Site Rengi

HABER ÖZETİ
MEB’den fenomen öğretmenlere inceleme talimatı..
Libya Genelkurmay Başkanının jeti Ankara’da düştü!.
Asgari Ücret 28 bin 75 TL oldu..
Ve Özgür Ekrem’i sattı!.
Aşiret reisi Ankara’nın göbeğinde oğlunu vurdu!.
Trump Maduro’yu açık açık ölümle tehdit etti!.
Yeni yılda köprü ve otoyollara ne kadar zam gelecek..
Altın güne tüm rekorları alt üst ederek başladı!.
SDG itleri sivillere saldırdı!.
Uyuşturucu partilerinin düzenlendiği Kütüphane’nin sahibi gözaltında!.
Hakan Fidan’ı hedef alıp fırçayı yiyen Galip Ensarioğlu’ndan jet hızında çark!.
Uyuşturucu soruşturması kapsamında gazeteci Emrullah Erdinç gözaltına alındı!.
Okan Buruk palavrası elinde parlayan Sevilay Yılman’ı kapı önüne koydular!.
Türkiye’nin görev süresini iki yıl daha uzatan Libya Tezkeresi Meclis’ten geçti..
Sadettin Saran’ın Ela Rümeysa Cebeci ile olan skandal yazışmaları!.
İBB’deki Taşeron Dalaveresi ile belediyeyi inek gibi sağmışlar!.
Altın ve gümüş haftaya rekor kırarak başladı!.
Hafta da 4 Gün Mesai tasarısı Meclis gündeminde..
AK Partili vekilden Hakan Fidan hakkında zehir zemberek sözler!.
Kasım Garipoğlu’nun uyuşturucu partilerindeki özel konuğu Derin Talu’ymuş!.
Ali Koç’tan Sadettin Saran hakkında ilk yorum..
CHP’nin çıplak arama palavrasına jet yalanlama!.
Sadettin Saran’ın ifadesinde dikkat çeken Elâ Rümeysa Cebeci ayrıntıları!.
Yüz Yılın Konut Projesi’ne 8 milyon 840 kişi başvurdu..
Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran serbest bırakıldı!.
Başörtüsü ile alçakça dalga geçen Murat Övünç tutuklandı!.
Mehmet Akif Ersoy’un eski eşi Pınar Erbaş da ekranlara veda etti!.
İzmir’den sonra yabancı bir İHA’da Balıkesir’de düştü!.
Sadettin Saran kan testi için Adli Tıp Kurumu’na sevk edildi..
DEM Partili Sırrı Sakık’tan emekli vekil maaşlarına isyan!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Rusya, Ukrayna’nın askeri kayıplarını açıkladı!.

Rusya, Ukrayna’nın askeri kayıplarını açıkladı!.
15.06.2022
A+
A-

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Ukrayna’nın Çernigiv bölgesindeki mühimmat deposunu yüksek hassasiyetli füzelerle imha ettiklerini söyledi.

Konaşenkov, Rusya ve Ukrayna arasında 3 aydan fazla süren savaştaki Rus ordusunun eylemleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Ukrayna’daki askeri alanlara yönelik saldırılara devam ettiklerini aktaran Konaşenkov, Ukrayna ordusunun “önemli ölçüde” kayıplar yaşadığını savundu.

Konaşenkov, “Çernigiv bölgesindeki Priluki yerleşim biriminin civarında Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine ait topçu silah ve mühimmat deposu ‘Kalibr’ yüksek hassasiyetli füzelerle imha edildi. Ayrıca asker ve askeri teçhizatın bulunduğu 11 bölge, 3 ‘Grad’ füze sistemleri dahil 8 topçu silah pozisyonu ve 2 mühimmat deposu vuruldu.” dedi.

Ukrayna ordusuna ait asker ve askeri teçhizatın bulunduğu 101 alanın Rus hava muharebe taktik birliklerince vurulduğunu anlatan Konaşenkov, “Saldırılarda 350 Ukraynalı milliyetçi, 3 yönetim merkezi, 13 tank ve zırhlı araç, 6 ‘Grad’ çok namlulu roketatar, 14 topçu teçhizatı ve 22 özel araç yok edildi.” diye konuştu.

Rus hava sistemlerinin, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine ait Mig-29 tipi savaş uçağını Donetsk bölgesinde ve Mi-24 tipi savaş uçağını Mıkolayiv bölgesinde vurduğunu belirten Konaşenkov, 8 insansız hava aracının da düşürüldüğünü söyledi.

Ayrıca 280 askeri alanı, 18 yönetim merkezi, 59 topçu pozisyonu ile yakıt deposunun Rus topçu birliklerince imha edildiğini aktaran Konaşenkov, “Bugüne kadar Ukrayna’da 202 uçak, 131 helikopter, 1205 insansız hava aracı, 338 hava savunma füze sistemi, 3 bin 548 tank ve zırhlı araç, 521 çok namlulu roketatar, 1947 obüs ve havan topu, 3 bin 605 özel askeri araç yok edildi.” ifadelerini kullandı.

İnsani koridor açılacak

Rusya Savunma Bakanlığı Ulusal Savunma Kontrol Merkezi Başkanı Mihail Mizintsev de Ukrayna tarafının Severodonetsk kentindeki “Azot” fabrikasında bulunan sivillerin Lisiçansk şehrine tahliyesi için insani koridorların organize edilmesi konusunda Rusya’ya başvurduğunu söyledi.

Bunun için yarın 08.00-20.00 saatlerinde Luhansk bölgesindeki Svatove kentine doğru insani koridorun açılacağını bildiren Mizintsev, Azot fabrikasında bulunan Ukraynalı asker ve yabancı paralı savaşçılara teslim olmaları için yarına kadar süre verdiklerini belirtti

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.