Site Rengi

HABER ÖZETİ
Sözde ekonomist prof. Özgür Demirtaş’ın analiz yazısı çalıntı çıktı!.
Kara bulutlar tüm Türkiye’yi kaplayacak!.
Trump’un aptalca politikaları dünya piyasalarını alt üst etti!.
Brent petrol fiyatları dibe vurdu!.
İmamoğlu’ndan Erdoğan’a seçim çağrısı: Korkma, Gel Yarışalım!.
CHP kurultayında ortalık fena karıştı!. Berhan Şimşek’ten Özgür Özel’e “Tablalı Don” göndermesi!.
Bakanlıktan sokak köpekleri için “Kalıcı Çözüm” açıklaması..
Hakkında yakalama kararı çıkarılan İBB’nin reklamcısı KKTC’de yakalandı!.
İmamoğlu’ndan avukatına talimat: BENİ MAĞDUR DEĞİL CESUR GÖSRERİN!.
Olaylı derbi sonrası Mourinho’ya verilen ceza belli oldu!.
MHP Lideri Bahçeli 2 ay sonra siyaset sahnesine geri döndü..
Katar Türkiye’yi satıp Yunanistan tarafına geçti!.
Çarşı pazar yangın yeriyken TÜİK yine aklımızla alay ediyor!.
Boykot çağrısı soruşturmasında 11 gözaltı!.
Trump’un haraç gibi ek vergilerinden Türkiye’de nasibini aldı!.
CHP’de Kemâl Kılıçdaroğlu paniği!.
ABD Başkanı Trump dünyaya vergi yağdırıyor!.
Master Şef Somer’de boykota destek vermek için restoranını kapattı!.
Devlete parmak sallayanlar kıçlarına tekmeyi yedi!.
Yukardakilerin siyasi ikbâl kavgası yine vatandaşa patladı!. Benzine zam!.
CHP’nin yerli ve milli markalar için yaptığı boykot çağrısına tepkiler büyüyor!.
TSK’dan ihraç ihraç edilen 5 teğmen geri dönmek için harekete geçti..
CHP Lideri Özel’den 2 Nisan’da “Tüketimi Durdurun” çağrısı!.
İmamoğlu’nun sosyal medya hesaplarına erişim engeli talep edildi!.
İmamoğlu’nun tutuklanması CHP’yi zirveye taşıdı..
Kılıçdaoroğlu’ndan yediği kazığın intikamını alacak adaylık açıklaması!.
Kahpe İsrail Filistin’i işgâl etmeden durmayacağını açıkladı!.
Altın fiyatları rekora doğru gidiyor…
Volkan Konak kalp krizi sonucu hayatını kaybetti..
Bayram Tatilinde Yollar Yine Kan Gölüne Döndü: 19 Can Kaybı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

PYD’li teröristler duyurdu! “Rusya ile anlaştık, bize söz verdiler!.”

PYD’li teröristler duyurdu! “Rusya ile anlaştık, bize söz verdiler!.”
09.02.2020
A+
A-

Terör örgütü PYD’ye bağlı Suriye Demokratik Meclisi’nin Eş Başkanı İlham Ehmed, Rusya ile anlaşarak bir söz aldıklarını açıkladı.

Hmeymim Hava Üssü’nde Rus yetkililerle yaptığı görüşmenin içeriğini açıklayan terör örgütünün uzantısıSuriye Demokratik Meclisi (SDM) Eş Başkanı İlham Ehmed, Rusya’nın, Suriye rejimi üzerinde baskı uygulayarak, onları genel çözüme razı edeceği sözü verdiğini söyledi.

Şarku’l Avsat’a açıklamalarda bulunan SDM Eş Başkanı İlham Ehmed, geçen hafta Hmeymim Askeri Üssü’nde Rusya yöneticileri ile gerçekleştirdikleri görüşmeler ardından Rus yöneticiler ile birlikte Şam’da Suriye Ulusal Güvenlik Bürosu Başkanı Ali Memlük’le bir görüşme gerçekleştirdiklerini söyledi.

İlham Ehmed açıklamasının devamında, Suriye hükümetinin, Rusya’nın garantörlüğü ile Rojava yönetimi ile görüşmeler başlatmayı kabul ettiğini ve görüşmelerin sağlıklı yürütülmesi için üst bir komitenin oluşturulmasına karar verildiğini, bu komitenin aynı zamanda yerel yönetimler yasasını düzenlemeyi ve yerel yönetim sisteminin oluşturulması amacı taşıdığını belirtti.

“Razı edecekler”
SDM Başkanı İlham Ehmed açıklamasında şu noktaya dikkat çekti, Rusya Rojava yönetimİ ile Suriye hükümeti arasında arabuluculuk yapma ve siyasi görüşmelerin başlaması hususunda oldukça ciddi olduğunu, Rusya’nın, Suriye rejimi üzerinde baskı uygulayarak onları genel çözüme razı edeceği sözü verdiğini ifade etti.

İlham Ehmed açıklamasında, yapılan görüşme ardından verilen sözlerin pratiğe geçirilmesi için geniş ve kapsamlı görüşmelerin başlatılmasını beklediklerini aynı zamanda tehdit ve kışkırtıcılıktan uzak her kesin sorumluluk taşıdığı bir dil ve tutum içerisinde olması gerektiğini belirtti.

MSD Başkanı İlham Ehmed açıklamsının sonunda, Astana ve Soçi görüşmelerine katılmayacaklarını, ancak BM’nin 2254 sayılı kararı ile Cenevre’de başlatılan barış görüşmelerine katılacaklarını ve oluşturulan Anayasa Komitesi’nde de yer alacaklarını belirtti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.