KİŞİ TUTUKLANDI

241220211425251509419

Küçük Asiye’nin ağır yaralandığı olay sonrası gözaltına alınan köpeklerin sahibi olduğu belirtilen Mustafa Yiğit, Zeynep Can ve kardeşi Zeliha Can ile S.K., M.E. ve sitenin güvenlik görevlisi A.Ç. gözaltına alındı. Jandarmada yapılan sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden sitenin güvenlik görevlisi A.Ç., savcılık ifadesinin ardından serbest bırakılırken, nöbetçi mahkemeye çıkarılan S.K. ve M.E. adli kontrol şartıyla salıverildi, Mustafa Yiğit, Zeynep Can ve Zeliha Can ise ‘kasten yaralanmaya sebep olma’ suçundan tutuklanarak cezaevine konuldu.

KÖPEKLERİ SAHİPLENMEDİLER

Tutuklanan şüpheliler ise jandarma ve savcılık sorgulamalarında, Asiye’nin yaralanmasına neden olan pitbull köpeklerin kendilerine ait olmadığını ileri sürdü. Tutuklanan şüphelilerden Mustafa Yiğit, pitbull köpekleri yavruyken sahiplendiğini belirterek, “Bu köpekleri daha sonra Zeliha ve Zeynep Can kardeşler sahiplenmek istedi. Ben de onlara verdim. Köpeklerin sorumluluğu bana ait değil. Olay günü de nasıl oldu bilmiyorum” dediği öğrenildi.

Zeynep Can ise köpeklerin kendilerine ait olmadığını belirterek, “Köpekler sitede duruyordu ve herkes ilgileniyordu. Hayvan sevgim olduğu için ben de ara sıka bakardım. Bu köpekler benim şahsi köpeklerim değil. Zaman zaman bakıp, besliyordum. Olay günü de sitede değildim, nasıl olduğunu görmedim” dedi.

Zeliha Can da köpeklerle ilgisi olmadığını söyleyerek, suçlamaları kabul etmedi.

Mahkeme heyeti ise tanık ifadeleri ve elde edilen deliller doğrultusunda köpeklerin sahibi olduğu belirlenen 3 şüpheliyi ‘kasten yaralamaya sebep olma’ suçlamasıyla tutukladı.

ASİYE’NİN TEDAVİSİ SÜRÜYOR

241220211425341501254

Özel hastanenin yoğun bakım ünitesinde tutulan Asiye Ateş’in sağlık durumu ise olay gününe göre daha iyi ancak hayati tehlikesi sürüyor. Asiye’nin tedavi gördüğü hastanenin başhekimi Beyhan Tahmazoğlu, baş ve boyun bölgesinde ciddi yaralar bulunduğunu ve bir hafta boyunca yoğun bakımda takibine devam edileceğini söyledi. Kulağında aldığı hasar nedeniyle Asiye’nin işitme kaybı yaşayabileceğini anlatan Tahmazoğlu, “Asiye hastanemize geldiği ana göre daha iyi durumda. Yaptığımız operasyonlar var ve aldığı derin yaralar nedeniyle hala sıkıntıları mevcut. Yoğun bakımda tedavisi bir hafta daha devam edecek ve durumuna göre yeni operasyonlar yapabiliriz” dedi.

Tedavisi süren Asiye’nin babası Hüseyin Ateş, kızından güzel haberler almayı beklediklerini ifade ederken, çocuğunun yaralanmasına neden olan köpeklerin sahiplerinin en ağır cezayı almasını istediğini kaydetti.

MHP’Lİ TAŞDOĞAN’DAN ZİYARET

MHP Gaziantep Milletvekili Doç. Dr. Ali Muhittin Taşdoğan, sitede Pitbull cinsi 2 köpeğin saldırısında ağır yaralanan Asiye Ateş (4) ve ailesini hastanede ziyaret etti.

241220211621152425610

Doktorlardan Asiye’nin sağlık durumuna ilişkin bilgi alan MHP’li Taşdoğan, konunun takipçisi olduklarını belirterek, “Asiye kızımızın sağlık durumunun iyiye gittiği bilgisini aldık. Bizler de bu haberle mutlu olduk ve ziyaret etmek istedik. Ailesine ve kendisine ‘geçmiş olsun’ dileklerimizi ilettik. Doktorlarından da aldığımız bilgiler neticesinde yaklaşık 10 günlük tedavi sürecinin önemli olduğu ve kritik günler olacağını öğrendim. İnşallah kızımız sağlığına kavuşacaktır. Konuyla ilgili olarak devam eden hukuki ve idari anlamda yürütülen çalışmaların yakın takipçisi olacağımızı da ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.