Site Rengi

HABER ÖZETİ
Bitcoin 110 bin dolara dayandı…
İBB’nin gölge başkanının hesabından 1,5 milyar TL çıktı!.
Bakanlık koltuğundayken dev ihaleler verdikleri holdinglere yönetici oldular!.
İmamoğlu’nun saklattığı cep telefonu ele geçirildi!.
Ahmet Minguzzi’yi öldüren katilin kullandığı bıçak suç aleti sayılmadı!.
DEM Parti’den Cumhur İttifakı’na “Süreci Hızlandırın” çağrısı..
Suriye’ye uygulanan tüm yaptırımlar kaldırılıyor..
İBB’ye 3. dalga hırsızlık operasyonu..
Ayarları bozulan Özgür Özel hırsızlarını Hz. Yusuf’a benzetmeye başladı!.
CHP’nin İzmir mitingi fos çıktı!.
İmamoğlu’nu zora sokacak bir itiraf daha: Bavullarla Para Alıp Naylon Fatura Kesiyorduk!.
Sokak köpekleri ile kanser hastalarını ziyaret eden AK Partili vekile tepkiler çığ gibi!.
Joe Biden’in prostat kanseri olduğu açıklandı!.
Şampiyon Galatasaray…
PKK’nın fesih kararı sonrası DEM Parti’den ilk İmralı ziyareti..
Bahçeli’den Terörsüz Türkiye hedefinde 7 maddelik çağrı..
Fenerbahçe Eylül’de olağanüstü kongreye gitme kararı aldı..
Kongre için imza toplayan derneği bastı!.
Eurovision’da Azerbaycan’dan İsrail’e 12 tam puan!.
Kartalkaya’daki otel yangınında istenen cezalar belli oldu..
İsrailli kahpeden kan donduran sözler: Gazze’deki bütün çocuklar öldürülmeli!.
Fenerbahçe olağanüstü kongreye gidiyor..
İstanbul’daki Barış Zirvesi başladı..
5 adımda Terörsüz Türkiye…
CHP İmamoğlu’nu Başbakan yapma hayallerine devam ediyor..
PKK elindeki silahları nereye bırakacak?.
Metin Arolat’ın alkol ve uyuşturucudan öldüğü ortaya çıktı!.
Dünyanın gözü İstanbul’daki barış zirvesinde..
Demirtaş’ın tahliyesine ilişkin AKP’den ilk sinyal..
PKK’nın silah bırakma kararı anketlere nasıl yansıdı…
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Rus uzman Fyodor Lukyanov’dan dünyaya Ayasofya dersi! “Konuşulanlar söylemden öteye geçmez, Ayasofya Türkiye’nin iç meselesi..”

Rus uzman Fyodor Lukyanov’dan dünyaya Ayasofya dersi! “Konuşulanlar söylemden öteye geçmez, Ayasofya Türkiye’nin iç meselesi..”
11.07.2020
A+
A-

Valday Uluslararası Tartışma Kulübü Kalkınma ve Destek Fonu Bilimsel Araştırma Direktörü Fyodor Lukyanov, Batı ve Rusya’daki tepkilerin aksine, Ayasofya’nın Türkiye’nin iç meselesi olduğunu söyledi.

Ayasofya’nın yeniden camiye dönüştürülmesinin önünü açan Danıştay kararı ve hemen onu takip eden Cumhurbaşkanlığı kararnamesi, Türkiye ve dünya kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

Rusya’daki dini otoriteler diğer Batı ülkelerinde olduğunu gibi, Ayasofya’nın cami olmasına şiddetle karşı çıkıyor.

Ancak, Rus uzmanlardan Fyodor Lukyanov, tüm söylenenlere adeta ders niteliğinde cevap verdi.

Valday Uluslararası Tartışma Kulübü Kalkınma ve Destek Fonu Bilimsel Araştırma Direktörü Fyodor Lukyanov, Rus Haber Ajansı (Tass)’a verdiği röportajda, ‘İstanbul’daki Ayasofya’yı camiye dönüştürmek, Türkiye Cumhuriyeti için uluslararası alanda kalıcı sonuçlar doğurmayacak.’ dedi.

Lukyanov sözlerini şöyle sürdürdü…

“Açık konuşmak gerekirse, Türkiye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın egemen yetkinliği ve egemenlik hakları çerçevesinde durmadan gerektiği gibi hareket ediyor. Bu ülkenin yetkililerini, bu ülke belirliyor. Ayasofya kararının ciddi bir siyasi sonucu olacağını düşünmüyorum. Bu Türkiye’nin iç meselesi..”

‘BUNLARIN SÖYLENTİDEN ÖTEYE GEÇME İHTİMALİ DÜŞÜK’

Lukyanov, Ortodoks dünyasının liderleri ile Rusya ve Yunanistan başta olmak üzere oldukça hızlı gelen uluslararası tepkiye dikkat çekti.

Ancak Rus uzmana göre, bu söylemlerin söylemin ötesine geçme olasılığı düşük…

Özellikle Yunanistan’ın rahatsızlığına değinen Lukyanov, “Yunanistan ile çok gergin ve düşmanca ilişkiler olabilir. Bunlar, iki Kuzey Atlantik İttifakı (NATO) üyesi. Durum aşırı ısınırsa, onları sakinleştirmenin bir yolunu bulacaklardır.’ dedi.

(star)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.