Site Rengi

HABER ÖZETİ
Suriyelilerin dönüşünü hızlandıracak 3 aşamalı plan başladı!.
Kaçarak yurt dışına giden doktorlar tıpış tıpış geri dönmeye başladı!.
Türk baba ve oğlu Monaco prensesinin oğlunu tekme tokat dövdü..
Bakan Fidan’dan PKK’nın uzantısı SDG’ye son çağrı!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin’i Türkiye’ye davet etti..
CHP’li Ahmet Özder’den Devlet Bahçeli’ye sürpriz ziyaret!.
Mehmet Akif Ersoy ifşa olunca Esenler Belediyesi panik oldu!.
Güllü’nün kızı tutuklandı!.
Güllü cinayetinde skandal itiraf geldi!.
ABD Epstein’in albümünden Trump’ın da yer aldığı yeni fotoğrafları konuşuyor!.
İBB davasında ilk duruşma tarihi belli oldu..
Mehmet Akif Ersoy cezaevinden açıklama yaptı..
2026’da emlak vergisi 3 katına çıkıyor..
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Uluslararası toplumun Filistin’e borcunu ödeme vakti gelmiştir..
Trump Gazze Barış Gücü’nün başına ABD’li generali atayacak..
İSPARK’a yüzde 62 zam!.
Putin’den Trump’ı küplere bindirecek Venezuela açıklaması!.
Sağcılığın ahlaksızlık olduğunu savunan Ahlaksız Enver tutuklandı!.
Merkez Bankası faizi %38’e indirdi..
Orta Doğu’dan umudunu kesen ABD Latin Amerika kaynaklarına göz dikti!.
TBMM’de iğrenç taciz skandalı!.
Eski spikerden Mehmet Akif Ersoy hakkında skandal iddialar: BU SAPIK HERİFİN TACİZLERİ YÜZÜNDEN KITA DEĞİŞTİRDİM!.
Güllü’yü kızının aşağı attığı TÜBİTAK raporu ile ortaya çıktı!.
Mehmet Akif Ersoy hakkında ağzıları açık bırakan fuhuş çetesi ve uyuşturucu iddiaları!.
Gazeteci Mehmet Akif Ersoy tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi!.
FED faiz kararını açıkladı..
Ahmet Çakar ve eşinin dudak uçuklatan para trafiği MASAK raporunda!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Terörsüz Türkiye mesajı: Kararlıyız, Sabırlıyız, Samimiyiz..
Kahpe İsrail’i Türkiye korkusu sardı!.
CHP’li vekilin 15 Temmuz iddiasına Efkan Ala’dan sert yanıt: iddianı ispat etmezsen şerefsizsin!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Suudi Arabistan’da petrol gelirleri yüzde 45 düştü!.

Suudi Arabistan’da petrol gelirleri yüzde 45 düştü!.
29.07.2020
A+
A-

Suudi Arabistan ekonomisi ikinci çeyrekte 29 milyar dolar bütçe açığı verdi. Petrol geliri aynı dönemde % 45 düştü. Geçen yılın ikinci çeyreğine göre, bu yıl ülkenin geliri % 49 düştü. Hükümet harcamalarında % 17 kesinti yaşandı.

Suudi Arabistan bu yılın ikinci çeyreğinde 29 milyar dolar bütçe açığı verdi. Coronavirüs krizi, bu yıl dünyanın en büyük petrol ihracatçısının petrol dışındaki sektörlerine zarar vererek tarihi fiyat düşüşlerine neden oldu.

YÜZDE 49 DÜŞÜŞ

İkinci çeyrek petrol gelirleri yıllık% 45 düşüşle 25.5 milyar $ ‘a geriledi. Toplam gelirler yüzde 49 düşüşle 36 milyar dolara geriledi.

Üç aylık bütçe performansı raporunda, yılın ikinci çeyreğinde toplam harcamalar yıllık bazda% 17 azalarak 65 milyar dolara geriledi.

Yeni Şafak’ın haberine göre, Abu Dhabi Ticaret Bankası baş ekonomisti Monica Malik, “Harcamaları geri çekmek için bir geri çekilme şart. Nisan ayında açıklanan kemer sıkma önlemlerine zaten yansıdı. Ancak bunlar iyileşmeye katkı sağlamadı” ifadelerini kullandı.

9 MİLYAR DOLAR AÇIK VERDİ

Bu yıl ekonomik krizle karşı karşıya kalan Riyad, devlet çalışanlarına yaşam maliyeti ödeneğinin kaldırılması ve devlet gelirlerini artırmak için katma değer vergisini yüzde 15’e çıkarma gibi adımlar attı.

2020 yılının ilk üç ayında 9 milyar dolar açık veren Suudi Arabistan, bu yıl uluslararası pazarlarda 12 milyar dolar topladı ve iç pazarda 41,1 milyar riyal (10,96 milyar dolar) borç aldı.

Bütçe verilerine göre, hükümet ikinci çeyrekte borçlanmaya ek olarak hükümet rezervlerinde yaklaşık 13 milyar dolar kullandı. Bu, büyük ölçüde hükümetin bu yıl hedeflediği 32 milyar dolarlık bir düşüş sınırı içinde.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.