Site Rengi

HABER ÖZETİ
İran hezimeti ile kuduran Trump tüm tuşlara aynı anda basıyor..
Fenerbahçe 5’de 5 yaparsa şampiyonluğu ilan edecek..
İran darbesi ile kafayı yiyen Trump şimdi de kendisini Hz. İsa’nın yerine koydu!.
ABD’nin Hürmüz Boğazı’na Abluka açıklaması petrol fiyatlarını yeniden tırmandırdı!.
İngiltere Trump’ın Hürmüz Boğazı Abluka planına katılmayacağını açıkladı..
Çağrı Bey sondaj gemisi tarihi görev için yola çıktı..
İran’ın kabul etmediği Trump dayatması müzakere maddeleri belli oldu!.
MHP Lideri Bahçeli’den 3. Dünya Savaşı uyarısı!.
İran’dan ABD’ye rest: Savaşırlarsa Savaşırız!.
Galatasaray’a şampiyonluk yolunda Kocaelispor darbesi..
İRAN-ABD savaşının kaderini Çin füzeleri değiştirdi!.
Trump müzakere görülmeleri sonrası yeniden tehditler savurmaya başladı..
Yüzünün ve bacağının yaralı olduğu iddia edildi!.
İRAN ile ABD arasındaki müzakerelerden neden sonuç alınamadı?.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan İsrailli Bakana muhalefetten sert yanıt!.
İran ABD ile yürütülen barış ve ateşkes müzakerelerinin sona erdiğini duyurdu..
Belçika İsrail’e gönderilen kaçak askeri teçhizatlara el koydu!.
Üsküdar Belediyesi’ndeki milyonluk rüşvet çarkı deşifre oldu..
İRAN-ABD müzakerelerinde Hürmüz Boğazı krizi patlak verdi!.
Kahpe evladı Netenyahu rahat durmuyor!.
Fenerbahçe Kayserispor’u 4 golle geçti..
İran 42 gün de ABD yalakası Arap ülkelerine 6 bin 657 füze fırlattı!.
6 saat devam eden İRAN-ABD müzakereleri sona erdi..
Iraktaki Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları belli oldu..
“Aleviler PKK’lıdır” diyen CHP Kayseri İl Başkanı istifa etti..
Hüsamettin Cindoruk hayatını kaybetti..
Çok şükür devletimiz yıllar sonra zahmet edip milletin cebine dadananlara operasyon başlatıyor!.
ABD ve İran heyetleri müzakere için Pakistan’da..
İran Hürmüz Boğazı geçiş ücretini resmileştirdi!.
İran ateşkes konusunda iyi niyetli olduklarını ancak ABD’ye güvenmediklerini açıkladı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Şırnak’ta yeni petrol kuyusu keşfedildi!.

Şırnak’ta yeni petrol kuyusu keşfedildi!.

Gabar Dağı’nda açılan 21. kuyuda günlük 15 bin varil petrol rezervi bulundu.

Şırnak’ta petrol rezervine bir yenisi daha eklendi.

Yeni buluşun müjdesini veren Şırnak Valisi Osman Bilgin, Şehit Astsubay Esma Çevik bölgesinde yapılan 21. kuyu sondaj çalışmasında günlük 15 bin varil petrol rezervi bulunduğunu söyledi.

“Mevcut kuyuların 10 katı seviyesinde”

Gabar Dağı Esma Çevik Sahası’nda çalışmaların devam ettiğini belirten Vali Bilgin, şunları söyledi:

Orada 21. kuyu açıldı. Artezyen dediğimiz yani bir su kuyusundan suyu açtığınızda veya kuyu çalışması yaptığınızda çıkan derecede çok yoğun bir petrol çıktı. Bu da bizim için çok sevindirici. Tabii kuyunun tespit çalışmaları daha yeni aşamada. Daha yeni olduğu için bugün rakam verme şansımız yok. Ama şunu söyleyebiliriz, mevcut kuyuların en az 4-5 hatta 10 katı seviyesinde bir kuyu. Bu da bizim TPAO’nun yapmış olduğu çalışmaların doğru yolda olduğunu Gabar’ın ve yapmış olduğumuz tespitlerin bir petrol noktası olduğu yönündeki tespitlerinde çok doğru bir tespit olduğunu gösteriyor.

Gabar'da yeni petrol kuyusu keşfedildi

Şu ana kadar yapılan sondaj çalışmaların tamamında petrol çıktığını kaydeden Vali Bilgin, bazı kuyularda bin 500, bazı kuyularda 2 bin varil şeklinde çıktığını dile getirdi.

“Çok büyük bir rakam”

İki üretim sahası olduğuna değinen Vali Bilgin, şu ifadeleri kullandı:

Biri Akçay Esma Çevik, diğeri Gabar Aybüke Yalçın sahaları. Aybüke Yalçın Gabar Sahası’ndaki keşfimiz 1 milyar varil. Bu da çok büyük bir rakam. Bugünkü rakamlar ile birlikte 80 milyar dolar. Esma Çevik Sahası’nda ise 12 milyar dolarlık bir petrol keşfiydi. Yalnız o revize edildi. 16 milyar dolarlık bir keşif oldu. Kısaca birisi 200 milyon varil, birisi 1 milyar varil. Her iki sahamızda şu anda günlük 12 bin varil petrol üretimi yapılıyor. Ancak yıl sonunda 20 bin varile çıkacak. Ama 2 yıl içerisinde sadece Aybüke Yalçın Sahası 100 bin varil üretimi olacak. 100 bin varili hesapladığımızda rakamsal değerine de baktığımızda günlük 8 milyon dolar oluyor. Bu da çok büyük bir rakam.

Gabar'da yeni petrol kuyusu keşfedildi

Şırnak’ta şu anda 8 ayrı bölge keşif çalışması yapıldığını hatırlatan Vali Bilgin, 2 bölgede ise petrol üretim kuyusu açtıklarını ve Şırnak’ın tüm dağlarında keşif ile ilgili çalışmalar yapıldığını aktardı.

“Birileri inanmayabilir”

Bestler-Dereler ve Kato bölgesinde mevcut Gabar’daki çıkanın çok daha yükseğinde petrol çıkacağı ile ilgili tahminleri olduğunu söyleyen Vali Bilgin, şunları söyledi:

Özellikle Bestler-Dereler ve Kato bölgesinde belki Gabar bölgesinin 5 katı veya 10 katı petrol rezervi olduğu tahmin ediliyor. Şu an Gabar’dan bahsettiğimiz rezervi üretiyoruz. Sizler de bunu görüyorsunuz. Birileri inanmayabilir. O bizim işimiz değil. Biz bürokratız. Ama oraya geldiğinizde günlük 80 tankerin buradan şu an için Batman’a gönderildiğini çok rahat görebilirsiniz. İster inansınlar ister inanmasınlar. Ama şu var, bu petrol inananların da petrolü inanmayanlarında. Sonuçta bu ülkenin 85 milyonun petrolü.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.