Site Rengi

HABER ÖZETİ
Erdoğan’dan Özel’e 500 bin liralık “Cuntacı” davası!.
Brent petrol fiyatları dibe vurunca akaryakıt indirimleri pompalara yansıdı!.
ABD borsaları güne çöküşle başladı!.
Sözde ekonomist prof. Özgür Demirtaş’ın analiz yazısı çalıntı çıktı!.
Kara bulutlar tüm Türkiye’yi kaplayacak!.
Trump’un aptalca politikaları dünya piyasalarını alt üst etti!.
Brent petrol fiyatları dibe vurdu!.
İmamoğlu’ndan Erdoğan’a seçim çağrısı: Korkma, Gel Yarışalım!.
CHP kurultayında ortalık fena karıştı!. Berhan Şimşek’ten Özgür Özel’e “Tablalı Don” göndermesi!.
Bakanlıktan sokak köpekleri için “Kalıcı Çözüm” açıklaması..
Hakkında yakalama kararı çıkarılan İBB’nin reklamcısı KKTC’de yakalandı!.
İmamoğlu’ndan avukatına talimat: BENİ MAĞDUR DEĞİL CESUR GÖSRERİN!.
Olaylı derbi sonrası Mourinho’ya verilen ceza belli oldu!.
MHP Lideri Bahçeli 2 ay sonra siyaset sahnesine geri döndü..
Katar Türkiye’yi satıp Yunanistan tarafına geçti!.
Çarşı pazar yangın yeriyken TÜİK yine aklımızla alay ediyor!.
Boykot çağrısı soruşturmasında 11 gözaltı!.
Trump’un haraç gibi ek vergilerinden Türkiye’de nasibini aldı!.
CHP’de Kemâl Kılıçdaroğlu paniği!.
ABD Başkanı Trump dünyaya vergi yağdırıyor!.
Master Şef Somer’de boykota destek vermek için restoranını kapattı!.
Devlete parmak sallayanlar kıçlarına tekmeyi yedi!.
Yukardakilerin siyasi ikbâl kavgası yine vatandaşa patladı!. Benzine zam!.
CHP’nin yerli ve milli markalar için yaptığı boykot çağrısına tepkiler büyüyor!.
TSK’dan ihraç ihraç edilen 5 teğmen geri dönmek için harekete geçti..
CHP Lideri Özel’den 2 Nisan’da “Tüketimi Durdurun” çağrısı!.
İmamoğlu’nun sosyal medya hesaplarına erişim engeli talep edildi!.
İmamoğlu’nun tutuklanması CHP’yi zirveye taşıdı..
Kılıçdaoroğlu’ndan yediği kazığın intikamını alacak adaylık açıklaması!.
Kahpe İsrail Filistin’i işgâl etmeden durmayacağını açıkladı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Terörist İsrail, Avrupa’nın gaz merkezi olacağını açıkladı!.

Terörist İsrail, Avrupa’nın gaz merkezi olacağını açıkladı!.
25.10.2022
A+
A-
İsrail Başbakanı Yair Lapid, Lübnan ile imzalanacak deniz sınırı anlaşmasını “tarihi” olarak nitelendirerek ülkesinin Avrupa’nın ana gaz tedarikçisi olacağını belirtti.
Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaş sebebiyle Rusya’nın Avrupa’ya doğalgaz akışını kesmesi ile birlikte Avrupa, kendisine doğalgaz tedariöi sağlayabilecek alternatif arayışlara girmişti.

İsrail Başbakanı Yair Lapid, Lübnan ile imzalanacak deniz sınırı anlaşması hakkında açıklamalarda bulunarak İsrail’in, Avrupa’nın gaz tedarikçisi olacağına değindi.

İsrail Başbakanlığının resmi internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Lapid, resmi temaslarda bulunmak üzere İsrail’e gelen Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile Tel Aviv’de görüştü.

