Site Rengi

HABER ÖZETİ
1’i asker 2’si mühendis 3 şehidimiz var!.
İran Hürmüz Boğazı’dan geçiş için gemi başı 2 milyon dolar tarifesi koydu..
Katar’da TSK’ya ait helikopter düştü..
İran dün gece İsrail’i perişan etti!. 200’den fazla ölü ve yaralı var!.
Arapların savaş zararı günlük 2 milyar dolar..
İran savaşı bitirmek için şartlarını açıkladı..
İran İsrail’in nükleer tesislerine füze yağdırıyorlar..
ABD İran’ın nükleer tesisini vurdu!.
Akaryakıtta eşel mobil marjı tükendi!. Zamlar direk pompaya yansıyacak!.
ABD ile Rusya arasında gizli İran-Ukrayna pazarlığı..
Trump ABD ve İsrail’e destek vermeyen NATO’yu korkaklıkla suçladı..
Özgür Özel ötmemesi için Muhittin Böcek’e 4 vekili aracı olarak gönderdi!.
İngilizlerden yüz bulamayan İmamoğlu şimdi de Almanlara sığındı!.
Fare deliklerinde saklanan Kahpe evladı Netenyahu İranlıları meydanlara inmeye çağırdı!.
Altın ve gümüş de sert düşüşler devam ediyor..
Rusya, ABD ve İsrail’e karşı İran’a savaş desteği vermeye başladı..
Özgür Özel ile Muhittin Böcek arasındaki 20 milyon dolarlık rüşvet iddiası somutlaşıyor!.
İran ABD’ye ait D-35 savaş uçağını vurdu!.
Sahte tapu palavrasını tutturamayan Özgür Özel gemi azıya aldı..
Liverpool’e 4-0 yenilen Galatasaray Avrupa defterini kapattı..
ABD ve İsrail’in kahpelikleri karşılıksız kamadı!. İran Orta Doğu’yu ateşe verdi!.
Kadıköy’e Camii projesinden rahatsız olan Almanya yine iş başında..
Akın Gürlek’ten Özgür Özel’in malvarlığı iddialarına yanıt: TAMAMI SAHTE VE DÜZMECE BELGELER!.
Adana’ya yeni Patriot sistemleri kuruluyor..
İran Ali Laricani’nin hayatını kaybettiğini doğruladı..
Trump İran işgâline yardım etmeyen NATO’ya ateş püskürdü..
Adalet Bakanı Akın Gürlek’ten Özgür Özel’in iddialarına hodri meydan!.
CHP’li Tanju Özcan ve 3 kişi hakkında cinsel şantaj davası!.
ABD Başkanı Trump: Küba’yı Ele Geçirmek Benim İçin Bir Onur Olacak!.
CHP bildiğiniz gibi!. Kadir Gecesi’nde Rakı-Mangal keyfi!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Terör örgütü PKK/KCK soruşturması kapsamında 28 kişi tutuklandı!.

Terör örgütü PKK/KCK soruşturması kapsamında 28 kişi tutuklandı!.
24.04.2022
A+
A-

PKK/KCK’nın ekonomik alan yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alınan, aralarında HDP’li eski belediye başkan vekillerinin de bulunduğu 48 şüpheliden 28’i çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, terör örgütü PKK/KCK’nın ekonomik alan yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, aralarında HDP’li eski belediye başkan vekillerinin de bulunduğu 91 şüpheli hakkında 12 Nisan’da gözaltı kararı verdi. Şüphelilerden 48’i, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyette gözaltında bulunduğu 12 günlük sürede, oluşturulan özel ekipler tarafından soruşturma kapsamında delillendirme çalışmaları sürdürüldü. Bu kapsamda terörle mücadele uzmanlarınca, elde edilen dijital materyaller üzerinde dijital kazıma yöntemiyle çalışma yapıldı.

Bu çalışmalarda örgütsel doküman, listeler, dekontlar, fotoğraflar, videolar ve veriler geri getirilirken, bunlar üzerinde yapılan incelemelerde PKK/KCK-PYD/YPG silahlı terör örgütü mensuplarının konuşma içerikleri, terörist başı ve örgüt mensuplarına ait çok sayıda fotoğraf ile şüphelilerin; etkisiz hale getirilen veya örgüt mensubu olmaları nedeniyle cezaevinde olanların ailelerine yapılan para transferlerine ilişkin dokümanlar, dekontlar ve faturalar tespit edildi. Ankara TEM Şube Müdürlüğünde şüphelilerin birbirleriyle çelişkili beyanlar verdikleri, örgütsel para trafiklerine ilişkin tespitlere rağmen buna ilişkin sorulara ‘hatırlayamıyorum’ gibi cevaplar verdikleri belirtildi.

Şüphelilerin HTS ve teknik analizler ile tespit edilen örgütsel buluşmalarına ilişkin sorulara da aynı şekilde cevap verdiği, bir kısmının ise susma hakkını kullandığı, Kandil’de PKK/KCK terör örgütünün sözde eğitimine katıldığı fotoğrafı sorulan şüphelinin susma hakkını kullandığı belirtildi.

28 KİŞİ TUTUKLANDI

İşlemleri tamamlanan şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından Ankara Adliyesi’ne sevk edildi. 98 klasör evrakla birlikte adliyeye sevk edilen şüpheliler savcılık sorgusunun ardından, nöbetçi sulh ceza mahkemesine sevk edildi. Aralarında HDP Eski İstanbul Eş Başkanı Erdal Avcı, Eski Diyarbakır Bağlar Belediye Başkan Yardımcısı Fecri Tayfur, Eski Mersin/Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, Eski Mersin/Akdeniz Belediye Başkan Yardımcısı Ülfiye Özcan, HDP eski İl Yöneticisi Zana Döner’in de aralarında bulunduğu 28 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.