Site Rengi

HABER ÖZETİ
İstanbullular Dikkat!. Fırtına 90 KM hızla geliyor!.
İmamoğlu Suç Örgütü davasında karar açıklandı..
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan MİT’e Suriye talimatı..
CHP belediye başkanlarına yurt dışı tatil yasağı getirdi..
En düşük emekli maaşı 20 bin TL oldu..
Sinan Ateş’in annesi isyan etti: Oğlumu Öldürenler Belli!.
ABD Başkanı Trump: Uluslararası hukuka ihtiyacım yok!.
ABD’deki polis cinayeti protestoları büyümeye devam ediyor..
CIA İran’da tüm kahpeliklerini sergiliyor!.
SDG’ye verilen süre doldu, Suriye ordusu vurmaya başladı!.
Gazze’de görev alacak Barış Gücü Askerleri eğitime başladı..
MSB’den Suriye’ye destek açıklaması..
Site sakinlerini isyan ettiren fahiş aidatlara YDO ayarı!.
İstanbul’da beklenen kar hafta sonu geliyor..
Netenyahu’nun yolsuzluk davasına bakan yargıç trafik kazasında öldü!.
YPG ile Suriye Ordusu arasında şiddetli çatışma!.
YPG ile Suriye ordusu arasındaki son durum..
İstifa eden 3 milletvekili daha AK Parti’ye katılıyor..
Kuyumcular da nakit işlem dönemi sona eriyor..
Yurt dışı gümrüksüz alışveriş dönemi sona erdi..
Trump: Ara seçimleri kazanamazsam görevden alacaklar..
Trump Maduro’nun taklidini yaparak alçaklığın dibine vurdu!.
15 yaş altı çocuklara sosyal medya yasağı geliyor!.
Aliyev Gazze’ye barış gücü askeri göndermeyeceklerini açıkladı!.
MHP Lideri Bahçeli’den ABD’ye zehir zemberek sözler!.
Venezuela’nın yeni başkanı belli oldu..
Tramp Venezuela petrollerini şirketlere pazarlamaya başladı..
Kolombiya Cumhurbaşkanından Trump’a jet yanıt: Ben Maduro’ya Benzemem!.
Deva Partisi’nden istifa eden vekil AK Parti’ye geçti..
Ocak ayı kira artış oranları belli oldu..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Siber savaş! Resmi sitelerine girilen Yunanistan’a Oruç Reis şoku! “Sizin dünyayı sevdiğiniz kadar..”

Siber savaş! Resmi sitelerine girilen Yunanistan’a Oruç Reis şoku! “Sizin dünyayı sevdiğiniz kadar..”
18.08.2020
A+
A-

Türk hackerlar, Yunanistan’ın Doğu Makedonya ve Trakya yönetimine ait resmi web sitesini hackledi. Bilgisayar korsanları siteye, ‘Sizin dünyayı sevdiğiniz kadar, bizim ölümü ve şehitliği seven bir ordumuz var. #MaviVatan’ notunun yazılı olduğu Oruç Reis gemisinin fotoğrafını bıraktı.

Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki meşru hidrokarbon arama faaliyetlerini çeşitli provokasyonlarla sabote etmeye çalışan Yunanistan’la yaşanan gerilim, internet ortamına da sıçradı.

Yunanistan’ın Doğu Makedonya ve Trakya yönetimine ait resmi web sitesini hackleyen Türk hackerlar, sitede Doğu Akdeniz’de arama çalışmalarını kararlılıkla sürdüren Oruç Reis gemisinin fotoğrafını paylaştı.

Hackerların paylaştığı fotoğrafın üzerinde Türkçe ve İngilizce yazan notta, ‘Sizin dünyayı sevdiğiniz kadar, bizim ölümü ve şehitliği seven bir ordumuz var. #MaviVatan (Whe have an army that loves death and martyrdom as much as you love the world #BlueHomeLand) ifadesi yer aldı.

Bölgesel yönetimin web sitesinin hacklenmesinin ardından, Yunanistan Çalışma Bakanlığı’nın internet sitesinde, kendilerine ‘RootAyyıldız’ diyen bir grubun ‘Oruç Reis’e yaptığınız her saldırının internet üzerinden bir cevabı olacak’ şeklinde bir mesaj paylaştığı belirtildi.

Ayrıca Yunanistan’ın 424. Genel Askeri Eğitim Hastanesi’nin web sitesinin de hacklenerek ‘Oruç reis’ fotoğrafının paylaşıldığı belirtildi.

YUNAN HACKERLAR’A CEVAP OLDU

AnonymousGreece adlı Yunan hacker grubu, geçtiğimiz hafta Türkiye’nin bazı resmi web sitelerine saldırı düzenlediği duyurmuştu. Saldırıların arından, Yunan hackerların Türkiye’ye yönelik tehditleri sürmüştü.

Uluslararası basına da yansıyan bazı haberlerde, ‘Türk ve Yunan hackerlar arasında siber savaşa başladı’ ifadeleri kullanıldı.

(star)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.