Site Rengi

HABER ÖZETİ
İstanbul’da ulaşım kaosu!. Özel Halk Otobüsleri kontak kapattı!.
ABD’de iki İsrail konsolosluk çalışanı öldürüldü!.
Bitcoin 110 bin dolara dayandı…
İBB’nin gölge başkanının hesabından 1,5 milyar TL çıktı!.
Bakanlık koltuğundayken dev ihaleler verdikleri holdinglere yönetici oldular!.
İmamoğlu’nun saklattığı cep telefonu ele geçirildi!.
Ahmet Minguzzi’yi öldüren katilin kullandığı bıçak suç aleti sayılmadı!.
DEM Parti’den Cumhur İttifakı’na “Süreci Hızlandırın” çağrısı..
Suriye’ye uygulanan tüm yaptırımlar kaldırılıyor..
İBB’ye 3. dalga hırsızlık operasyonu..
Ayarları bozulan Özgür Özel hırsızlarını Hz. Yusuf’a benzetmeye başladı!.
CHP’nin İzmir mitingi fos çıktı!.
İmamoğlu’nu zora sokacak bir itiraf daha: Bavullarla Para Alıp Naylon Fatura Kesiyorduk!.
Sokak köpekleri ile kanser hastalarını ziyaret eden AK Partili vekile tepkiler çığ gibi!.
Joe Biden’in prostat kanseri olduğu açıklandı!.
Şampiyon Galatasaray…
PKK’nın fesih kararı sonrası DEM Parti’den ilk İmralı ziyareti..
Bahçeli’den Terörsüz Türkiye hedefinde 7 maddelik çağrı..
Fenerbahçe Eylül’de olağanüstü kongreye gitme kararı aldı..
Kongre için imza toplayan derneği bastı!.
Eurovision’da Azerbaycan’dan İsrail’e 12 tam puan!.
Kartalkaya’daki otel yangınında istenen cezalar belli oldu..
İsrailli kahpeden kan donduran sözler: Gazze’deki bütün çocuklar öldürülmeli!.
Fenerbahçe olağanüstü kongreye gidiyor..
İstanbul’daki Barış Zirvesi başladı..
5 adımda Terörsüz Türkiye…
CHP İmamoğlu’nu Başbakan yapma hayallerine devam ediyor..
PKK elindeki silahları nereye bırakacak?.
Metin Arolat’ın alkol ve uyuşturucudan öldüğü ortaya çıktı!.
Dünyanın gözü İstanbul’daki barış zirvesinde..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Tamamlandığında Avrupa’nın en uzun tüneli olacak!. Mesafe 40 dakika azalacak!.

12.02.2021
A+
A-

Doğu Karadeniz’i Orta Doğu, Kafkaslar ve İran’a bağlayan tarihi İpek Yolu’nun geçtiği güzergahta, tamamlandığında dünyanın ikinci, Avrupa’nın ise en uzun çift tüplü karayolu tüneli olacak Zigana Tüneli’nin inşası sürüyor. Yüzde 81’i tamamlanan tünel, yurt içi karayolu ulaşımı ile uluslararası ticaretin daha hızlı ve güvenilir yapılmasına katkıda bulunacak. Tünel, Gümüşhane ile Trabzon arasındaki ulaşımı 40 dakika kısaltacak.

Trabzon- Gümüşhane karayolu üzerinde yapılan ve dönemin Başbakanı Binali Yıldırım tarafından 17 Mart 2017’de temeli atılan Zigana Tüneli’nde delme çalışmaları, çift yönlü sürdürülüyor. Projeyle Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı Köstere köyü mevkisiyle Trabzon’un Maçka ilçesine bağlı Başarköy köyü arasında, her biri 14,5 kilometre ve toplam 29 kilometre uzunluğunda çift tünel inşa ediliyor. Yeni Zigana Tüneli ile Başarköy Vadisi’nden 1015 metre kotundan girilip, 1264 metre kotuna yüzde 3,30 eğimle tırmanılacak. Yüzde 0,85 eğimle de inilerek, Köstere Vadisi’nden 1212 metre kotundan çıkacak tünelle Zigana Dağı geçilecek. Yüzde 81’i tamamlanan Zigana Tüneli, yurt içi karayolu ulaşımı ile uluslararası ticaretin daha hızlı ve güvenilir yapılmasına katkıda bulunacak.

40 DAKİKA KISALACAK

Mevcut Zigana Tüneli, yaklaşık 1800 metre kotlarından geçerken, Yeni Zigana Tüneli’ne ise yaklaşık 800 metre daha düşük kottan girilerek, Zigana Dağı geçilmiş olacak. Tünel, Gümüşhane ile Trabzon arasındaki ulaşımı 40 dakika kısaltacak. Doğu Karadeniz’i Orta Doğu, Kafkaslar ve İran’a bağlayan tarihi İpek Yolu’nun geçtiği güzergahta Zigana, tamamlandığında dünyanın ikinci, Avrupa’nın ise en uzun çift tüplü karayolu tüneli olacak. Dünyanın en büyük karayolu tüneli ise 18,2 kilometre uzunluğuyla Çin’de bulunan ‘Zhongnanshar’ adlı çift tüplü tünel olduğu belirtildi.

VALİ TAŞBİLEK: DESTAN YAZILIYOR

Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, beraberinde Torul Kaymakamı Ömer Said Karakaş ve tesis yöneticileriyle Zigana Tüneli inşaatında yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Vali Taşbilek, “Gerçekten burada bir destan yazılıyor. Mühendislerimizin, teknisyenlerimizin ve işçilerimizin katkısıyla çok önemli bir destan yazılıyor. Ülkemiz ve dünya için çok önemli bir tünelin çalışmaları burada 7 gün 24 saat esasına göre durmaksızın, arkadaşlarımızın fedakarlıklarıyla yürütülmekte. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları çerçevesinde başlatılan Gümüşhane ile Trabzon illerini birbirine bağlayacak olan Yeni Zigana Tüneli’mizde yüzde 81’lik bir aşamaya geldik. Bu proje ülkemizin çok önemli bir vizyon çalışması. Ülkemizin dünyaya sunduğu vizyon açısından da çok önemli bir proje. Bu proje Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın üstün gayretleri ile, olağanüstü çalışmalarla, yüklenici firmanın çabalarıyla son hızla yürütülmekte” diye konuştu.

‘İNŞALLAH BU SENE IŞIĞI GÖRÜRÜZ’

Vali Taşbilek, “İnşallah bu sene ışığı göreceğiz, gelecek sene de bu tünel çalışmaya başlayacak. Trabzon’umuzun, Gümüşhane’mizin ve tüm dünyanın hizmetinde olacak. Ülkemizin büyüklüğüne yakışır bir proje. Burada ciddi bir çaba var, bu çaba vesilesi ile başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu’na, Karayolları Genel Müdürümüze, yüklenici firmanın değerli yöneticilerine, burada gerek Maçka tarafında gerekse de Gümüşhane tarafında çalışmalarını sürdüren şantiye sorumlularına, mühendislerimize, teknik elemanlarımıza ve işçilerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Yeni Zigana Tüneli’nin ülkemize, milletimize ve tüm dünyaya hayırlar getirmesini temenni ediyorum’ dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.