Site Rengi

HABER ÖZETİ
Putin’den ateşkes umutlarını tüketecek hamle!.
İspanya’dan sonra Fransa’da da elektrik kaosu patlak verdi!.
PKK’nın İran uzantısı PJAK silah bırakmayacağını açıkladı!.
Suudi Arabistan’da 73 yıldır uygulanan alkol yasakları kalkıyor!.
ABD Başkanı Trump’ın AB tehdidi altın fiyatlarını uçuşa geçirdi…
DEM Parti MHP’yi ziyaret edecek..
Rusya ile Ukrayna arasında 390 kişilik esir takası gerçekleşti..
Kurban Bayramı için resmi tatil gün sayısı açıklandı..
Savcılıktan İmamoğlu’nun afiş ve pankartlarını kaldırma talimatı!.
İBB’ye 4. dalga operasyon!. Özel Kalem ve Koruma Müdürü paketlendi!.
Kahpe İsrail kana doymuyor!. 1 günde 107 Gazzeliyi katletti!.
Sözcü gazetesinin “İsrail ile Ticaret” iftirasına bakanlıktan jet yalanlama!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan erken seçim tartışmalarına son noktayı koydu..
İstanbul’da ulaşım kaosu!. Özel Halk Otobüsleri kontak kapattı!.
ABD’de iki İsrail konsolosluk çalışanı öldürüldü!.
Bitcoin 110 bin dolara dayandı…
İBB’nin gölge başkanının hesabından 1,5 milyar TL çıktı!.
Bakanlık koltuğundayken dev ihaleler verdikleri holdinglere yönetici oldular!.
İmamoğlu’nun saklattığı cep telefonu ele geçirildi!.
Ahmet Minguzzi’yi öldüren katilin kullandığı bıçak suç aleti sayılmadı!.
DEM Parti’den Cumhur İttifakı’na “Süreci Hızlandırın” çağrısı..
Suriye’ye uygulanan tüm yaptırımlar kaldırılıyor..
İBB’ye 3. dalga hırsızlık operasyonu..
Ayarları bozulan Özgür Özel hırsızlarını Hz. Yusuf’a benzetmeye başladı!.
CHP’nin İzmir mitingi fos çıktı!.
İmamoğlu’nu zora sokacak bir itiraf daha: Bavullarla Para Alıp Naylon Fatura Kesiyorduk!.
Sokak köpekleri ile kanser hastalarını ziyaret eden AK Partili vekile tepkiler çığ gibi!.
Joe Biden’in prostat kanseri olduğu açıklandı!.
Şampiyon Galatasaray…
PKK’nın fesih kararı sonrası DEM Parti’den ilk İmralı ziyareti..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Prof. Dr. Nurşin Ateşoğlu: “Türkiye gücü eline aldı!.”

Prof. Dr. Nurşin Ateşoğlu: “Türkiye gücü eline aldı!.”
04.12.2019
A+
A-

Akdeniz Güvenliği Merkezi-CEMES Başkanı Prof. Dr. Nurşin Ateşoğlu Güney, kritik NATO zirvesini ve uluslararası diplomasiyi değerlendirdi. Ateşoğlu, ‘Türkiye NATO’dan bağımsız hareket edebilen ve bu bağlam gücü kendi eline almış bir ülke olarak istedikleri konusunda müttefiklerine direnebilecek konuma geldi.’ dedi.

NATO’nun 29 lideri, Londra’da ittifakın geleceğine ilişkin önemli kararlar almak için zirvede bir araya geldi. ABD Başkanı Donald Trump, NATO toplantısı öncesinde Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un “NATO’nun beyin ölümü gerçekleşti” açıklamasına yanıt vererek bu açıklamayı “nahoş” ve “hakaret” olarak niteledi. Prof. Dr. Nurşin Ateşoğlu Güney ise NATO zirvesini değerlendirdi.
Aksam.com.tr’den Ezgi Aşık’a konuşan Prof. Dr. Nurşin Ateşoğlu Güney, yapılan zirvede Türkiye’nin NATO ittifakına verdiği katkıların öne çıktığını söyledi. Ateşoğlu, “Türkiye’nin katkılarının vazgeçilmezliğinin ABD Başkanı ve NATO Genel Sekreteri tarafından dillendirilmiş ve altının çizilmesi çok önemliydi.” ifadelerini kullandı.
“NATO MELEZ YAPIYA KENDİNİ UYARLIYOR”
Soğuk savaş döneminden sonra NATO’nun büyük bir dönüşüm içerisine girdiğini söyleyen Nurşin Ateşoğlu Güney, “Günümüz koşullarında savaş nitelikleri değişti. Artık tehditler devletlerden beklenmiyor, asimetrik savaş ve bunun yanı sıra devlet dışı aktörlerin kullanılması söz konusu. NATO bu bağlamda kendini uyarlamaya çalışıyor.” şeklinde konuştu.
“TÜRKİYE STRATEJİK OLARAK VAZGEÇİLMEZ BİR ÜLKE”
NATO’nun güney kanadının sınırları konusunda Türkiye’nin önemli katkısı olduğunu belirten Ateşoğlu, “Türkiye için NATO’dan gelen sıcak mesajlar, ülkemizin stratejik değeri bağlamında şimdiye kadar vermiş olduğu katkılardan dolayı olduğunu düşünüyorum. Bir tek PYD-PKK konusundaki sorunda anlaşılamıyor. Terörizm meselesinde 29 ülkenin ortak tanıma sahip olmamasından kaynaklanıyor. Terör ve terörist konusunda herkesin farklı bakış açısı var. Türkiye bu konuda geri adım atmayacaktır.” dedi.
NATO’da belirli dönemlerde müttefikler arasında kırılmalar yaşandığına dikkat çeken Nurşin Ateşoğlu Güney, “Macron’un ortaya koyduğu beyin ölümü meselesi müttefiklerin tümü tarafından reddedildi. Bunu başta Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra ABD başkanı reddetti. NATO’nun caydırıcılığı meselesi önemli bir sorun, bu konuda birtakım komisyonlar kuruldu ve çalışmaların yapıldığını biliyorum.”
“TÜRKİYE NATO’DAN BAĞIMSIZ HAREKET EDİLEN BİR ÜLKE”
Türkiye’nin sahada NATO müttefiklerinden destek görmediğini hatırlatan Nurşin Ateşoğlu Güney, sözlerine şöyle devam etti:
“Türkiye mülteci, Doğu Akdeniz, Ege ve sert güvenlik konularında müttefiklerinden destek görmedi. Türkiye eskisi gibi değil, NATO’dan bağımsız savunma anlamında yerli ve milli. Türkiye NATO’dan bağımsız hareket edebilen ve bu bağlam gücü kendi eline almış bir ülke olarak istedikleri konusunda müttefiklerine direnebilecek konuma geldi. Bugün güçlü siyasi iradeyle istediklerini masaya koyabilen bir Türkiye var.”
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.