Site Rengi

HABER ÖZETİ
Atlas Çağlayan’ın ailesini tehdit eden 3 kişi tutuklandı..
Avrupa Birliği’nden Trump’un Gümrük Vergisi tehdidine rest!.
Ümit Karan’ın kokain testi pozitif çıktı!.
Rakı masasında Selâ okutan MHP’li partiden kovuldu..
Suriye’de son durum..
Terörden temizlenen Afrin’de eve dönüşler başladı..
Mehmet Akif Ersoy’un eski eşi SHOW TV’den kovuldu!.
CHP’nin yönettiği İstanbul’da ulaşım sistemi yine çöktü!.
Yoğun kar yağışı nedeni ile İstanbul’da motorsikletlere trafik yasağı!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Suriye Lideri Şara’ya ateşkes telefonu..
Türkiye ve ABD’den Suriye’deki ateşkes sonrası peş peşe açıklamalar!.
Petrol kuyularının kontrolü artık Suriye Devleti’nde..
Suriye’de ateşkes tamamen sağlandı..
Suriye’nin kaderini Cumhurbaşkanı Erdoğan belirledi!.
MHP Lideri Bahçeli’den Suriye için 8 maddelik yol haritası..
Deyrizor, SDG’den kurtarıldı..
İran’daki protestolarda binlerce kişi hayatını kaybetti!.
Gaziantep beraberliği sonrası Galatasaray’da istifa sesleri..
Meteoroloji’den Marmara ve Ege bölgesi için fırtına uyarısı!.
Trump, ABD’nin Grönland planına karşı çıkan ülkelere ek vergi getirildiğini duyurdu..
2025 yılında trafik kazalarında 3 bin 481 kişi yaşamını yitirdi..
ABD Başkanı Trump’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Gazze daveti..
Hamaney’den İran halkına ABD uyarısı!.
Milli Eğitim Bakanı Tekin’den CHP’nin karne palavrasına cevap!.
Tankların namlusu kalkınca YPG kaçacak delik aramaya başladı..
Kütahya Valisi iş beğenmeyen gençlere isyan etti!.
Ümit Karan Uyuşturucu İmâl Etmek ve Satma suçundan tutuklandı..
Eyüpspor’a kayyum atandı!.
Oktay Kaynarca’nın uyuşturucu testi negatif çıktı..
Rus büyükelçi Karlov suikastının planlayıcısı firari FETÖ’cü adını değiştirdi!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Rus köpeği Esad rejimi ile terör örgütü YPG/PKK arasında yeni anlaşma..

Rus köpeği Esad rejimi ile terör örgütü YPG/PKK arasında yeni anlaşma..
11.02.2021
A+
A-

Rusya ve terör örgütü YPG/PKK, bir süredir yürüttükleri görüşmeler sonucunda, Beşşar Esed rejimi güçlerinin Haseke il merkezi ve Kamışlı ilçe merkezinde sadece YPG/PKK’lı teröristlerin onay ve gözetimi altında hareket edebileceği konusunda anlaştı.

Suriye’nin kuzeydoğusundaki Haseke ilini işgal eden YPG/PKK’lı teröristlerle Esed rejimi güçleri arasında Aralık 2020’de başlayan ve Rusya’nın ara buluculuğuyla yatıştırılmaya çalışılan gerginlikte yeni aşamaya geçildi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, terör örgütü YPG/PKK ve Rusya, rejim güçlerinin Haseke’deki varlığına dair yürüttükleri bir dizi görüşmenin ardından yeni bir anlaşmaya vardı.

Anlaşma gereği, rejim güçleri Haseke kent merkezi ve Haseke’ye bağlı Kamışlı ilçe merkezinde sadece YPG/PKK’lı teröristlerin onay ve gözetimi altında hareket edebilecek.

Buna karşılık YPG/PKK’lı teröristler, söz konusu bölgelerdeki rejim güçlerine uyguladığı ablukayı kısmen gevşetecek.

Kaynaklar, rejim güçlerinin söz konusu anlaşmadan dolayı rahatsızlık duyduğunu ancak Rusya’nın kesin talimatlarına karşı gelemediklerini kaydetti.

YPG/PKK ve Esed rejim güçleri arasında ilk olarak 28 Aralık 2020’de Kamışlı ilçesinde başlayan gerilimi yatıştırmak için devreye giren Rusya, taraflar arasında uzun süredir ara buluculuk yapıyor.

Terör örgütünün Esed rejimine Haseke ilinin tamamından çekilmesi için 20 Ocak’a kadar verdiği sürenin dolmasının ardından Rusya, YPG/PKK’dan ek süre talep etmişti.

Öte yandan YPG/PKK ve Esed rejimi bu ayın başında Haseke ve Halep illerinde karşılıklı olarak birbirlerini uyguladıkları ablukaları kısmen gevşetmeye başlamıştı.

Gerilim nasıl başlamıştı?
Terör örgütü YPG/PKK’nın, Suriye’nin kuzeyindeki Ayn İsa beldesinin rejim güçlerine devredilmesi konusunda bir süredir baskılara maruz kalması, taraflar arasındaki gerginliğin fitilini ateşledi.

Terör örgütü bu baskılara 28 Aralık 2020’de Esed rejimi güçlerinin Kamışlı ilçesindeki bazı mensuplarını alıkoyarak karşılık verdi. Rejim mensuplarının bırakılmaması üzerine, ilçedeki rejimin güvenlik güçleri de örgüt üyelerinden bazılarını gözaltına aldı.

Rusya’nın ara buluculuğunda alıkonanlar serbest bırakıldı ve bir süreliğine gerginlik yatıştı ancak daha sonra karşılıklı gözaltılar devam etti ve YPG/PKK, 8 Ocak’ta Kamışlı, 16 Ocak’ta da Haseke’de Esed rejimine ait askeri bölgeleri abluka altına aldı.

31 Ocak’ta ise Haseke ilinde Esed rejimi unsurları ile terör örgütü YPG/PKK arasında çıkan çatışmada 1 rejim unsuru ölmüş, 4 rejim unsuru yaralanmıştı.

AA

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.