Site Rengi

HABER ÖZETİ
40 derece ile İstanbul en sıcak günü yaşıyor!.
Başkan Trump’dan eski Başkan Obama’ya “Vatan Haini” göndermesi!.
Muharrem İnce’nin Memleket Partisi resmen kapatıldı..
Bakan Fidan’dan Kahpe İsrail’e açık uyarı!. Suriye’den Uzak Dur, Müdahale Ederiz!.
İBB’ye yapılan 8. dalga yolsuzluk operasyonunun perde arkası!.
Öcalan’ın emriyle DEM Parti’nin ismi yeniden değişiyor..
İstanbul’da yapılacak Rusya Ukrayna Zirvesi’nin tarihi belli oldu..
Dev santrali 4 katı borçla böyle batırdılar!.
Tutuklu bulunan 200 PKK’lı serbest bırakıldı!.
Netenyahu iti zehirlenip hastaneye kaldırıldı!.
Rusya’da 7,3 şiddetinde deprem!.
ATM’lerde 6 aylık periyotlarla şifre değiştirme zorunluluğu geliyor..
Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 51. yıldönümü kutlu olsun..
ÖTV oranlarına kazık gibi zam!.
Silah bırakan PKK’lıların ev dönüş haritası belli oldu…
Aliyev’den Putin’i kızdıracak açıklama!.
Süveyda’daki çatışmalar durduruldu!.
CHP eski Genel Başkanı Altan Öymen hayatını kaybetti..
DEM Partili Bakırhan’dan flaş ittifak açıklaması..
Yunus Emre Vakfı Başkanı naylon fatura ile 400 milyon vurgun yapmış!.
Selahattin Demirtaş’ın tahliye talebi reddedildi!.
CHP’li Tunç Soyer’in 10 bin kişiden ev yapma vaadiyle topladığı paralar buhar oldu!.
Schengen vize sorunu çözüldü…
Erdoğan’ın yeniden Cumhurbaşkanlığı adaylığı için flaş açıklama..
İBB’ye yönelik yeni dalga yolsuzluk operasyonu!.
Belediye Başkanını fenomenliğe soyunduğu Güngören’in içler acısı hali!.
Türkiye’nin tavrı ile köşeye sıkışan Kahpe ABD anında çark etti!.
HAKMAR ve TATBAK’ın sahibi vasiyetinde tüm malvarlığını FETÖ’ye bağışlamış!.
Türkiye’nin ekonomisi sigara ve alkol zamları ile ayakta duruyor!.
Milli Savunma Bakanlığı talep edilmesi halinde Suriye’ye destek verebileceklerini açıkladı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Samuray kılıcı ile sokakta tanımadığı kadını öldüren katilin avukatlığını annesi üstlendi!.

Samuray kılıcı ile sokakta tanımadığı kadını öldüren katilin avukatlığını annesi üstlendi!.
11.11.2021
A+
A-

Mimar Başak Cengiz’i samuray kılıcıyla öldüren Can Göktuğ Boz’un annesi ve avukatı Ayşe Nejla Yomralıoğlu, oğlunun akıl sağlığının yerinde olmadığını söyleyerek tedavi edilmesini istedi!.

İstanbul’un Ataşehir ilçesinde Can Göktuğ Boz, Ankara’dan 1 aylık eğitim için İstanbul’a gelen mimar Başak Cengiz‘i (28) yolda yürüdüğü sırada takip ederek, çantasından çıkardığı samuray kılıcıyla öldürmüştü.

Yakalanan şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’na getirildi.

Şüpheli savcılıktaki sorgusunda, Cengiz’i daha öncesinden tanımadığını, cinayeti ikametinde otururken mutsuzluğa kapılarak işlediğini söyledi.

Cinayeti işlediği kılıcı internetten 1 yıl önce satın aldığını söyleyen Boz, daha önce uyuşturucu madde kullandığını ancak yaklaşık 6 aydır hiç kullanmadığını olay günü de kullanmadığını fakat uyuşturucu kullanması nedeniyle yaklaşık 7 yıl önce bir hastanede 17 gün yatarak tedavi gördüğünü belirtti.

