Site Rengi

HABER ÖZETİ
Üst üste kazık gibi zamlar kesmedi şimdi de sayaç kilit parası çıkardılar!.
Özgür Özel’in “Kaçtı” palavrasına Aziz İhsan Aktaş’tan “Konum Atayım mı” cevabı!.
CHP Lideri Özel’e Cumhurbaşkanına Hakaretten jet soruşturma!.
Trump’tan sonra Putin’de nükleer silah çalışması talimatı verdi!.
Balıkesir Sındırgı afet bölgesi ilan edildi!.
200 sanığın yargılanacağı Aziz İhsan Aktaş iddianamesi kabul edildi..
Adalet Bakanı Tunç’tan flaş Selahattin Demirtaş açıklaması!.
Davutoğlu ile Özdağ arasında faşist tartışması yeniden alevlendi!.
Mahkeme kayyumun CHP İstanbul İl Başkanlığı’na devam kararı verdi..
Trump’un tehditlerine rağmen Müslüman Başkan kazandı!.
1.8 milyon Hacı adayı için bugün kura çekiliyor..
ABD’de hava sahası krizi!.
İmamoğlu’nun babasına ve oğluna yurt dışı çıkış yasağı..
Venezuela’nın yeraltı kaynaklarına çökmeye kalkan ABD Çin’e tosladı!.
Bahçeli’nin gördüğü lüzum üzerine Demirtaş tahliye ediliyor!.
Selahattin Demirtaş’tan Devlet Bahçeli’ye teşekkür mektubu..
Motosikletler için koruyucu ekipman zorunluluğu getirildi..
CHP’nin şaibeli kurultay davası yine ertelendi..
Bahçeli kurmaylarını İmralı’ya gönderiyor..
MHP Lideri Bahçeli’den Adalet Bakanlığı’na Selahattin Demirtaş talimatı!.
Deprem yardımlarına çöken AK Partili vekile Merkez Bankası’ndan kıyak ihale!.
Trump Veneuzela’nın yeraltı kaynaklarının peşinde!.
Ekrem’in sahte diplomasının detayları belli oldu…
2026 yılı trafik cezaları tarifesi belli oldu..
ChatGPT’ye sağlık ve hukuk konularında danışmanlık dönemi sona erdi!.
Alman Başbakan Erdoğan’dan fırçayı yiyince çantasını açamamış!.
Kahpe İsrail ateşkes anlaşmasını 194 defa ihlal etti!.
Venezuellalı muhalif kahpe darbe yapması için ABD’ye adeta yalvarıyor!.
Yeni hafta soğuk ve yağışlı hava ile başlıyor..
CHP’nin yere göğe sığdıramadığı İngiliz Kemâl’in gerçek yüzü ortaya çıktı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Rusya, 3 savaş uçağını düşürdüklerini duyurdu!.

Rusya, 3 savaş uçağını düşürdüklerini duyurdu!.
03.09.2022
A+
A-

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Ukrayna’nın güney kesimlerindeki Herson ve Dnipro bölgelerinde Ukrayna’ya ait 3 savaş uçağını düşürdüklerini bildirdi.

Konaşenkov, Rus ordusunun Ukrayna’da savaştaki eylemlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ukrayna askeri birliklerinin Mıkolayiv ve Krivorojskiy yönlerinde belirli alanlarda pozisyonunu koruma girişiminin başarısız olduğunu ileri süren Konaşenkov, bir günde Ukrayna ordusunun 23 tank, 27 askeri araç, 14 zırhlı araç, 9 ağır makineli silahlı pikap ve 230’dan fazla askerini kaybettiğini iddia etti.

Konaşenkov, Herson bölgesinde Sergeyevki civarında Rus hava kuvvetlerinin Ukrayna’ya ait 2 Su-25 savaş uçağı ve Dnipro bölgesinde Novoselovka civarında 1 Mig-29 savaş uçağını düşürdüklerini kaydetti.

Yüksek hassasiyetli füzelerle Donetsk bölgesinde Slavyansk yerleşim birimindeki Ukrayna ordusunun 95. Hava İndirme birliklerinin geçici konuşlanma noktasını vurduklarını aktaran Konaşenkov, burada 100’den fazla Ukrayna askerinin etkisiz hale getirildiğini öne sürdü.

Donetsk bölgesinde Kontstantinovka yerleşim biriminde Ukrayna ordusunun 93. Mekanize birliklerinin geçici konuşlanma noktasını da imha ettiklerini belirten Konaşenkov, burada da 120 civarında askerin etkisiz hale getirildiğini iddia etti.

Bir gün içinde 53 topçu pozisyonunun vurulduğunu kaydeden Konaşenkov, Mıkolayiv bölgesinde Voznesensk, Velikoye Artakovo’da, Zaporijya bölgesinde Orehov’da, Harkiv’de Melovaya’da, Donetsk bölgesinde Kurahovo ve Kramatorsk’ta toplam 6 mühimmat deposunu vurduklarını bildirdi.

Konstantinovka’da ABD yapımı HIMARS çok namlulu roketatarın yok edildiğini söyleyen Konaşenkov, farklı bölgelerde 3 Ukrayna insansız hava aracının da düşürüldüğünü ifade etti.

Konaşenkov, “Ukrayna’da bugüne kadar 286 uçak, 151 helikopter, 1867 insansız hava aracı, 372 hava savunma füze sistemi, 4 bin 776 tank ve zırhlı araç, 824 çok namlulu roketatar, 3 bin 366 obüs ve havan topu, 5 bin 250 askeri araç imha edildi.” ifadelerini kullandı.

-“UKRAYNA ORDUSUNUN ZAPORİJYA SANTRALİ’Nİ ELE GEÇİRME OPERASYONU ENGELLENDİ”

Sözcü Konaşenkov, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) heyetinin Zaporijya Nükleer Santrali’nde bulunmasına rağmen Kiev yönetiminin santrali bir kez daha ele geçirmeye çalıştığını savunarak, “2 Eylül günü Moskova saatiyle 23.00 sularında özel kuvvetler ve yabancı paralı savaşçıların da bulunduğu 250’den fazla kişi, iki grup halinde 42 tekne ve zodyak botlarla Energodar ve Dniprorudne kıyısındaki Kahovka su rezervuarı önlerine çıkmaya çalıştılar. Rus hava kuvvetlerine ait 4 Su-30 savaş uçağı ve 2 Ka-52 savaş helikopterinin bu birliklere saldırısı sonucunda 20 tekne ve bot yok edildi. Kalanlar ise Ukrayna kıyılarına doğru geri döndü.” dedi.

Rus topçularının karşı kıyıdaki Ukrayna birliklerinin geri çıktığı bölgeleri ateş altına aldığını kaydeden Konaşenkov, mevcut bilgilere göre 47 Ukraynalı ve 10 yabancı paralı savaşçının öldürüldüğünü ileri sürdü.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.