Site Rengi

HABER ÖZETİ
Kahpe İsrail Beyrut’a bomba yağdırıyor..
İran, İsrail ile ABD’ye karşı 1 tonun altında füze kullanmayacağını açıkladı!.
Trump gözünü İran’ın en büyük petrol kaynağına dikmiş!.
TRT’yi hedef alan Gani Müjde’ye CONTASIZ KAPAK!.
İsrail basını Trump’un İran tarafından ağır darbe aldığını yazdı..
Maaşlar ve ikramiyeler bayramdan önce hesaplara yatacak..
ABD sığıntısı Pehlevi alçağından İranlılara “Sokaları Terörize Edin” çağrısı!.
İran Hürmüz Boğazı’na mayın döşüyor..
APP Plakalara kesilen cezalar iptal edildi..
ABD Basını: Trump Orta Doğu’da Bataklığa Saplandı!.
Pentagon İran savaşında ölen ve yaralanan asker sayısını açıkladı..
İran açık açık uyardı!. Hürmüz Boğazı’ndan geçeni vururuz!.
Galatasaray İngiliz devi Liverpool’u bozguna uğrattı!.
Trump’tan U dönüşü!. İran ile görüşebileceğini söyledi!.
İsrail’in Müslüman Düşmanı Kuduz Köpeği Ben-Gvir’in İran saldırılarında öldüğü iddia edildi!.
İmamoğlu’nun avukatının şov yapmak için attığı palavra elinde fena patladı..
İran Avrupa’yı Körfez ülkelerini diplomatik krize soktu..
İran’dan Kahpe ABD’ye ve Kahpe İsrail’e ateşkes şartı!.
Hatay ve Gaziantep’e düşen füzelerin nereden atıldığı belli oldu..
Trump’ın “Savaş Bitti” mesajı petrol fiyatlarını dibe indirdi..
İran ile baş edemeyen Trump iti “Savaş Bitti” diyerek pes etti!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Özgür Özel’i yerden yere vurdu: Şuursuz, Kifayetsiz!.
İran’dan ateşlenen füze Gaziantep semalarında etkisiz hale getirildi..
İBB Yolsuzluk Davası Başladı!. Şov yapmak isteyen İmamoğlu’a mahkeme başkanından sert uyarı!.
İran’dan ABD ve İsrail’e savaş resti: 6 ay daha savaşabiliriz!.
Petrol fiyatları son dört yılın zirvesinde..
Kabine Orta Doğu’daki savaş gündemi ile toplanıyor..
Trump: Savaşın bitiş zamanına Netanyahu ile ortak karar vereceğiz..
İran’da radyasyon alarmı!.
Trump iti İran hakkında yine tehditler savurdu!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

RTÜK uyardı! “Erişim engeli gelebilir!.”

RTÜK uyardı! “Erişim engeli gelebilir!.”
03.10.2020
A+
A-

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Spotify ve FOXplay’e lisans başvurusu yapmazlarsa, yayınlarına erişim engeli gelebileceğine dair uyarda bulundu.

İnternet radyo ve televizyonlarının Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) denetimine tabi olmasının ardından sonra pek çok yayıncı kuruluş, lisans başvurusunda bulundu.

Başta ahlaksız dizi ve filmleriyle aile yapısını dinamitleyen Netflix başta olmak üzere Amazon Prime Video ve Mubi gibi uluslararası yayıncılar lisans için başvuru süreçlerini başlatırken, dünya çapında faaliyet gösteren bazı kuruluşlar ise hala başvuru yapmadı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’na bağlı İzleme ve Değerlendirme Dairesi Başkanlığının incelemeleri neticesinde Spotify’ın “https://open.spotify.com” ile FOXplay’in “https://www.foxplay.com.tr/” adreslerinden internet ortamında isteğe bağlı yayıncılık faaliyeti gerçekleştirdiğini, Paylaş FM’in “http://www.paylasfm.com/” internet ortamından radyo yayını, Medyaport TV’nin de “http://medyaporttv.com/” adresinden lisanssız televizyon yayını yaptığı belirlendi.

Üst Kurul yaptığı söz konusu incelemeler sonrası 6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun’un “Yayın hizmetlerinin internet ortamından sunumu” ile Radyo, Televizyon ve İsteğe Bağlı Yayınların İnternet Ortamından Sunumu Hakkında Yönetmelik‘in “İnternet ortamından yayın lisansı almadan yapılan yayın hizmetleri” maddeleri doğrultusunda uyarı niteliğinde bir duyuru yayınladı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun duyurusunda yayıncıların başvuru talebini içeren dilekçeleri ve taahhütnameyle yayın lisansı başvurusunda bulunabileceğini ve 3 aya tekabül eden yayın lisans ücretini peşin ödemeleri gerektiğini vurgulayarak başvurunun ardından yayıncıların 3 ay süresince yayınlarına devam edebileceklerini ifade etti.

RTÜK’ten lisans almadan devam edilemeyecek

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, söz konusu açıklamada kaydedilen süre içerisinde ilave 3 aylık yayın lisansı ücretini peşin ödemeleri fakat internet ortamından yayın lisansı verilmesi işlemlerinin tamamlanamaması durumunda, ilgili yayıncıların bir 3 ay daha yayın hizmetlerini sunabileceklerini belirtti.

Duyurudan sonra lisans başvurusu yapmayanların 72 saat içerisinde yayınlarına son vermesi gerekiyor. Başvuru yapmamaları durumunda, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu yasa gereği ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunacak ve sulh ceza hakimliğinden ilgili yayın kuruluşları için erişim engeli isteyecek.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.