Site Rengi

HABER ÖZETİ
Emine Ülker Tarhan tabela partisini kapatıp CHP’ye geri döndü..
İsrail semalarında özlediğimiz görüntüler..
Trump’tan canlı yayında şok suçlama!. Savaş suçunu savunma bakanının üzerine attı!.
Hürmüz’e alternatif olarak Yenbu Liman’ı devreye alındı..
Gelen son zamlarla akaryakıt 80 liraya dayandı..
Ünlü yapımcı Erol Köse’nin intihar ettiği ortaya çıktı!.
Trump savaşa 5 gün ara verdiğini duyurdu piyasalar alt üst oldu..
Ünlü yapımcı Erol Köse hayatını kaybetti..
Kılıç Çatma davasında flaş karar.. Komutanlar görevine iade edildi..
İran Basra Körfezi’ni mayın tarlasına çevirecek!.
Mossad Trump’ı aptalımı fena keklemiş!.
İsrail’in demir kubbesini delik deşik eden casusluk!.
Trump savaşı fırsata çevirip kendi şirketlerine milyar dolarlar kazandırdı..
İran uyardı!. Sularınızı depolayın, telefonlarınızı şarj edin!.
Trump yine içi boş tehditler savurmaya devam etti!.
1’i asker 2’si mühendis 3 şehidimiz var!.
İran Hürmüz Boğazı’dan geçiş için gemi başı 2 milyon dolar tarifesi koydu..
Katar’da TSK’ya ait helikopter düştü..
İran dün gece İsrail’i perişan etti!. 200’den fazla ölü ve yaralı var!.
Arapların savaş zararı günlük 2 milyar dolar..
İran savaşı bitirmek için şartlarını açıkladı..
İran İsrail’in nükleer tesislerine füze yağdırıyorlar..
ABD İran’ın nükleer tesisini vurdu!.
Akaryakıtta eşel mobil marjı tükendi!. Zamlar direk pompaya yansıyacak!.
ABD ile Rusya arasında gizli İran-Ukrayna pazarlığı..
Trump ABD ve İsrail’e destek vermeyen NATO’yu korkaklıkla suçladı..
Özgür Özel ötmemesi için Muhittin Böcek’e 4 vekili aracı olarak gönderdi!.
İngilizlerden yüz bulamayan İmamoğlu şimdi de Almanlara sığındı!.
Fare deliklerinde saklanan Kahpe evladı Netenyahu İranlıları meydanlara inmeye çağırdı!.
Altın ve gümüş de sert düşüşler devam ediyor..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Terörist Netenyahu, protesto endişesiyse Kuzey Amerika’da ki Yahudi Konferansına katılmayacak!.

Terörist Netenyahu, protesto endişesiyse Kuzey Amerika’da ki Yahudi Konferansına katılmayacak!.
24.04.2023
A+
A-

İsrail basını, Başbakan Binyamin Netanyahu’nun Kuzey Amerika Yahudi Federasyonu (JFNA) tarafından Tel Aviv’de düzenlenen konferansa ‘protesto’ endişesiyle katılmayacağını belirtti.

Haaretz gazetesinin haberine göre, göstericilerin protestosundan çekinen Netanyahu, İsrail’in Bağımsızlık Günü dolayısıyla 23-26 Nisan’da organize edilen konferansa katılmaktan vazgeçti.

Gazete, hükümetin tartışmalı “yargı reformu” nedeniyle tepkili olan muhaliflerin konferans sırasında Netanyahu’ya karşı gösteri düzenleme ve konuşmasını engelleme planı yaptığını aktardı.

Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamada ise Netanyahu’nun JFNA tarafından düzenlenen konferansa “program yoğunluğu nedeniyle” katılmayacağı ifade edildi.

JFNA, ABD ve Kanada’da yer alan 146 Yahudi sivil toplum kuruluşunun yanı sıra 300 bağımsız Yahudi topluluğunu içeren bir çatı kuruluş olarak faaliyet gösteriyor.

İSRAİL GENELKURMAY BAŞKANI’NDAN ANMA GÜNÜ’NDE TARTIŞMADAN UZAK DURMA UYARISI

Öte yandan Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, İsrail ordusunun savaşlarda ölen askerleri anmak amacıyla düzenlediği Anma Günü etkinliğine katılacak siyasetçilere uyarıda bulundu.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada Halevi, “Anma Günü, kişisel ve ulusal kimlik arasında derin bir bağ kurar. Bu yıl, gerilimlerin gölgesinde Anma Günü bizi birleşmeye zorluyor. Ölenlere saygı duymalı ve (Anma Günü etkinliğini) tartışma ortamına çevirmemeliyiz.” ifadelerini kullandı.

İsrail’in yürüttüğü savaşlarda ölen askerleri anmak için düzenlenen Anma Günü, İbrani takviminde bu yıl 25 Nisan’a; İsrail’in kuruluşu etkinliklerinin yapıldığı Bağımsızlık Günü ise 26 Nisan’a denk geliyor.

ERTELENEN YARGI DÜZENLEMESİ

İsrail Adalet Bakanı Yariv Levin’in 5 Ocak’ta açıkladığı “yargı reformu”, Yüksek Mahkemenin yetkilerini sınırlandıran ve iktidarın yargı atamalarında söz sahibi olmasını sağlayan düzenlemeler içeriyor.

Başbakan Binyamin Netanyahu, 27 Mart’ta yaptığı açıklamada, ülke çapında kitlesel protestolara ve grevlere neden olan yargı düzenlemesini ertelediğini duyurmuştu.

Erteleme kararına rağmen geri adım atmayan Netanyahu hükümeti, tartışmalı düzenlemeyi mayıs başında yeniden Meclise getireceğini ifade etmişti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.