Site Rengi

HABER ÖZETİ
Trump İran’a 1 ay süre tanıdığını açıkladı..
Aracından inip kavgaya tutuşana 180 bin TL ceza resmileşti!.
Günün en çok konuşulan karesi bu oldu..
Epstein dosyalarında adı geçen Ahmet Davutoğlu ilk kez konuştu..
Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP’yi yerden yere vurdu!.
Küçük kıza cinsel istismarda bulunan CHP’li Başkan görevden alındı!.
Jandarma polis kılığına girip altın taşıyan aracı gasp etti iddiası!.
Aziz İhsan Aktaş CHP’li belediyelere rüşvet yağdırmış!.
CHP’nin Meclis’teki provokasyonu dünya basınında..
DEM Parti’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür açıklaması..
AK Partili Başkan hakkındaki Yasak Aşk iddiası ortalığı karıştırdı!.
CHP ikiyüzlülüğü yine gündem oldu..
Hakan Fidan’ın cevapsız bıraktığı “Nükleer” sorusu İsrail’in paçalarını tutuşturdu!.
Haluk Levent’ten Sedat Peker açıklaması..
Gezi İhaneti organizatörü Ayşe Barım’a verilen ceza belli oldu..
Şanlıurfa’da kullanılan kaçak elektriğin yıllık maliyeti 15 milyar!.
Akın Gürlek’in Adalet Bakanı olduğunu öğrenen Özgür Özel adeta kudurdu!.
Epstein belgelerinde Arap dünyasını karıştıran skandal fotoğraflar!.
CHP’nin kâbusu Akın Gürlek İçişleri Bakanı oldu..
CHP’li Başkan küçük çocuğa cinsel istismardan tutuklandı!.
Adalet Bakanı ve İçişleri Bakanı değişti..
Trump İran’ı ikinci ABD donanmasını göndermekle tehdit etti!.
Gezi Darbesi organizatörü Ayşe Barım hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis talebi!.
Bakan Fidan Suriye’den sonra Irak’ı da PKK’dan arındıracaklarını açıkladı!.
Domuza çarşaf giydirip paylaşan alçak tutuklandı!.
Epstein’in suç ortağından Trump’a açık tehdit!.
Bebek Otel’in sahibi Muzaffer Yıldırım’ım malvarlıklarına el konuldu..
Yaşına başına mesleğine bakıp utanmadan Özgür Özel’in küfürlerini savundu!.
Özgür Özel’in ayyaş kafayla attığı mesajlara tepkiler çığ gibi!.
İsrail’den ABD’ye İran resti: YA HEMEN VURUN YA DA BİZ TRK BAŞIMIZA VURURUZ!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Prof. Dr. Uğur Şahin, coronavirüs aşısıyla ilgili ayrıntıları açıkladı!.

Prof. Dr. Uğur Şahin, coronavirüs aşısıyla ilgili ayrıntıları açıkladı!.
14.11.2020
A+
A-

Koronavirüse karşı koruyuculuğu yüzde 90’ın üzerinde olan bir aşı geliştirdiklerini duyuran Prof. Dr. Uğur Şahin, aşının virüsün bulaşmasını da engelleyeceğine inandığını belirtti.

Yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı koruyuculuğu yüzde 90’ın üzerinde aşı geliştirdiklerini duyuran Prof. Dr. Uğur Şahin ve eşi Dr. Özlem Türeci, günlerdir bütün dünyanın en çok konuştuğu isimler haline geldi.

Salgında şimdiye kadarki en büyük umut haline gelen aşının ardındaki kahraman olan Uğur Şahin, İngiliz medyasına çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Almanya merkezli BioNTech şirketinin CEO’su Prof. Dr. Uğur Şahin, koronavirüs aşısı çalışmalarında ilk klinik deneylerden başarılı sonuçlar aldığını ve aşının koronavirüs salgınını bitireceğinden emin olduğunu belirtti.

Bu konuda iyimser olduğunu ifade eden Şahin, “Eğer soru bu aşıyla pandemiyi durdurup durduramayacağımız ise buna cevabım evet, çünkü semptomlu enfeksiyonlardan bile korunma sağlaması büyük bir etki oluşturacaktır.” diye konuştu.

Geçtiğimiz pazartesi günü deneme çalışmalarının sonuçları açıklanıncaya değin aşının bağışıklık sisteminde yeterince güçlü bir tepki tetikleyip tetiklemeyeceğinden emin olmadıklarını vurgulayan Şahin, “Aşının bu virüsü yeneceğini biliyoruz artık.” dedi.

Bulaşmasını da önleyebilir

Şahin, geliştirdikleri aşının etkisine ilişkin elde edilen sonuçlar nedeniyle, henüz resmen kanıtlanmış olmasa da, aşının virüsün bulaşmasını da önleyeceğine inandığını söyledi.

“Virüsün kafasına vurup ortadan kaldırıyor”

Aşının “birden fazla şekilde” koronavirüse saldırdığını belirten Şahin, “Koronavirüsün hücrelerimize girişini engelliyor. Ama virüs bir şekilde girmiş bile olsa, o zaman da hücreleri virüsün kafasına vurup ortadan kaldırıyor. Bağışıklık sistemini bu iki savunma hareketini yapacak şekilde, çok iyi eğittik. Artık biliyoruz ki virüs bu mekanizmalara karşı kendisini savunamaz.” dedi.

Üçer hafta ara ile koldan iki doz verilecek

Şahin, aşının semptomsuz enfeksiyonları da durdurup durduramayacağı sorusunun cevabının bir seneyi bulabileceğini belirterek; farklı etnik gruplar üzerinde farklı etki gösterip göstermeyeceğinin de henüz netlik kazanmadığını kaydetti.

En az bir yıl koruyacak

BioNTech şirketinin CEO’su Prof. Dr. Uğur Şahin, aşının üçer hafta ara ile koldan iki doz halinde yapılacağını ve böylece en az bir yıllık koruma sağlayacağını söyledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.