Site Rengi

HABER ÖZETİ
Hafta da 4 Gün Mesai tasarısı Meclis gündeminde..
AK Partili vekilden Hakan Fidan hakkında zehir zemberek sözler!.
Kasım Garipoğlu’nun uyuşturucu partilerindeki özel konuğu Derin Talu’ymuş!.
Ali Koç’tan Sadettin Saran hakkında ilk yorum..
CHP’nin çıplak arama palavrasına jet yalanlama!.
Sadettin Saran’ın ifadesinde dikkat çeken Elâ Rümeysa Cebeci ayrıntıları!.
Yüz Yılın Konut Projesi’ne 8 milyon 840 kişi başvurdu..
Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran serbest bırakıldı!.
Başörtüsü ile alçakça dalga geçen Murat Övünç tutuklandı!.
Mehmet Akif Ersoy’un eski eşi Pınar Erbaş da ekranlara veda etti!.
İzmir’den sonra yabancı bir İHA’da Balıkesir’de düştü!.
Sadettin Saran kan testi için Adli Tıp Kurumu’na sevk edildi..
DEM Partili Sırrı Sakık’tan emekli vekil maaşlarına isyan!.
Çok çocuklu ailelere askerlik müjdesi..
Sadettin Saran Türkiye’ye döndü..
Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran Uyuşturucu şüphelisi olarak ifadeye çağrıldı!.
Kılıçdaroğlu aktif siyaseti bırakmadığını açıkladı..
Rüşvet ve Yolsuzluktan Tutuklu Böcek’in gelini hakkında tahliye kararı!.
AK Parti’nin Terörsüz Türkiye raporu Meclis’te..
Gazeteci Levent Gültekin İmam Hatip yorumu için gözaltına alınıp serbest bırakıldı!.
6 defa kırmızı ışık ihlâli yapanın ehliyeti iptal edilecek!.
Rusya AB’yi açıkça uyardı: Vururuz!.
Netenyahu Filistinliler için tasarlanan idam yasasını onayladı!.
Yalı Sapkını!.
Kılıçlı teğmenler hakkında mahkeme son sözü söyledi!.
3,2 milyarlık GSS prim borçlarını siliniyor..
Ünlülere uyuşturucu operasyonu: Kim var kim yok mantar gibi toplanıyor!.
Ünlülerin torbacısı itirafçı olup herkesi gammazladı!.
Trump’an Venezule’ya açık tehdit: Petrol Haklarımızı Geri Vereceksiniz!.
Rusya’nın korkusuyla Almanlar savunmaya 50 milyar euro ayırdı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Süleyman Soylu, Başkale’de depremzedelerle bir araya geldi!.

Süleyman Soylu, Başkale’de depremzedelerle bir araya geldi!.
28.06.2021
A+
A-

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İran’ın Hoy kentinde geçen yıl meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremin yıkıma neden olduğu Van’ın Başkale ilçesinde depremzedelerle bir araya geldi.

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ile Çaldıran-İran sınırında inşa edilen güvenlik duvarı ve güvenlik yolunu inceleyen Soylu, daha sonra geçen yıl 23 Şubat’ta yaşanan depremin yıkıma neden olduğu Başkale ilçesine bağlı Özpınar Mahallesi’ne geçti. Burada evleri hasar gören hak sahipleri için yapılan örnek konutu inceleyen Soylu, depremzedelerle bir araya gelerek taleplerini dinledi. Soylu, burada yaptığı konuşmada, konutların sağlık ve sağlamlık açısından diğer evlerden çok daha iyi olacağını söyledi.

Hayvanlar için inşa edilecek ahırların da geniş ve büyük olacağını belirten Soylu, “İstediğiniz birtakım talepler yerine getirilecek. Onun dışında balkonun kapısıyla ilgili taleplerde bulundunuz, dediğiniz gibi yapılacak. Bir kardeşiniz olarak diyeceğim şudur, bir kısmınız ‘kendimiz yapalım’ diyorsunuz. Tecrübemiz şu, daha önce depremler oldu Türkiye’de. Bu yöntemi de denedik. Parasını verdik, millet evini yaptı. O evler tekrar yıkıldı. Peki biz devlet olarak nasıl bir durumda kaldık. Depremde yapılan evler yıkıldı. Anlatamıyoruz ki, biz yapmadık, parasını verdik, onlar yaptı.” ifadelerini kullandı.

 

Bakan Soylu, Başkalede depremzedelerle bir araya geldi

“Biz sizin için düşünüyoruz”

Yeni konutların, çelik konstrüksiyonu, tesisatı ve ısı yalıtımıyla, ihtiyaçların göz önünde bulundurularak inşa edileceğini anlatan Soylu, şunları kaydetti:

“Arkadaşlar bir şey daha istediler, ona da ‘evet’ dedik. Güneş enerjisi hattı da gelecek, projeler ona göre yapılacak. Konutlar, merkezde fay hattının olmadığı ve depremle ilgilenen arkadaşlarımızın ‘olabilir’ dediği yerlere yapılabilecek ama fay hattının etkileyebileceği bölgelerde bizim bir şey yapabilmemiz mümkün değil. Size yanlış yapmış oluruz. Bizim de köyümüz var. Evimiz bir yerde, toprağımız bir yerde. Yani oradaki toprak yine sizin. Ekersiniz, biçersiniz. Burada size verdiğimiz 700 metre arazi de sizin araziniz. Evinizin içinde. Onu da kullanırsınız. Ahır da sizin ahırınız. Onun için burada bizim sizden istirhamımız şu, biz sizin için düşünüyoruz. Bir daha başımıza böyle bir şey gelmesin. Hepimiz gideceğiz, yeni bir nesil gelecek. 30 yıl sonra torunlarınıza böyle evler mi bırakmak istersiniz. Onun için burada hep birlikte bir hususiyetimiz oldu. Benim bakan yardımcım 5-6 kez geldi. Ben tekrar geleceğim. Burada bu meseleleri hep birlikte istişare ile çözersek bir sonuç alırız.”

Benzer konutların Elazığ ve Malatya’da da inşa edildiğini vurgulayan Soylu, bu evlerde vatandaşların çocuklarıyla, torunlarıyla rahat edebileceğini, güven içine yaşayabileceğini söyledi.

Eksik olan şeyleri yapabilecek güçlerinin olduğunu aktaran Soylu, “Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı şudur, ‘eksik bir şey bırakmayın’. Buraya gelmemiz, attığımız adımlar sizin için. Doğal olarak birinin hakkını birine geçirmek bizi zora sokar. Riayet edeceğimiz kural haktır. Kimsenin hakkını başka birine vermeyeceğiz. Herkese adalet, hak, hukuk içinde bunu sağlayabilecek bir anlayışı gerçekleştireceğiz.” diye konuştu.

Bakan Soylu, beraberindeki Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Emin Bilmez, AK Parti Van Milletvekilleri Osman Nuri Gülaçar ile Abdulahat Arvas, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit, Emniyet Müdürü Atanur Aydın, AK Parti İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu ile daha sonra İl Emniyet Müdürlüğü Havacılık Şube ve Jandarma Helikopter Filo Komutanlığı’nda incelemelerde bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.