Site Rengi

HABER ÖZETİ
Kapalıçarşı’da altın satışları durdu!.
Her depremde olduğu gibi GSM operatörleri yine sınıfta kaldı!.
Korkutan deprem İstanbulluları sokağa döktü!.
İBB’deki casusluk soruşturmasında 6 kişi tutuklandı!.
Türkiye ile Almanya arasında Eurofighter anlaşmasını imzaladı..
AKOM’dan İstanbul için dolu uyarısı!.
Trump’tan Netenyahu’ya soğuk duş: Süreç Türkiye’siz Olmaz!.
İtirafçı olan Hüseyin Gün her şeyi anlattı..
Casusluktan tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildiler!.
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Terörsüz Türkiye zirvesi..
Özgür Özel’in eylem savsatası hüsran ile sonuçlandı!.
İmamoğlu casusluktan ifade vermek üzere Çağlayan Adliye’sine getirildi!.
PKK Türkiye’den tamamen çekiliyor..
Şimdi de ülkesini İsviçre’ye şikâyet etti!.
Akaryakıta geceyarısı kazık gibi zam!.
Bir belediye daha AK Parti’ye geçiyor..
Kafayı çekip direksiyona geçen İETT şoförü bariyerlere saplandı!.
TELE 1 TV’ye kayyum atandı!.
81 il de 500 bin konut projesinin tüm detayları belli oldu..
CHP kurultay iptal davası reddedildi!.
CHP kurultay iptal davası bugün görülecek..
İmamoğlu’na casusluk soruşturması!.
İstanbul için şiddetli sağanak yağış uyarısı!.
Trump Venezuela’ya kara operasyonu yapacaklarını açıkladı!.
Trump’un yaptırım tehdidine Putin’den jet cevap: Bizi Etkilemez!.
Ahmet Türk yerine kayyum atanan davadan beraat etti!.
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı..
Tufan Erhürman: İlk ziyaretimi Türkiye’ye yapacağım..
Trump-Putin görüşmesi ambargo ile sonuçlandı!.
Merkez Bankası bugün faiz kararını açıklayacak..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Rusya insani koridoru yarın da açık tutacak!.

Rusya insani koridoru yarın da açık tutacak!.
31.03.2022
A+
A-

Rusya’nın, Mariupol’den Zaporijya’ya bugün açtığı insani koridor Fransa ve Almanya’nın talebi ile yarın da açık tutulacak.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı telefon görüşmesinde Rusya’nın bugün Mariupol’den Zaporijya’ya açtığı insani koridorun yarın da açık tutulmasını talep etti. Liderlerin bu görüşmesinin ardından Putin, Rusya Savunma Bakanlığı’na söz konusu insani koridorun yarın da açık tutulması emrini verdi.

Rusya Savunma Bakanlığı Ulusal Kontrol Merkezi Başkanı Mihail Mizintsev liderlerin talepleri doğrultusunda Mariupol’den Zaporijya’ya insani koridorun yarın da açık tutulacağını belirterek, “Fransa Cumhurbaşkanı ve Almanya Başbakan’nın, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’den şahsi talepleri üzerine 1 Nisan 2022 tarihinde 10.00 itibariyle Rusya Savunma Bakanlığı Mariupol’den Zaporijya’ya insani koridoru yeniden açık tutacak. Bu insani operasyonun başarılı bir şekilde uygulanması için, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği ve Uluslararası Kızılhaç Komitesi temsilcilerinin doğrudan katılımıyla yürütülmesi önerilmektedir” dedi.

“Rusya’da bu tür mayınlar yok”

Rusya’nın, Karadeniz’e mayınlar döşediğine dair Ukrayna ve Batı medyasında çıkan iddiaları yalanlayan Mizintsev, “Ukraynalı yetkililer, Karadeniz’de bir mayın tehdidi oluşturma sorumluluğundan kaçmak için alaycı bir şekilde bundan Rusya’yı suçlamaya çalışıyorlar. Nitekim Ukrayna Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, İstanbul Boğazı ve Romanya açıklarında bulunan mayınların Rus tarafının mühimmatı olduğunu iddia ediyor. Rus uzmanlar tarafından keşfedilen deniz çapa mayınları, yalnızca Ukrayna Deniz Kuvvetleri tarafından hizmet veren 730 numaralı nesne olarak tanımlandı. Rus Donanması’nın envanterinde bu tür mayın yok” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.