Site Rengi

HABER ÖZETİ
40 derece ile İstanbul en sıcak günü yaşıyor!.
Başkan Trump’dan eski Başkan Obama’ya “Vatan Haini” göndermesi!.
Muharrem İnce’nin Memleket Partisi resmen kapatıldı..
Bakan Fidan’dan Kahpe İsrail’e açık uyarı!. Suriye’den Uzak Dur, Müdahale Ederiz!.
İBB’ye yapılan 8. dalga yolsuzluk operasyonunun perde arkası!.
Öcalan’ın emriyle DEM Parti’nin ismi yeniden değişiyor..
İstanbul’da yapılacak Rusya Ukrayna Zirvesi’nin tarihi belli oldu..
Dev santrali 4 katı borçla böyle batırdılar!.
Tutuklu bulunan 200 PKK’lı serbest bırakıldı!.
Netenyahu iti zehirlenip hastaneye kaldırıldı!.
Rusya’da 7,3 şiddetinde deprem!.
ATM’lerde 6 aylık periyotlarla şifre değiştirme zorunluluğu geliyor..
Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 51. yıldönümü kutlu olsun..
ÖTV oranlarına kazık gibi zam!.
Silah bırakan PKK’lıların ev dönüş haritası belli oldu…
Aliyev’den Putin’i kızdıracak açıklama!.
Süveyda’daki çatışmalar durduruldu!.
CHP eski Genel Başkanı Altan Öymen hayatını kaybetti..
DEM Partili Bakırhan’dan flaş ittifak açıklaması..
Yunus Emre Vakfı Başkanı naylon fatura ile 400 milyon vurgun yapmış!.
Selahattin Demirtaş’ın tahliye talebi reddedildi!.
CHP’li Tunç Soyer’in 10 bin kişiden ev yapma vaadiyle topladığı paralar buhar oldu!.
Schengen vize sorunu çözüldü…
Erdoğan’ın yeniden Cumhurbaşkanlığı adaylığı için flaş açıklama..
İBB’ye yönelik yeni dalga yolsuzluk operasyonu!.
Belediye Başkanını fenomenliğe soyunduğu Güngören’in içler acısı hali!.
Türkiye’nin tavrı ile köşeye sıkışan Kahpe ABD anında çark etti!.
HAKMAR ve TATBAK’ın sahibi vasiyetinde tüm malvarlığını FETÖ’ye bağışlamış!.
Türkiye’nin ekonomisi sigara ve alkol zamları ile ayakta duruyor!.
Milli Savunma Bakanlığı talep edilmesi halinde Suriye’ye destek verebileceklerini açıkladı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

SMA hastaları üzerinden yapılan algı operasyonu Sağlık Bakanlığı tarafından çökertildi!.

SMA hastaları üzerinden yapılan algı operasyonu Sağlık Bakanlığı tarafından çökertildi!.
04.01.2021
A+
A-

CHP, HDP, İYİ Parti, DEVA ve Gelecek Partisi’nin başını çektiği ve bazı medyatik isimlerin de SMA hastaları üzerinden sosyal medyadan başlattığı algı operasyonu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın basın açıklamasıyla çöktü!.

100 milyon liralık yılbaşı ikramiyesinin 4 çeyret bilete isabet ettiği ortaya çıkmıştı. Milli Piyango idaresinden yapılan açıklamada 4 çeyrek biletten 1 tanesinin satıldığı  ve Yılbaşı özel çekilişinde satılmayan üç biletin ikramiye tutarı olan 75 TL’nin Varlık Fonu’na aktarıldığı belirtilmişti.

Paranın Varlık Fonu’na devredildiği açıklamasının ardından sosyal medyada başlatılan algı operasyonu büyük bir hızla yayıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “SMA hastası çocuklarımızı ve ailelerini yıllardır oyalıyorsunuz, oysa sosyal devlet sorun çözen devlettir. Kaynak hazır! Gelin o parayı çocuklarımızın sağlığı için kullanalım. Milli Piyango’dan Varlık Fonu’na aktarılan 75 milyon ₺ SMA hastası çocuklarımız için kullanılsın!” ifadelerini kullandı.

 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Milli Piyango’dan Varlık Fonu’na aktarılan 75 milyon ₺ SMA hastası çocuklar için kullanılsın!” paylaşımında bulundu.

 

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “SMA hastası çocuklarımız için hükümet harekete geçmeli, hastalığın tedavisi için acilen kaynak sağlanmalı. Milli Piyango’nun 75 Milyon TL’lik ikramiyesi de Varlık Fonu’na aktarılmak yerine SMA tedavisi için kullanılmalı. #smahastalarınınsesiniduy” ifadelerini kullandı.

 

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Hükûmete sesleniyoruz, bakın SMA hastası çocuklarımıza destek için hazır bir kaynak var; Milli Piyango’dan Varlık Fonu’na aktarılan 75 milyon ₺ SMA hastası çocuklar için kullanılsın! #İkramiyeSmalıÇocuklaraVerilsin #Smahastalarınınsesiniduy” paylaşımında bulundu.

 

CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Milli Piyango’dan Varlık Fonu’na aktarılan 75 milyon ₺ SMA hastası çocuklar için kullanılsın! #İkramiyeSmalıÇocuklaraVerilsin” ifadelerini kullandı.

 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Milli Piyango’dan Varlık Fonu’na aktarılan 75 milyon ₺ SMA hastası çocuklar için kullanılsın! #İkramiyeSmalıÇocuklaraVerilsin” şeklinde tweet attı.

 

SAĞLIK BAKANLIĞI’NIN AÇIKLAMASI OYUNU BOZDU!

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “SMA Bilim Kurulumuz aileleri ve aile derneklerini birinci elden bilgilendirmektedir. Ülkemizde tedavi almayan bir tane bile SMA hastamız bulunmamaktadır. Tedavi masraflarının tamamı devletimiz tarafından ücretsiz olarak karşılanmaktadır.” ifadelerine yer verildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.