Site Rengi

HABER ÖZETİ
Özgür Özel’den Abdullah Gül açıklaması..
Gazze’de can kayıpları 72 bini geçti..
Trump küresel vergi oranını yüzde 10’dan yüzde 15’e çıkardığını açıkladı..
Metrobüsü birbirine katıp “Savcıyım” yalanıyla tehditler savuran köpekperest gözaltına alındı!.
Mazota 2,40 TL zam!. Çok şükür litresi 60 lirayı geçti..
Almanya, Fransa ve İsveç’ten “İran’ı Terk Edin” uyarısı!.
Ronaldo takım arkadaşları ile birlikte oruç tuttu!.
Trump İran’a saldırma girişiminin halâ gündeminde olduğunu açıkladı..
İran’dan BM’ye mektup: Saldırı durumunda meşru müdafaa hakkımızı kullanacağız..
Laik Atak geçiren ADD’den Bakan Tekin hakkında suç duyurusu..
DEM Parti ortak rapor sonrası taleplerini sıraladı..
ABD Başkanı Trump İran’a 10 gün süre verdiklerini açıkladı..
Bakan Fidan Türkiye’nün Gazze’ye asker göndermeye hazır olduğunu açıkladı..
5 ilin vali atamaları Resmi Gazete’de..
Fenerbahçe, Nottingham Forest’a 3-0 mağlup oldu..
Milletin dini inançlarına küfür edip yakalanınca “Sarhoştum” diyen alçak tutuklandı!.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na Fatih Dönmez atandı..
Suç çetesine köstebeklik yapan polisler gözaltında..
İngiltere eski Prensi Andrew, Epstein dosyasından gözaltına alındı..
ABD Orta Doğu’yu kana bulamaya hazırlanıyor!.
Bakan Tekin Ramazan etkinliklerini hedef alanları topa tuttu..
Terörsüz Türkiye komisyonu raporunu tamamladı..
İngiliz Kraliyet ailesinde Epstein depremi!.
Eski İsrail başbakanından Erdoğan itirafı: ÇOK TEHLİKELİ BİR LİDER!.
Galatasaray Juventus’u sahaya gömdü..
Okullardaki Ramazan etkinlikleri yine birilerine laik ataklar geçirtti!.
Hangi ülke de kaç saat oruç tutulacak…
İran ABD ile müzakerelerde anlaştığını duyurdu..
İ*beniliği yayıp özendirene hapis cezası geliyor..
İçişleri Bakanı Çiftçi, 1 milyon 236 bin Suriyelinin geri döndüğünü açıkladı..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Rus uzmanı Aslanbek Mozloyev: “Türkiye ve Rusya Libya krizi çözümünde etkin rol oynuyor!.”

Rus uzmanı Aslanbek Mozloyev: “Türkiye ve Rusya Libya krizi çözümünde etkin rol oynuyor!.”
22.01.2020
A+
A-

Rusya Dışişleri Bakanlığı Diplomasi Akademisi Doğu Dilleri Bölüm Başkanı Aslanbek Mozloyev, Türkiye ve Rusya’nın Libya krizi çözümünde etkin rol oynadığını söyledi. Mozloyev, “Bu adımlar, olumlu sonuçlara yol açtı. İki ülkenin farklı çıkarları olsa da Rusya’nın başarısı, Türkiye’nin desteği olmadan düşünülemez.” dedi.

Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlenen yuvarlak masa toplantısında Libya krizi ele alındı.

Mozloyev, Rusya ve Türkiye’nin Suriye meselesi çözümünde ortak adımlar atarak güzel sonuçlar elde ettiğini belirterek, “Bu adımlar, olumlu sonuçlara yol açtı. İki ülkenin farklı çıkarları olsa da Rusya’nın başarısı, Türkiye’nin desteği olmadan düşünülemez.” dedi.

İki ülkenin Libya meselesinde aynı jeopolitik alanda buluştuğuna dikkati çeken Mozloyev, “Türkiye ve Rusya, Libya krizi çözümünde etkin rol oynuyor. Libya krizi, Suriye meselesinin çözümüne katkıda bulunan prensiplerin kullanıldığı ikinci bir platform olabilir.” değerlendirmesinde bulundu.

Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen Libya Konferansı öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in bir araya geldiğini hatırlatan Mozloyev, bu görüşmenin, iki ülke arasındaki koordinasyonun göstergesi olduğunu vurguladı.

“TÜRK YÖNETİMİ ZEKİCE DAVRANDI”

Moskova’daki Ulusal Araştırma Üniversitesi Ekonomi Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Grigoriy Lukyanov ise Berlin Konferansının önemine işaret ederek, “Berlin Konferansı, bir sembol olarak önemli. Çünkü uluslararası toplum, Libya krizine önem veriyor.” dedi.

Türkiye’nin kendi milli çıkarları doğrultusunda hareket ettiğini belirten Lukyanov, “Türk yönetimi, Rusya’yı Libya krizi çözümü sürecine dahil ederek çok zekice davrandı. Bu, Rus ve Türk liderlerin arasında var olan iyi ilişkiler sayesinde gerçekleşti.” değerlendirmesinde bulundu.

Rusya ile Türkiye’nin ortak projeler hayata geçirdiğini anımsatan Lukyanov, “Bütün bunlar, Libya’da ateşkesin sağlanması için zemin oluşturdu.” ifadelerini kullandı.

“TUNUS KONFERANSA ÇAĞRILMADI”

Moskova merkezli Doğu Ülkeleri Medeniyet Araştırmaları Merkezi uzmanı Andrey Çuprıgin, Berlin Konferansı’nın Moskova’da 13 Ocak’ta gerçekleşen görüşmelerinin ikinci aşaması olduğunu söyledi.

Berlin Konferansının bazı soru işaretleri oluşturduğuna dikkati çeken Çuprıgin, “Tunus, konferansa çağrılmadı. Fakat Tunus, Libya meselesi çözümünde önemli bir ülke.” yorumunda bulundu.

Rus Diplomatlar Birliği Konseyi Başkan Vekili Andrey Baklanov da konferansa birçok ülkenin katıldığını dile getirerek, “Ülkelerin birçoğu, Libya meselesi konusunda duyarlı olmaya başladı. Böylelikle bölgedeki durumun iyileşmeye başladığı yönünde hisler oluştu.” ifadelerini kullandı.

“ERDOĞAN GÜÇLÜ İRADEYE SAHİP BİR SİYASETÇİ”

Rusya Bilimler Akademisi Arap ve İslam Araştırmaları Merkezi Uzmanı Boris Dolgov, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye’nin bölgedeki etki alanı genişlettiğine dikkati çekerek, şöyle konuştu:

“Bu hususta, Erdoğan’ın rolü çok büyük. Erdoğan, güçlü iradeye sahip bir siyasetçi ve kendi ülkesinin çıkarlarını savunuyor. Türkiye, Libya meselesi konusunda da kendi ekonomik, siyasi, askeri çıkarlarını göz önünde bulundurarak hareket ediyor.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.