Site Rengi

HABER ÖZETİ
İçişleri Bakanlığı CHP’li Mustafa Bozbey’in görevden uzaklaştırıldığını açıkladı..
Trump iti yine İran’a içi boş tehditler savurmaya devam etti..
ABD’nin İran savaşındaki zararı ve kayıpları 2 milyar doları aştı!.
İran’dan hayatının darbesini yiyen Trump cadı avına başladı!.
Hürmüz Boğazı tamamen kilitlendi..
Özkan Yalım’ın Özgür Özel’e rüşvet olarak verdiği makam aracının belgesi ortaya çıktı!.
Mustafa Bozbey tutuklandı!. Bursa Büyükşehir Belediyesi AK Parti’ye geçiyor..
Pentagon ABD halkını kandırmaya devam ediyor!.
Elektrik ve Doğalgaza yüzde 25 zam!.
Adı Yasak Aşk skandalına karışan AK Partili başkan anında ihraç edildi!.
İran düşürdüğü ABD uçaklarının kaybolan pilotlarını getirene ödül vereceğini açıkladı..
Başkanın pavyonunda çalışan elemanları maaşlarını Uşak belediyesinden almışlar!.
Trump’ı “İran’ı Yendik, Batırdık, Bitirdik” yalanlarını ABD istihbarat raporları ortaya çıkardı!.
İran İsrail’in İHA fabrikasını havaya uçurdu..
ABD Savaş Bakanı Hegseth istedi Kara Kuvvetleri Komutanı görevden alındı..
İBB davasında 18 sanık tahliye edildi..
İran ABD’ye ait bir savaş uçağını daha düşürdü..
ABD’nin kara harekâtı tehdidine İran’dan jet yanıt: Hazırız, Gelin Bekliyoruz!.
Trump’ın “Savaşa Devam” açıklaması altını düşürüp brent petrolü uçurdu!.
ABD’de de geçen ay 2 dolar olan galon benzin fiyatı 6 dolara yaklaştı!.
Devrik Lider Esed’in eşi Esma Esed’in İngiliz Derin Devleti’ne çalıştığı ortaya çıktı!.
İran vurdukça Trump başıboş köpekler gibi havlamaya devam ediyor!.
İstenmeyen SMS dönemi kapanıyor..
İran Trump’un açıklamasını yalanlayarak “Ateşkes Talebinde Bulunmadık” dedi!.
İsrailliler İran füzelerinin korkusuyla sığınaklardan çıkamıyorlar..
Şamil Tayyar’dan Merkez Bankası Başkan Yardımcısına sert ayar: Haddini Bil, İşine Bak!.
CHP’li belediyelere yapılan operasyonları eleştirenlerden çark üstüne çark!.
Trump şimdi de ABD’yi NATO’dan çıkarma tehdidine sarıldı..
Skandalları perdelemeye çalışan CHP Ara Seçim kurnazlığı..
ABD Başkanı Trump savaşı 2-3 hafta içinde bitireceklerini söyledi..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Rusya’ya komşu 4 AB ülkesi, Rus turistleri geri çeviriyor!.

Rusya’ya komşu 4 AB ülkesi, Rus turistleri geri çeviriyor!.
20.09.2022
A+
A-
AB ülkeleri, Rus vatandaşlarının vize almasını zorlaştırdı. Başvuru merkezlerinde bekleme süreleri artarken, geri çevrilenlere gerekçe olarak Ukrayna savaşı gösterildi.
Ukrayna savaşı, Rusya ile Batılı ülkeleri karşı karşıya getirdi.

Bazı AB ülkeleri, saldırılar karşısında Rus turistlerin Schengen bölgesinde gezmesinin kısıtlanmasını istedi.

Rus turistleri geri çeviriyorlar

Brüksel’de başlayan ciddi tartışmaların ardından Rusya ile vize kolaylığı anlaşması tamamen askıya alındı.

Bunun üzerine Polonya, Estonya, Letonya ve Litvanya, Rusya vatandaşlarına yönelik yeni kısıtmaları devreye alırken, bu ülkeden gelen turistleri geri çevirmeye başladı.

“Ülkeniz savaştayken gezemezsiniz”

Geri çevrilenlere, “Ülkeniz, Ukrayna ile savaş halindeyken seyahat etmemeniz gerekiyor.” denildi.