“HAYATIMDA İLK DEFA GÖRDÜM”

Olay günü spor yaptıktan sonra ikametine çıktığını anlatan şüpheli, “Belirttiğim gibi içime bir karamsarlık ve mutsuzluk çöktü. Kılıcı çantama koyarak oturmuş olduğum sitenin önüne çıktım. Burada beklemeye başladım. İsminin sonradan öğrendiğim daha önceden tanımadığım ve hayatımda ilk defa gördüğüm maktul Başak‘ın geçtiğini görünce yoldan karşıdan karşıya geçip arkasından maktule yanaştım çantamın içindeki kılıcı çıkarttım.

Başak Cengiz in katilinin avukatlığını annesi üstlendi #1

“KAÇ KEZ SAPLADIĞIMI HATIRLAMIYORUM”

Maktule kılıcı kaç kez sapladığımı hatırlamıyorum. Ben maktulü kılıçla yaralarken bir şey söyleyip söylemediğini hatırlamıyorum, pek sesi çıkmadı. Maktulü kılıçla yaraladıktan sonra ikametime gittim, polislere rızamla teslim ettiğim kılıcı su ile temizledim. Daha sonra toz olması nedeni ile eşofmanımın altını değiştirdim. Hatırladığım kadarı ile benim ayakkabılarımda kan yoktu. Şu an pişmanım, üzerime atılı suçları anlattığım şekli ile kabul ederim” dedi.

Savcılıktaki sorgusu tamamlanan şüpheli Can Göktuğ Boz, “Tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme” ve “silahla tehdit” suçlarından tutuklama talebiyle Anadolu Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Başak Cengiz in katilinin avukatlığını annesi üstlendi #2

“KADIN ÖLDÜRMEYİ TERCİH ETTİM”

Şüpheli mahkemedeki sorgusunda, “Olay günü sinirlerim ve moralim bozuktu, bir anlık öfke ile istemeden yaptım. Bir kadını öldürmek daha kolay olduğu için kadın öldürmeyi tercih ettim. Maktulü tanımıyorum. Kılıç çantamın içindeydi, maktulü gördükten sonra arkasından yürüdüm, çantamdan kılıcı çıkarıp maktule 4 kere sapladım diye hatırlıyorum. Sonra eve gittim, üzüntüm ve moralimin bozukluğu geçti. Normalde böyle bir insan değilim, bende kendime şaşırdım. Pişmanım” dedi.

Başak Cengiz in katilinin avukatlığını annesi üstlendi #3

KATİLİN ANNESİ: 14 YAŞINDAN BERİ TEDAVİ GÖRÜYOR

Katilin avukatı olarak dinlenen annesi Ayşe Nejla Yomralıoğlu,  “Ben şüphelinin aynı zamanda annesiyim. Kendisi 14 yaşından beri psikolojik tedavi görmektedir. Verilen ilaçları düzenli kullandıramadık. Son 2-3 senedir tedaviyi reddediyor ve benimle görüşmemektedir. Sıkıntıların arttığını ben de gözlemledim, akıl sağlığının yerinde olmadığını ben de gözlemledim.

“GÖZLEM ALTINDA TEDAVİ EDİLSİN”

Bu sebeple gözlem altına alınmasını ve tedavisinin yapılmasını talep ediyorum” dedi.

Şüpheli Can Göktuğ Boz, ifade işleminin ardından “Tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme” ve “silahla tehdit” suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi..

“İŞİNDE GÜCÜNDE BİR İNSANDI”

Başak Cengiz’in cenazesi, Adli Tıp Kurumundaki otopsi işlemlerinin ardından ailesine teslim edildi.

Başak Cengiz’in ağabeyi Fatih Cengiz, Adli Tıp Kurumu önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, çok üzgün olduklarını söyledi.

Mimar kardeşinin Ankara’da çalıştığını, bir proje için İstanbul’a geçici süre geldiğini belirten Cengiz, “Pazar günü Ankara’ya dönecekti. Dün akşam iş çıkışı bu olay gerçekleşti. Başak, işinde gücünde bir insandı. Nişanlıydı.” dedi.

“DELİYSE NEDEN DIŞARIDA”

Saldırganı tanımadıklarını ifade eden Fatih Cengiz, “Kafayı yemiş bir adam. Akli dengesi bozuksa niye o zaman dışarıda duruyor? Bu da mı mazeret? (Kılıç taşıması) Planlı şekilde öldürdü bence.” diye konuştu.

Başak Cengiz in katilinin avukatlığını annesi üstlendi #4
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.