Site Rengi

HABER ÖZETİ
Dünya nüfusu 8,2 milyarı aştı..
Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı Trump ile görüşeceğini açıkladı..
Trump’ın savaş tehdidine İran’dan jet yanıt!.
Sürücülerin kâbusu olan Hız Sınırı Tabelaları kaldırıldı!.
ABD İran’dan Kahpe İsrail’in intikamını alma peşinde!.
Skoda’nın patronu yine işçilerini ikramiyeye boğdu..
Altın ve gümüş yeni yıla yükselişle başladı..
İşçiler maaş alamazken sevgilisi ile tatil kaçamağı yapan CHP’li Başkandan açıklama!.
MHP ile İyi Parti arasında “Kripto Abla” polemiği..
Türkiye’den Çin vatandaşlarına vize muafiyeti kararı..
Akaryakıta çifte yılbaşı kazığı!.
Uyuşturucu şüphelisi Şeyma Subaşı adliye de!.
Fenerbahçe seçime gidiyor..
Osmangazi Köprüsü’nden yek geçiş ücreti 995 TL!.
2026 zamlı IMEI kayıt ücretleri açıklandı..
İkinci el araç piyasasında ekspertiz krizi!.
Türkiye’ye dönen Şeyma Subaşı havalimanında gözaltına aldındı..
İtirafçı olan Mehmet Akif Ersoy 3 saat ifade verip tekrar cezaevine gönderildi!.
Mehmet Akif Ersoy itirafçı olmak için adliyeye geliyor!.
Maaş alamayan işçiler grevde, CHP’li Başkan Tayland tatilinde!.
Mehmet Akif Ersoy hakkında skandal Grup Seks iddiaları!.
Teröristbaşı Öcalan’dan yeni çağrı..
Suriye’nin Esed’siz yeni banknotları tedavüle alınıyor..
Saadettin Saran “Tamam mı-Devam mı” kongresine gidiyor..
Erden Timur şike ve bahis soruşturmasında tutuklandı!.
RTÜK’ten Yalova’daki DEİAŞ çatışması için yayın yasağı!.
Veyis Ateş uyuşturucu soruşturması kapsamında tutuklandı!.
Fatih Altaylı tahliye edildi..
Sözcü TV’de Yılmaz Özdil fırtınası devam ediyor!. Serap Belovacıklı’da kovuldu!.
“AK Parti’yi Kim Savunsun” kavgasında yandaş yazarlar birbirlerine girdi!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Rusya’nın Guadio’su halkı sokaklara çağırınca hapse atıldı!.

Rusya’nın Guadio’su halkı sokaklara çağırınca hapse atıldı!.
19.01.2021
A+
A-

Ülkesine dönmesine izin verilmesinin yaptığı provakatif çağrılar nedeni ile gözaltına alınan ve çıkartıldığı mahkeme tarafından 30 gün hapis cezasına çarptırılan Rus muhalif siyasetçi Navalni, hapse giderken halka sokağa çıkma çağrısında bulundu!.

Almanya’dan Rusya’ya dönen Rus muhalif siyasetçi Aleksey Navalni havalimanında gözaltına alınmasının ardından pazartesi günü çıkartıldığı mahkeme tarafından 30 gün hapis cezasına çarptırıldı. Navalni’nin avukatı Vadim Kobsev, Twitter hesabından, 44 yaşındaki muhalif siyasetçinin 15 Şubat’a kadar cezaevinde kalacağını duyurdu. Navalni, Almanya’da bulunduğu süre içinde yetkililere bildirimde bulunmayarak, daha önce aldığı bir ceza kapsamındaki şartlı tahliye koşullarını yerine getirmemekle suçlanıyor.

DW Türkçe’nin haberine göre, mahkemeye çıkartılmasını kendisini susturmak için hazırlanan siyasi bir düzen olarak nitelendiren muhalif siyasetçi, mahkemenin kararını açıklamasından sonra halka sokağa çıkma çağrısı yaptı. Navalni, mahkemenin kararını açıklamasından kısa bir süre sonra YouTube’ta yayınlanan bir videoda Rus halkına, “Korkmayın, sokağa çıkın, benim için değil, kendiniz için, geleceğiniz için” çağrısında bulundu. Ülkede 20 yıldan fazla süredir iktidarda bulunan Vladimir Putin nedeniyle ülkenin “yozlaştığını” ifade eden Navalni, “Susmayın! Kendinizi savunun! Bir şeye ulaşabilmek için yeterince kalabalığız” ifadelerini kullandı.

Navalni’nin yakın çevresinden Leonid Volkov da Twitter hesabından, Navalni’nin ekibinin cumartesi günü ülkenin farklı kentlerinde kitlesel gösteriler düzenlemenin hazırlıklarının yaptığını duyurdu. Ancak, Rusya’da protesto gösterileri resmi izin alma şartı ile düzenlenebiliyor. Koronavirüs salgını nedeniyle de bu tür gösterilere uzun süredir müsaade edilmiyor.

PAZAR GÜNÜ ÜLKESİNE DÖNDÜ

Navalni’nin Almanya’dan dönüşünü bekleyen yüzlerce kişinin toplandığı Moskova Vnukovo Havalimanı’nda pazar günü çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı.

Navalni, Berlin’de gördüğü tedavinin tamamlanmasının ardından pazar günü Moskova’ya hareket etmiş, ve akşam saatlerinde Moskova’daki Şeremetyevo Havalimanı’na indikten kısa bir süre sonra gözaltına alınarak, Khimki Emniyet Müdürlüğü’ne götürülmüştü. Navalni’nin gözaltına alınmasını ABD ve Avrupalı siyasetçiler tepkiyle karşılandı.

Rus muhalif siyasetçi Navalni Ağustos ayında zehirlenmiş, tedavi için Almanya’nın başkenti Berlin’e getirilmişti. Almanya, Fransa ve İsveç’teki laboratuvarlar ile Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (OPCW), Navalni’nin eski Sovyetler Birliği döneminde geliştirilen Noviçok grubuna ait bir madde ile zehirlendiğini teyit etmişti. Navalni de, zehirlenmesinden Rus istihbarat servisini sorumlu tutarak, talimatı Devlet Başkanı Vladimir Putin’in verdiğini iddia etmişti..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.