Rusya ile komşu olan bir diğer ülke Finlandiya ise sınırı açık tutmaya karar verirken, vize başvurusunda bulunanlara yönelik konsolosluk randevularının sayısını azalttı.

Vize ücretine zam, uzayan işlem süreleri, kısıtlayıcı kurallar

AB, Rusya’dan tüm uçuşları yasaklarken, yalnızca demir yolu ve kara yolu ulaşım bağlantılarını kullanılabilir bıraktı.

AB Konseyi, “Vize başvuru ücreti, 35 eurodan 80 euroya çıkacak. Ek belge sunma ihtiyacı, uzayan vize işlem süreleri ve çok girişli vizelerin verilmesi için daha kısıtlayıcı kurallar olacak.” açıklamasını yapmıştı.

Rusya ya komşu 4 AB ülkesi, Rus turistleri geri çeviriyor #1

Vize kısıtlamasından muaf tutulanlar

Kamyon şoförleri, mülteciler ve AB ülkelerinin daimi sakinlerinin yanı sıra ziyaret eden aile üyeleriyle birlikte AB’ye sığınan Rus muhalifler, söz konusu vize kısıtlamasından muaf tutuluyor.

Avrupa’da kış hazırlığı

Kış mevsimi yaklaşırken, Avrupa doğalgaz depolarını doldurmanın hesaplarını yapıyor.

Yaptırımların kaldırılmamasına tepki gösteren Kremlin, Avrupa’ya gaz akışını süresiz olarak durdurmaya karar verdi.

Rusya ya komşu 4 AB ülkesi, Rus turistleri geri çeviriyor #2

Estonya sınırında yaşanan hareketlilik

Öte yandan Reuters’ın haberine göre, nüfusunun yüzde 90’ından fazlasını Rusça konuşanların oluşturduğu Estonya sınır kasabası Narva’da Rus vatandaşları, yeni kurallar yürürlüğe girmeden önce sınırdan geçmek için acele etti.

St Petersburg’dan 64 yaşındaki emekli Vadim Koralyov, kızı ve Paris’ten torunlarının kendisini ziyaret edebilmesi için Narva’da bir daire satın aldığını söyledi.

“Şimdi ne yapacağımı bilmiyorum”

Koralyov, “Şimdi ne yapacağımı bilmiyorum. Sınır muhafızı bana artık buraya gelmeme izin verilmeyeceğini söyledi.” ifadelerini kullandı.

Yetkililer, her gün Estonya’ya giriş yapan yaklaşık 4 bin Rus’un onda birinden azının yeni kurallara göre haklarını kaybettiğini söyledi.

Letonya: Rusya halkı, sınırı geçmeye çalışmayın

Letonya Dışişleri Bakanı Edgar Rinkevics, “Rusya halkı, sınırı geçmeye çalışmayın, burada hoş karşılanmıyorsunuz. Ukrayna’ya karşı savaşı bitirmeniz ve o güzel ülkeden gitmeniz gerekiyor.” açıklamasında bulundu.

Avrupa Birliği’ni ikiye bölen karar

AB’ye seyahat meselesi birliği ikiye böldü. Almanya ve Fransa, sıradan Rus vatandaşlarına yönelik kısıtlama kararının “ters tepeceğini” savunuyor.

Finlandiya, Rus turistlerin savaş sırasında AB’ye seyahat etmemesi gerektiğini düşünüyor.

Rusya ya komşu 4 AB ülkesi, Rus turistleri geri çeviriyor #4

Finlandiya: Bir ülke vize veriyor, diğeri reddediyor

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinisto, geçen hafta Helsinki’de gazetecilere verdiği demeçte, “Bir ülke vize veriyor, diğeri reddediyor. Bu kesinlikle sistem için pek arzu edilen bir şey değil.” diye konuştu.

Estonya Başbakanı Kaja Kallas, AB içindeki bölünmelerden duyduğu hayal kırıklığını dile getirerek, birçok Rus turistin artık Finlandiya sınırına gideceğini söyledi.

Estonya: Finlandiya boşluk oluşturuyor

Finlandiya’nın ortak hareket etme konusunda “boşluğa” neden olduğunu anlatan Kallas, “Dolayısıyla tamamen etkili değil ama yine de hiç yoktan iyi. Umarım er ya da geç bunu da yapmak zorunda kalırlar.” diye ekledi.

Rusya ya komşu 4 AB ülkesi, Rus turistleri geri çeviriyor #5
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.