İÇİŞLERİ BAKAN YARDIMCISI ÇATAKLI’DAN ‘SEL’ AÇIKLAMASI
İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı da aşırı yağışlar nedeniyle sele teslim olan Sinop’ta gerekli müdahalelerin yapıldığını belirtti. Bakan Yardımcısı Çataklı, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Sinop Ayancık ilçemizde de aşırı yağışlar sele dönüşmüş ve bazı binaları su basmıştır. Valilerimiz başkanlığında gerekli müdahaleler yapılmaktadır. Arama kurtarma çalışmaları için çevre illerden de takviye ekipler sevk edilmiştir.” ifadelerini kullandı.

HASTANE TAHLİYE EDİLDİ
Öte yandan Ayancık Devlet Hastanesi’nin de her ihtimale karşı tahliye edildiği, yetkililer tarafından açıklandı.
Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) hastanenin tahliye edildiğini duyurdu. Türkeli Ayancık yolu ise ulaşıma kapandı.
SAMSUN’DA SOKAKLAR GÖLE DÖNDÜ
Samsun’un Bafra ilçesinde de sağanak, hayatı olumsuz etkiledi. Sabah saatlerin başlayan ve 10 dakika süren sağanak, hayatı felç etti.
Yağış nedeniyle rögarlar taştı, bazı cadde ve sokaklar göle döndü. Eski Şube Caddesi, Gençlik Caddesi ve Beşyol mevkisinde göle dönen yollarda sürücüler zor anlar yaşadı.

EKİPLER YAĞMURUN HAFİFLEMESİNİ BEKLEDİ
Bazı apartmanların bodrum katlarını su bastı. Yağmurun hafiflemesiyle birlikte SASKİ ekipleri çalışma başlattı.










