Site Rengi

HABER ÖZETİ
Epstein belgelerinde Arap dünyasını karıştıran skandal fotoğraflar!.
CHP’nin kâbusu Akın Gürlek İçişleri Bakanı oldu..
CHP’li Başkan küçük çocuğa cinsel istismardan tutuklandı!.
Adalet Bakanı ve İçişleri Bakanı değişti..
Trump İran’ı ikinci ABD donanmasını göndermekle tehdit etti!.
Gezi Darbesi organizatörü Ayşe Barım hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis talebi!.
Bakan Fidan Suriye’den sonra Irak’ı da PKK’dan arındıracaklarını açıkladı!.
Domuza çarşaf giydirip paylaşan alçak tutuklandı!.
Epstein’in suç ortağından Trump’a açık tehdit!.
Bebek Otel’in sahibi Muzaffer Yıldırım’ım malvarlıklarına el konuldu..
Yaşına başına mesleğine bakıp utanmadan Özgür Özel’in küfürlerini savundu!.
Özgür Özel’in ayyaş kafayla attığı mesajlara tepkiler çığ gibi!.
İsrail’den ABD’ye İran resti: YA HEMEN VURUN YA DA BİZ TRK BAŞIMIZA VURURUZ!.
İran’dan dünyanın uykularını kaçıracak Atom Bombası açıklaması..
CHP’li Başkandan Özgür Özel hakkında şok açıklamalar!. Anama bacıma sayıp söven ahlaksızın birisi!.
İyi Partili ahmağın önce tipine sonra da alçakça ettiği hakaretlere bakın!.
CHP Lideri Özel’in dün öve öve bitiremediği yardımların toplamı 5 milyon!.
Sigara yasakları genişliyor..
CHP’li Keçiören belediyesi AK Parti’ye geçiyor..
Epstein sapığı araya hatırı sayılır kişiler sokup yıllarca Putin’le görüşmeye çalışmış!.
Epstein’in kardeşi ağabeyini Trump’ın öldürdüğünü açıkladı!.
Bill Gates’in Epstein skandalından sonra Microsoft hisseleri çakıldı!.
Dilek İmamoğlu’nun kardeşi Ali Kaya uyuşturucu ve fuhuştan tutuklandı..
Umman’daki yapılan ABD ile İran arasındaki kritik zirve sona erdi!.
6 Şubat depreminin 150 milyar dolara mâl olduğu açıklandı!.
AK Parti 3 yılda 455 bin konut yaparken CHP 275 konutu yapamayıp vatandaşı dolandırdı!.
Yurt dışından gümrüksüz alışveriş dönemi resmen sona erdi..
MİT’ten Mossad operasyonu!. Mehmet Budak Derya ve Veysel Kerimoğlu gözaltında!.
Epstein belgelerinde kan donduran “İnsan Avı” detayı..
Asrın felaketinin üzerinden 3 yıl geçti..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Sosyal medyayı sallayan bina yıkıldı!.

Sosyal medyayı sallayan bina yıkıldı!.
21.03.2023
A+
A-

Bağcılar’da kentsel dönüşüm çerçevesinde sosyal medyada çok konuşulan iki farklı bina üst üste konulmuş gibi görünen Uğurlu Apartmanı’nın yıkımına başlandı. Kontrollü şekilde yıkımı yapılan binanın yerine şehir estetiğine uygun bir bina yapılacak.

Kentsel dönüşüm çerçevesinde Bağcılar’da bulunan yarın 4 noktada yıkım işlemi yapılmaya başlandı. Yıkımı yapılan yerler arasında sosyal medyada da görüntüsüyle “gündem olan” 28 yıllık 8 katlı bina da bulunuyor. 1995 yapımı bina 1999 Marmara depreminden sonra orta hasarlı olduğu tespit edilmişti. Güçlendirme yapmayan bina için yıkım kararı verildi. 14 daireli binada 60 kişi oturuyordu. Gerekli tedbirlerin alındığı binalar, Bağcılar Belediyesi tarafından kontrollü şekilde yıkılmaya başlandı. Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir’de yıkım yerine gelerek inceleme de bulundu.

YERİNE ŞEHİR ESTETİĞİNE UYGUN BİR BİNA YAPILACAK

Yavuz Selim Mahallesi Birlik Caddesi 17 numarada bulunan boş ve korunaklı binanın yıkımı için önce gerekli tedbirler alındı. Daha sonra ise riskli yapı raporu bulunan binanın yıkımına başlandı. Riskli alanda bulunan binada hak sahiplerine 48 ay boyunca 3 bin 500 TL kira ödenecek. Kontrollü şekilde yıkımı yapılan binanın yerine şehir estetiğine uygun bir bina yapılacak.

Yıkım çalışmalarını yerinde izleyen Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, “Sosyal ve ulusal medyada çokça yer alan bir binanın önündeyiz. Bu binanın yıkımını gerçekleştiriyoruz. 2020 yılında bize AFAD’IN yolladığı yazı üzerine başlamış olduğu süreç bugün itibariyle nihayete ermiş oluyor. En son yıkım kararını da 2022 yılında aldırmıştır. Güvenli bir şekilde buradaki binamızı yıkıyoruz. Bu bina ile aynı zamanda 3 binanın daha 34 bağımsız bölümünü yıkmış olacağız. Birinci gündemimiz kentsel dönüşüm. Kentsel dönüşüme ağırlık veren alt yapı çalışmaları oluşturduk. Deprem olmadan önce zaten nitelikli bir toplantı gerçekleştirdik. Deprem olduktan sonrada bizimde birinci gündemimiz kentsel dönüşüm oldu” dedi.

“YIKMAKLA KALMIYORUZ BİR TARAFTAN DA YAPMAYA DEVAM EDİYORUZ”

“Yıkmakla kalmıyoruz bir taraftan da yapmaya devam ediyoruz “diyen Özdemir, “Son bir yıllık süre içerisinde yıkım kararı alınmış bin 500 bağımsız bölümü yıktık. Konut ve iş yerinde olmak üzerinde. Yaklaşıkta bin 500 bağımsız bölümün yıkım kararını aldırdık. Bunlarında önümüzde ki günlerde yıkımını gerçekleştireceğiz. Yıkmakla kalmıyoruz bir taraftan da yapmaya devam ediyoruz. Belediyemizin öncülüğünde yıkım kararı alınmış 108 bağımsız bölümden oluşan bir sitemizin de temel atma töreni gerçekleştireceğiz. Bu yaz hayata geçireceğimiz yaklaşık bin 500 konutumuzun da dönüşümünü TOKİ eliyle gerçekleştirmiş olacağız. Burada maliklerimizle anlaşarak onların müracaatını gerçekleştirdik. İnşallah burada yeni bir yapı meydana gelecek. Kira ya da kredi yardımlarından da faydalanmış olacaklar” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.