Site Rengi

HABER ÖZETİ
Mazlum Kobani Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek istediğini söyledi..
Ehliyet affına veto!.
Borsa İstanbul soruşturmasında 12 kişi tutuklandı!.
Kılıçdaroğlu’ndan Ekrem İmamoğlu ve ekibine hodri meydan: SİZDEN KORKAN NAMERTTİR!.
Kılıçdaroğlu’nu devirmek için delegeleri pavyonlarda ağırlamışlar!.
İmamoğlu’nun yolsuzluk ve rüşvet sistemi ifşa oldu!.
Emeklilerin bayram ikramiyeleri yatırılmaya başlandı..
1,2 milyon maaş alan Rektör bey villasının kirasınıda devlete ödetiyor!.
ABD’nin baskısı ile İsrail 70 günlük ateşkes önerisini kabul etti!.
İBB’deki yolsuzluk soruşturmasında etkin pişmanlıktan faydalananların sayısı 7’ye yükseldi..
Art arda korkutan depremler!.
Sırrı Süreyya Önder’in koltuğuna oturacak isim belli oldu..
Akaryakıta en okkalısından bir zam daha!.
Yeni Şafak’tan Özgür Özel için bomba manşet!.
Komisyondan geçen yeni trafik cezaları cep yakacak!.
İnfaz düzenlemesinin ayrıntıları belli oldu…
Proje ortağı Seyfi Beyaz’da İmamoğlu’nu sattı!.
Altın kaçakçılığı yapan vekillere 8 aydır dokunan olmadı!.
Merkez Bankası’ndan el konulan Papara ile ilgili açıklama..
Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni anayasa için 10 hukukçuyu görevlendirdiğini açıkladı..
Berat Albayrak siyasete geri dönüyor…
Papara’ya sahte bahis operasyonu!. 12 milyar vurgun yapılmış!.
Adliyede parmak sallayıp tehditler savuran İBB Başkanvekiline soruşturma!.
PKK ne zaman silah bırakacak…
İBB tarihinin en büyük vurgunu!.
Ters yönden gelip bir kişiyi öldüren Kızılay başkanının kızına hapis yok!.
Kabinede 8 Bakanın yeri değişiyor…
CHP’nin şaibeli kurultay davası 30 Haziran’a ertelendi!.
“Türkiye’nin Sorunlarını Kim Çözer” anketi…
Meteoroloji’den 38 il için Sarı Kod uyarısı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Terörist vekilden İsveç hükümetine tehdit! “Türkiye’yi desteklerseniz…”

Terörist vekilden İsveç hükümetine tehdit! “Türkiye’yi desteklerseniz…”
16.06.2022
A+
A-
Terör örgütü YPG/PKK destekçisi bağımsız vekil Amineh Kakabaveh, ek bütçe görüşmelerinde kendisinin Türkiye karşıtı taleplerinin karşılanmaması durumunda aleyhte oy kullanacağı tehdidinde bulundu.
İsveç resmi haber ajansı TT’ye açıklama yapan Kakabaveh, talepleri karşılanmadığı sürece hükümetin ek bütçe görüşmelerine destek vermeyeceğini söyledi.

NATO’ya üyelik başvurusuyla ilgili İsveç’in Türkiye ile yürüttüğü müzakerelere atıfta bulunan Kakabaveh, hükûmetin kendisine Türkiye’ye silah ihracatı yapmayacağı sözünü vermesini isteyerek yeni bir tehditte bulundu.

Meclisi işlemez hale getirdi

Kakabaveh bugün de hükûmet ve muhalefet partilerin ayrı ayrı önerdiği ek bütçe tasarılarına destek vermeyerek meclisi işlemez hale getirdi.

Her iki tasarının da kabul edilmemesi üzerine İsveç hükûmetinin hazırlayacağı yeni tasarı için cuma günü tekrar mecliste oylama yapılacak.

Bütçenin onay alması için 175 oya ihtiyaç var. Hükûmet ve bütçeyi destekleyen partilerin toplam oyu 174’de kalıyor. Kakabaveh’in oyu bu noktada kritik önem kazanırken bağımsız milletvekili bu durumu hükûmete şantaj yapmak için kullanıyor.

Johansson hakkındaki gensoru

AA’da yer alan habere göre İsveç meclisinde sağ partiler, çetelerin son yıllarda artan silahlı çatışmalarının önlenememesi nedeniyle 2 Haziran’da Adalet ve İçişleri Bakanı Morgan Johansson hakkında gensoru önergesi vermişti.

Johansson, 7 Haziran’da yapılan oturumda son dakika Kakabaveh’in oyuyla görevinde kalmayı başarabilmişti.

Kakabaveh, oylamadan önce 5 günlük sürede 3 kez fikir değiştirmiş, en son hükûmete destek vermeyeceğini açıklamıştı.

İsveç basını da Kakabaveh’in YPG/PKK’nın “SDG” adını kullanan elebaşlarından İlham Ahmed’in son dakika emriyle kararını değiştirerek Johansson’un yanında yer aldığını iddia etti.

Johansson’un görevde kalmasının ardından Kakabaveh, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Sosyal Demokrat Partisi’nden, terör örgütü PKK’nın Suriye’deki kolu olarak bilinen YPG-YPJ’ye destek ve yardım gönderilmesi konusunda bazı garantiler aldığını” söylemişti.

Terör örgütü destekçisi milletvekilinden İsveç e tehdit #2
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.