Site Rengi

HABER ÖZETİ
İmamoğlu’nun saklattığı cep telefonu ele geçirildi!.
Ahmet Minguzzi’yi öldüren katilin kullandığı bıçak suç aleti sayılmadı!.
DEM Parti’den Cumhur İttifakı’na “Süreci Hızlandırın” çağrısı..
Suriye’ye uygulanan tüm yaptırımlar kaldırılıyor..
İBB’ye 3. dalga hırsızlık operasyonu..
Ayarları bozulan Özgür Özel hırsızlarını Hz. Yusuf’a benzetmeye başladı!.
CHP’nin İzmir mitingi fos çıktı!.
İmamoğlu’nu zora sokacak bir itiraf daha: Bavullarla Para Alıp Naylon Fatura Kesiyorduk!.
Sokak köpekleri ile kanser hastalarını ziyaret eden AK Partili vekile tepkiler çığ gibi!.
Joe Biden’in prostat kanseri olduğu açıklandı!.
Şampiyon Galatasaray…
PKK’nın fesih kararı sonrası DEM Parti’den ilk İmralı ziyareti..
Bahçeli’den Terörsüz Türkiye hedefinde 7 maddelik çağrı..
Fenerbahçe Eylül’de olağanüstü kongreye gitme kararı aldı..
Kongre için imza toplayan derneği bastı!.
Eurovision’da Azerbaycan’dan İsrail’e 12 tam puan!.
Kartalkaya’daki otel yangınında istenen cezalar belli oldu..
İsrailli kahpeden kan donduran sözler: Gazze’deki bütün çocuklar öldürülmeli!.
Fenerbahçe olağanüstü kongreye gidiyor..
İstanbul’daki Barış Zirvesi başladı..
5 adımda Terörsüz Türkiye…
CHP İmamoğlu’nu Başbakan yapma hayallerine devam ediyor..
PKK elindeki silahları nereye bırakacak?.
Metin Arolat’ın alkol ve uyuşturucudan öldüğü ortaya çıktı!.
Dünyanın gözü İstanbul’daki barış zirvesinde..
Demirtaş’ın tahliyesine ilişkin AKP’den ilk sinyal..
PKK’nın silah bırakma kararı anketlere nasıl yansıdı…
ABD’den Türkiye’ye füze satışına sürpriz onay..
İstanbul’da suya yeni bir zam daha geliyor..
PKK’nın fesih sürecine ilişkin kamuoyunun merak ettiği 5 soru yanıt buldu..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Suudi kanalı PKK’yı destekliyor!.

Suudi kanalı PKK’yı destekliyor!.
13.01.2021
A+
A-

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ın kontrolündeki Al Arabiya televizyon kanalı, büyük tepki çeken bir habere imza attı. PKK terörünü aklayan bir haber yapan kanal, teröristlerden “özgürlük savaşçısı” diye bahsetti.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’a hizmet eden Al Arabiya kanalı, Kandil’deki PKK’lı teröristleri sempatik gösteren skandal bir haber sundu. Kanalda yayınlanan “Özel Görev” adlı programda, 10 PKK’lı ile özel röportaj gerçekleştirdi. Programda sık sık PKK’lı teröristlerden “özgürlük savaşçısı” olarak bahsedilirken, Türkiye’ye karşı ise asılsız suçlamalar yapıldı.

Türkiye’ye karşı karapropaganda

Türk askerlerinin bölgede masum sivilleri öldürdüğü yalanını ortaya atan programda şu ifadelere yer verildi:

“Türk rejimi, Kürtlere karşı ayrımcılığı ve şiddeti sürdürmeye devam ediyor. Bu savaşın ve sonrasının ayrıntılarına giden yol, PKK’nın kalesi olan Kandil Dağı’ndan geçiyor. Oraya ulaşmak kolay değil. Çünkü hareket eden her şeyi vuran Türk keşif uçakları sizi hedef alabilir.”

Programda teröristlerin açıklamasının doğru olduğu ve TSK’nın Kandil’deki operasyonlarında başarılı olamadığı karapropagandası yapıldı.

images_6

PKK’ya destek propagandası

PKK’lıları “kahraman” gibi sunan Al Arabiya muhabiri, “10 kişi bizi karşıladı. Güvenlik sebepleriyle büyük gruplar halinde dolaşmıyorlar. Diğerleri etrafı gözetliyor. Hiçbiri kendi adını kullanmıyor ve telefon taşımıyor. Dünyada neler olduğunu öğrenmek için radyoyu kullanıyorlar. Hiçbiri maaş almıyor ve evlenmiyorlar. Ellerinde sadece silahları ve özgür Kürdistan hayalleri var.” sözlerini kullandı.

Ayrıca sözde PKK sözcüsü olduğunu söyleyen bir terörist,“40 yıldan bu yana süren çatışmalarda Türkiye ile defalarca ateşkes girişimleri oldu. Ancak Türkler barışçıl ve siyasi bir çözüm yerine savaşı tercih ediyorlar. Bizi bu mücadeleden vazgeçirmezler.” diye konuştu.

Açıkça PKK propagandası yapan program, bir PKK’lı teröristin şu ifadelerine yer verdi:

“Hedefimiz bütün Kürtlerin özgürlüğüne kavuşması ve hür bir Kürdistan’ın kurulması. Dünyaya hakim olan güçlerin çıkarlarına ters düştüğü için PKK’nın bir terör örgütü olarak gösteriyor. Onlar gücü elinde bulundursa da biz hedefimize ulaşacağız.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.