Site Rengi

HABER ÖZETİ
CHP’li Tunç Soyer’in 10 bin kişiden ev yapma vaadiyle topladığı paralar buhar oldu!.
Schengen vize sorunu çözüldü…
Erdoğan’ın yeniden Cumhurbaşkanlığı adaylığı için flaş açıklama..
İBB’ye yönelik yeni dalga yolsuzluk operasyonu!.
Belediye Başkanını fenomenliğe soyunduğu Güngören’in içler acısı hali!.
Türkiye’nin tavrı ile köşeye sıkışan Kahpe ABD anında çark etti!.
HAKMAR ve TATBAK’ın sahibi vasiyetinde tüm malvarlığını FETÖ’ye bağışlamış!.
Türkiye’nin ekonomisi sigara ve alkol zamları ile ayakta duruyor!.
Milli Savunma Bakanlığı talep edilmesi halinde Suriye’ye destek verebileceklerini açıkladı!.
78 kişinin yanarak can verdiği Kartalkaya Otel’in müdürü tahliyesini istemedi!.
Emeklilik sisteminde flaş değişiklik.. Maaşlar prim gün sayısına göre hesaplanacak…
Süresiz Nafaka zulmünün iptali Anayasa Mahkemesi’ne taşındı!.
Belâsını arayan Kahpe İsrail şimdi de Şam’a saldırıyor!.
CHP arka fonlarda kullandığı Atatürk fotoğraflarını kaldırmaya başladı!.
Tarihin en büyük yolsuzluk operasyonunda son durum!.
Silah bırakan PKK’dan ilk pazarlık şartı: ÖCALAN SERBEST KALACAK!.
15 Temmuz şehitleri için 90 bin Camii de Selâlar okunuyor..
HAKMAR ve TATBAK’ın sahibini FETÖ’ye sadakat sözleri ele verdi!.
CHP 3 rüşvetçi ismi partiden ihrqç ediyor..
Rüşvet ve yolsuzluktan tutuklanan CHP’li başkan sayısı 17’ye yükseldi!.
Mahmut Abbas şerefsizi yine siyonistlerle ağız birliği yaptı!.
Bitcoin 122 bin doları aşarak rekor tazeledi!.
Toprak Razgatlıoğlu rakiplerini resmen maymuna çevirdi!.
Terörsüz Türkiye Komisyonu kuruluyor..
PKK kamplarını ne zaman boşaltacak…
Alçak karikatür nedeni ile Leman’ın yazı işleri müdürü tutuklandı!.
Trump Avrupa Birliği’ne yüzde 30 gümrük vergisi uygulanacağını açıkladı!.
Ahmet Türk’ten kayyum sorusuna bomba cevap!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: AK Parti, MHP ve DEM Parti Olarak Beraber Yürümeye Karar Verdik..
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Devletin de Terörün Bitmemesinde Hataları Oldu!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Şişli’de 6 katlı bina, çökme riski nedeniyle tahliye edildi!.

Şişli’de 6 katlı bina, çökme riski nedeniyle tahliye edildi!.
15.05.2021
A+
A-
İstanbul Şişli’deki 6 katlı bir bina, çökme riskine karşı, çevresindeki 2 apartman da önlem amaçlı boşaltıldı.

Şişli Esentepe Mahallesi Kardeşler Caddesi üzerinde bulunan 6 katlı Güneş Apartmanı’nda oturan vatandaşlar binadan ses gelmesi üzerine yetkililere haber verdi.

APARTMAN VE ÇEVRESİNDEKİ 2 BİNA BOŞALTILDI

İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye, polis ve zabıta ekipleri önlem için apartman ve çevresini boşaltarak sokağa şerit çekti. Apartmanda inceleme yapan ekipler sokakta bulunan otomobilleri çekici yardımıyla kaldırdı ve Güneş Apartmanı’nın çevresinde bulunan iki apartmanı da önlem amaçlı boşalttı. Apartman sakinleri, ekipler tarafından boşaltılan apartmana sırayla alınarak, evlerinde bulunan eşyalarını almaları sağlandı.

Şişli’de 6 katlı bina, çökme riski nedeniyle tahliye edildi #1

“HAYATİ TEHLİKE SÖZ KONUSU DEĞİL”

Şişli Kaymakamı Ali Fuat Türkel, çökme tehlikesi bulunan apartmana gelerek incelemelerde bulundu. İncelemenin ardından açıklama yapan Kaymakam Türkel, “Burada bulunan 9 tane binamız İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) tarafından riskli bina olarak değerlendirilmiş. Birkaç gün evvel de ortada bulunan binanın kolonlarında genişleme tespit edilmiş. Bugün tedbir amaçlı hem o bina, hem de sağındaki solundaki iki bina boşaltıldı. Yaklaşık on ailemiz var. Şu an hayati tehlike arz eden bir durum yok. Numuneler alındı. Çevre İl Müdürlüğü’nün de haberi var. Rapor sonuçlarına göre gerekirse yıkım, gerekirse güçlendirme yapılacak. Geçmişte, deprem yönetmeliğinden evvel yapılmış eski binalarımız. Tabii depreme uygun değil. En güzeli bunların yerinde dönüştürülmesi” ifadelerini kullandı.

Şişli’de 6 katlı bina, çökme riski nedeniyle tahliye edildi #2

“KİMSEYİ AÇIKTA BIRAKMAYIZ”

Önceliğin can tehlikesi olmaması olduğunu söyleyen Kaymakam Türkel, “Tedbir alındı. Bu bir dönüşüm meselesi. Bunları yıkmak kolay olmuyor. Çünkü dönüştürdüğümüz zaman aynı kat sayılarını bulamayabiliyoruz. Bu da caydırıcı oluyor. Kat sayıları düşecek biraz. Zaruret halinde yıkıldığı zaman da mevzuat çerçevesinde hak sahibine ne kadar yer düşüyorsa onu kabullenecekler. İnşallah bir tehlike olmadan bunu atlatırız. Tabii gelecek olan raporlar önemli. Riskli bina olduğuna göre muhtemelen bunların yıkılması gerekiyor. Şu an açıkta kimse yok. Gerekirse AKOM, belediye ve bizler yardımcı olacağız. Kimseyi açıkta bırakmayız. Bu konuda ailelerimiz emin olsunlar” şeklinde konuştu.

Şişli’de 6 katlı bina, çökme riski nedeniyle tahliye edildi #3

“BU BİNA YIKILIRSA HEPSİ YIKILIR”

Mahalle sakini Hüseyin Aslan ise, “Bundan 3 gün önce kolonları test etmeye geldiler. 50 senelik bina. Orta kolon iyice patladı. Demirler iyice yamuldu. 5 dakika sonra da, 1 saat sonra da çökebilir. 4-5 binada çok büyük risk var. Bu bina yıkılırsa hepsi yıkılır” diye konuştu.

Öte yandan çökme tehlikesi nedeniyle boşaltılan apartman havadan görüntülendi.

Şişli’de 6 katlı bina, çökme riski nedeniyle tahliye edildi #4
Şişli’de 6 katlı bina, çökme riski nedeniyle tahliye edildi #5
Şişli’de 6 katlı bina, çökme riski nedeniyle tahliye edildi #6
Şişli’de 6 katlı bina, çökme riski nedeniyle tahliye edildi #7
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.