“İsrail yakın gelecekte Avrupa’nın ana gaz tedarikçisi olacak”

İsrail Başbakanı, görüşme öncesi yaptığı açıklamada, deniz sınırı anlaşmasına işaret ederek, “Perşembe günü Lübnan ile tarihi bir anlaşma imzalayacağız. İsrail yakın gelecekte Avrupa’nın ana gaz tedarikçisi olacak.” dedi.

Lapid, orta ve uzun vadede yeşil ve yenilenebilir enerjiye çözümler bulmak için çalışmak gerektiğine dikkati çekti.

İki başbakanın görüşmesinde, İsrail ve Avrupa arasındaki enerji iş birliğinin yanı sıra iklim ve yapay zeka dahil olmak üzere çeşitli alanlarda ikili ilişkileri geliştirmenin yolları ele alındı.

İsrail Başbakanı Lapid: Ülkemiz Avrupa nın ana gaz tedarikçisi olacak #1

“İranlı kadınları takdir ediyorum”

İran dosyasına ve İran’daki protestolara da değinilen görüşmede Lapid, “temel hakları için mücadele eden İranlı kadınları takdir ettiğini” dile getirdi.

Resmi temaslarda bulunmak üzere bugün Tel Aviv’e gelen Hollanda Başbakanı Rutte’nin ziyareti yarın sona erecek.

ABD Uluslararası Enerji İşleri Özel Koordinatörü Amos Hochstein, dün yaptığı açıklamada, İsrail ve Lübnan arasında deniz sınırlarının çizilmesi konusundaki anlaşmanın 27 Ekim’de imzalanacağını duyurmuştu.

İsrail ile Lübnan arasındaki deniz sınırı anlaşmazlığı

İsrail ile Lübnan arasında yaklaşık 860 kilometrekarelik deniz sahası anlaşmazlığı bulunuyor.

İki ülke de bu bölgenin kıta sahanlığında hak iddia ediyor. İsrail, Lübnan hükümetinin lisanslama sürecine başladığı 5 bloktan üçünün İsrail kıta sahanlığı sınır bölgesinde yer aldığını öne sürüyor. Lübnan tarafı ise tartışmalı bölgenin 2 bin 290 kilometrekare olduğunu savunuyor.

ABD ara buluculuğundaki dolaylı müzakereler, 5 Haziran 2022’de İsrail’in Kariş Gaz Sahası’ndan gaz arama ve çıkarma işlemlerini tamamlandığını duyurmasıyla hız kazanmıştı.

Lübnan’la deniz sınırı anlaşması

AA’nın haberine göre İsrail Başbakanı Lapid, 11 Ekim’de, Lübnan’la deniz sınırlarının çizilmesi konusunda anlaşmaya vardıklarını bildirmişti.

Lübnan Cumhurbaşkanlığı da İsrail ile deniz sınırı çizimi müzakerelerinde ara bulucu konumdaki ABD’nin gönderdiği nihai anlaşma tasarısında, Lübnan’ın tüm haklarının korunduğunu açıklamıştı.

İsrail Başbakanı Lapid: Ülkemiz Avrupa nın ana gaz tedarikçisi olacak #3

Putin “Türkiye’yi doğalgaz üssü yapalım” demişti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise geçtiğimiz günlerde Türkiye’yi doğalgaz üssü yapma teklifini dile getirerek, “Türkiye Avrupa’dan daha güvenli bir rotadır. Sizin tutumunuz sebebiyle bu rotayı daha yoğun kullanmayı planlıyoruz.” demişti.

Putin’in açıklaması, Rusya’nın Avrupaya gaz tedarikini sağlayan önemli gaz hattı Kuzey Akımında patlama meydana gelmesinin ve Batı ülkelerinin Ukrayna savaşı sebebiyle Rusya’ya uyguladığı yaptırım paketlerini enerji ürünlerinin ihracatında tavan fiyat belirleme kararıyla genişletmesi üzerine gelmişti.

İsrail Başbakanı Lapid: Ülkemiz Avrupa nın ana gaz tedarikçisi olacak #4
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.