Site Rengi

HABER ÖZETİ
CHP’li başkanların çarpık sapıklıkları deşifre oldu!.
İran Hürmüz Boğazı’nı yeniden trafiğe kapattı!.
Mutlak Butlan kararı çıkarsa CHP içinde neler olur..
Trump’ın “Uranyumu Teslim Edecekler” sözlerine İran’dan jet yalanlama!.
Bir yolsuzluk operasyonu da CHP’li Ataşehir Belediyesi’ne!.
İran Hürmüz Boğazı’nı sadece sivil gemilere açık olduğunu açıkladı..
Fenerbahçe’ye şampiyonluk yolunda ağır darbe!.
Gülistan Doku davasında tanık polis Vali hakkındaki tüm skandal gerçekleri anlattı!.
Hürmüz Boğazı açıldı, petrol fiyatları çakıldı!.
Yapı Kredi Bankası’ndan radikal karar!. Şiddet içerikli dizilere reklam verilmeyecek!.
Papara 100 milyon dolara satıldı..
CHP’li Uşak Eşme Belediye Başkanı da rüşvetten tutuklandı..
Amerika Suriye’deki son askeri üssünü de boşalttı..
ABD Başkanı Trump İran ile anlaşmak üzere olduklarını söyledi!.
Okul katliamında ölen öğrenci sayısı 10’a yükseldi!.
81 ildeki okul önlerinde güvenlik uygulamaları başladı..
İran’ın saldırıları sonucu Burj Al Arab kapanıyor!.
Her felaketi siyasete alet eden CHP yine boş durmadı!.
Okul saldırılarından sonra polis 591 hesap ve bağlantı kurdukları yöneticilerin peşine düştü!.
Okul katliamcısının babası tutuklandı!.
Milli Eğitim Bakanı Tekin’den saldırı ile ilgili açıklama!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan okul katliamları ile ilgili açıklama..
Kahramanmaraş’taki okul saldırısında can kaybı 9’a yükseldi!.
Okulda katliam yapan saldırganın babasının polis annesinin öğretmen olduğunu ortaya çıktı!.
14 yaşındaki saldırgan 5 silah ve şarjör ile okulu basmış!.
Kahramanmaraş Valisi acı haberi duyurdu!. 4 kayıp 20 yaralı!.
Efendisinden aldığı icazet ile Türkiye’yi Avrupa’ya şikâyet etme turuna çıkıyor!.
Şanlıurfa’dan sonra bir okul katliamı da Kahramanmaraş’ta meydana geldi..
Avrupa’dan “ABD’siz NATO” senaryosu!. Türkiye Lider konumunda..
Tehditler savuran dengesiz Trump yine umut vaad etmeye başladı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Terörist İsrail Lübnan’ı tehdit etti! “Yerle bir ederiz!.”

Terörist İsrail Lübnan’ı tehdit etti! “Yerle bir ederiz!.”
09.10.2022
A+
A-

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, Hizbullah’ın İsrail’e saldırması durumunda Lübnan’ı ‘yerle bir edecekleri’ tehdidinde bulundu.

Gantz, Kanal 12 televizyonuna verdiği röportajda, “Deniz sınırı belirleme anlaşması konusunda top Lübnan tarafının sahasında, ancak Hizbullah İsrail’e saldırırsa Lübnan’ı yerle bir ederiz.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, aynı televizyon kanalında yer alan haberde, teknik bir sorun yaşanmaması durumunda Kariş doğal gaz sahasında birkaç hafta içinde gaz çıkarılmaya başlanabileceği belirtildi.

ABD’nin İsrail ile deniz sınırlarını belirleneceği bir anlaşmaya varması için Lübnan’a baskı yaptığı aktarılan haberde, İsrail güvenlik kurumlarının kuzeyde olası bir gerilime hazırlandığı aktarıldı.

İsrail’in Hizbullah’ın kuzey sınırında tırmanışa yol açabilecek bir provokasyon çıkarmasından endişe duyduğu ve Kariş sahası çevresinde hava ve deniz devriyelerini artırdığı ifade edildi.

– İSRAİL İLE LÜBNAN ARASINDAKİ DENİZ SINIRI ANLAŞMAZLIĞI

İsrail ile Lübnan arasında yaklaşık 860 kilometrekarelik deniz sahası anlaşmazlığı bulunuyor.

İki ülke de bu bölgenin kıta sahanlığında hak iddia ediyor. İsrail, Lübnan hükümetinin lisanslama sürecine başladığı 5 bloktan üçünün İsrail kıta sahanlığı sınır bölgesinde yer aldığını öne sürüyor. Lübnan tarafı ise tartışmalı bölgenin 2 bin 290 kilometrekare olduğunu savunuyor.

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, İsrail ile bir yıldır askıda olan dolaylı müzakerelere yeniden başlanması için 14 Haziran’da, arabulucu ABD’li diplomat Amos Hochstein ile bir araya gelmişti.

Hochstein, son olarak 9 Eylül’de Beyrut’ta bazı temaslarda bulunmuş ve anlaşmaya varılması hususunda iyimser olduğunu ifade etmişti. Lübnan Cumhurbaşkanı da 19 Eylül’de İsrail ile müzakerelerde son aşamaya gelindiğini, teknik detaylar üzerinde görüşmelerin yapıldığını belirtmişti.

Lübnan ve İsrail, deniz sınırının çizilmesi konusunda 2 Ekim’de ABD’den gelen “yazılı teklifi” teslim aldıklarını açıklamıştı.

Lübnan, ABD’den gelen yazılı teklife 4 Ekim’de “bazı değişikliklerin talep edildiğini” içeren bir yanıt verildiğini duyurmuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.