Site Rengi

HABER ÖZETİ
Yine Ömer Gergerlioğu yine üfürükten zırvalar!.
Taksicilerin Basit Usül üzerinden vergi kaçırma dönemi sona eriyor..
Yenidoğan çetesi liderinin cezası belli oldu..
Taksilerde indi bindi ücreti 175 TL’den 210 TL’ye yükseldi..
Meteoroloji’den 49 il için sağanak yağış ve fırtına uyarısı!.
Epstein skandalı İngiliz Kraliyet Ailesine kadar sıçradı!.
Trump İran’a 1 ay süre tanıdığını açıkladı..
Aracından inip kavgaya tutuşana 180 bin TL ceza resmileşti!.
Günün en çok konuşulan karesi bu oldu..
Epstein dosyalarında adı geçen Ahmet Davutoğlu ilk kez konuştu..
Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP’yi yerden yere vurdu!.
Küçük kıza cinsel istismarda bulunan CHP’li Başkan görevden alındı!.
Jandarma polis kılığına girip altın taşıyan aracı gasp etti iddiası!.
Aziz İhsan Aktaş CHP’li belediyelere rüşvet yağdırmış!.
CHP’nin Meclis’teki provokasyonu dünya basınında..
DEM Parti’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür açıklaması..
AK Partili Başkan hakkındaki Yasak Aşk iddiası ortalığı karıştırdı!.
CHP ikiyüzlülüğü yine gündem oldu..
Hakan Fidan’ın cevapsız bıraktığı “Nükleer” sorusu İsrail’in paçalarını tutuşturdu!.
Haluk Levent’ten Sedat Peker açıklaması..
Gezi İhaneti organizatörü Ayşe Barım’a verilen ceza belli oldu..
Şanlıurfa’da kullanılan kaçak elektriğin yıllık maliyeti 15 milyar!.
Akın Gürlek’in Adalet Bakanı olduğunu öğrenen Özgür Özel adeta kudurdu!.
Epstein belgelerinde Arap dünyasını karıştıran skandal fotoğraflar!.
CHP’nin kâbusu Akın Gürlek İçişleri Bakanı oldu..
CHP’li Başkan küçük çocuğa cinsel istismardan tutuklandı!.
Adalet Bakanı ve İçişleri Bakanı değişti..
Trump İran’ı ikinci ABD donanmasını göndermekle tehdit etti!.
Gezi Darbesi organizatörü Ayşe Barım hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis talebi!.
Bakan Fidan Suriye’den sonra Irak’ı da PKK’dan arındıracaklarını açıkladı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

PROF. DR. ORHAN ŞEN: “TÜRKİYE YARI KURAK BİR İKLİME GİDİYOR!.”

22.11.2019
A+
A-

İstanbul Teknik Üniversitesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümünden Prof. Dr. Orhan Şen, ‘Türkiye yarı kurak bir iklime doğru gidiyor. Sıcak bir yaz, ılık bir kış olacak, bahar ayları artık ortadan kalkacak.’ ifadelerini kullandı.

Türkiye son 40 yılın en sıcak kasım ayını yaşıyor. Peki, küresel iklim değişikliğinin Türkiye’ye etkileri neler? Kış mevsimi ne zaman gelecek? Yağışlar neden azalmaya başladı? Prof. Dr. Orhan Şen tüm merak edilenleri anlattı.
Aksam.com.tr’den Ezgi Aşık’ın sorularını yanıtlayan İstanbul Teknik Üniversitesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümünden Prof. Dr. Orhan Şen, son 40 yılın en sıcak kasım ayını yaşayan Türkiye’nin iklim değişikliğinden etkilendiğini ifade etti.
Prof. Dr. Şen, şunları kaydetti:
“Eskiden bahar ayları bir aya indi derdik, bu sene sonbahar ayını neredeyse hiç yaşayamadık. Sonbahar yağışları çok önemlidir. Yağışlara baktığınızda eylül ayında yüzde 27, ekim ayında yüzde 36, kasım ayında ise yüzde 46’lık düşüş yaşandı.”
Küresel iklim değişikliğinden Türkiye’nin de etkilendiğini belirten Orhan Şen, “Türkiye’deki meteorolojik şartların bu kadar etkilenmesinin nedenlerinden biri küresel ısınma… İklim değişikliğini Akdeniz çevresindeki ülkelerde, Uzak Doğu ve Güney Asya’daki ülkelerde görüyoruz. Şu anda mevsim ortalamalarının dışında bir hava durumuyla karşı karşıyayız.” diye konuştu.
“İSTANBUL’UN ÇOĞU İLÇELERİNDE HAVA KİRLİLİĞİ OLUŞMAYA BAŞLADI”
Son bir aydır Türkiye’deki hava durumunun kimilerine güzel, kimilerine de kötü geldiğine dikkat çeken Şen, “Bunu netleştirmemiz lazım, dışarı çıkmak için hava güzel ama tarımsal açıdan kötü bir hava. İçme suları bakımından kötü bir hava, bunların üzerinde durmamız lazım.” ifadelerini kullandı.
Yüksek basıncın Türkiye’nin üzerinden gitmediğini belirten Prof. Dr. Şen, “Alçak basıncı buraya sokmuyor. Bunun sonucunda da kara atmosferinde yağış ve rüzgâr olmuyor. İstanbul’un çoğu ilçelerinde hava kirliliği oluşmaya başladı.” şeklinde konuştu.
“SON 3 AYDA YAĞIŞLARDA ÖNEMLİ DÜŞÜŞ OLDU”
Bu sene sonbahar mevsiminin hiç yaşanmadığını söyleyen Prof. Dr. Orhan Şen, sözlerini şöyle tamamladı:
“(Yüksek) basınç, aralık ayına doğru gidecektir. İstanbul açısından böyle bir durum, içme suyu bakımından kötü olacaktır. Tarımsal açıdan çiftçiler tohumları ekmek için topraktan nem bekliyor, yağışlar bir türlü gelmiyor. Eskiden bahar ayları bir aya indi derdik, bu sene sonbahar ayını neredeyse hiç yaşayamadık. Sonbahar yağışları çok önemlidir. Yağışlara baktığınızda eylül ayında yüzde 27, ekim ayında yüzde 36, kasım ayında ise yüzde 46’lık düşüş yaşandı.”
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.