Site Rengi

HABER ÖZETİ
Epstein dosyalarında adı geçen Ahmet Davutoğlu ilk kez konuştu..
Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP’yi yerden yere vurdu!.
Küçük kıza cinsel istismarda bulunan CHP’li Başkan görevden alındı!.
Jandarma polis kılığına girip altın taşıyan aracı gasp etti iddiası!.
Aziz İhsan Aktaş CHP’li belediyelere rüşvet yağdırmış!.
CHP’nin Meclis’teki provokasyonu dünya basınında..
DEM Parti’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür açıklaması..
AK Partili Başkan hakkındaki Yasak Aşk iddiası ortalığı karıştırdı!.
CHP ikiyüzlülüğü yine gündem oldu..
Hakan Fidan’ın cevapsız bıraktığı “Nükleer” sorusu İsrail’in paçalarını tutuşturdu!.
Haluk Levent’ten Sedat Peker açıklaması..
Gezi İhaneti organizatörü Ayşe Barım’a verilen ceza belli oldu..
Şanlıurfa’da kullanılan kaçak elektriğin yıllık maliyeti 15 milyar!.
Akın Gürlek’in Adalet Bakanı olduğunu öğrenen Özgür Özel adeta kudurdu!.
Epstein belgelerinde Arap dünyasını karıştıran skandal fotoğraflar!.
CHP’nin kâbusu Akın Gürlek İçişleri Bakanı oldu..
CHP’li Başkan küçük çocuğa cinsel istismardan tutuklandı!.
Adalet Bakanı ve İçişleri Bakanı değişti..
Trump İran’ı ikinci ABD donanmasını göndermekle tehdit etti!.
Gezi Darbesi organizatörü Ayşe Barım hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis talebi!.
Bakan Fidan Suriye’den sonra Irak’ı da PKK’dan arındıracaklarını açıkladı!.
Domuza çarşaf giydirip paylaşan alçak tutuklandı!.
Epstein’in suç ortağından Trump’a açık tehdit!.
Bebek Otel’in sahibi Muzaffer Yıldırım’ım malvarlıklarına el konuldu..
Yaşına başına mesleğine bakıp utanmadan Özgür Özel’in küfürlerini savundu!.
Özgür Özel’in ayyaş kafayla attığı mesajlara tepkiler çığ gibi!.
İsrail’den ABD’ye İran resti: YA HEMEN VURUN YA DA BİZ TRK BAŞIMIZA VURURUZ!.
İran’dan dünyanın uykularını kaçıracak Atom Bombası açıklaması..
CHP’li Başkandan Özgür Özel hakkında şok açıklamalar!. Anama bacıma sayıp söven ahlaksızın birisi!.
İyi Partili ahmağın önce tipine sonra da alçakça ettiği hakaretlere bakın!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Teröristbaşı Fetullah Gülen’in yeğeni itiraf etti!.

Teröristbaşı Fetullah Gülen’in yeğeni itiraf etti!.
13.02.2020
A+
A-

Savunma yapan FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in yeğeni sanık Zeynep Gülen, babasının isteği üzerine Bank Asya’ya hesap açtırıp para yatırdığını itiraf etti.

Beykoz’da sahte kimlikle yakalanan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen’in yeğeni Zeynep Gülen’in, “silahlı terör örgütü üyeliği” suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.

İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Zeynep Gülen, Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

Savunması alınan Zeynep Gülen, hasta olan babası Salih Gülen’in Bank Asya’ya, kendi adına para yatırmasını istediğini ve babasıyla birlikte bankaya gittiklerini belirterek, “Babam, ‘Ben hastanedeyken parayı sen çekersin.’ dedi. Kardeşim Fatmanur Gülen de bizimle birlikte bankaya geldi ve onun adına da hesap açıldı. Tahliyemi istiyorum.” dedi.

Söz alan sanığın avukatı, müvekkilinin FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in yeğeni olması dolayısıyla ön yargıya maruz kaldığını öne sürerek, örgütsel bir tavır içerisinde olmadığını ve babasının isteği doğrultusunda bankaya para yatırdığını kaydetti.

Zeynep Gülen’in yirmili yaşlarındayken ailesiyle birlikte Pensilvanya’ya amcasını ziyarete gittiğini ve 15-20 dakika görüştüğünü belirten avukat, örgütün o dönem “cemaat” olarak nitelendirildiğini, müvekkilinin “Gülen’in yeğeni” sıfatıyla birçok ayrıcalık elde edebilecekken liseyi dahi zor bitirdiğini söyledi.

Baba Salih Gülen’in hastalığı ve duruşu nedeniyle hiçbir şekilde örgütün içerisine girmediğini iddia eden avukat, kanser hastalığı cezaevi şartlarında olumsuz bir seyirde ilerlediği için müvekkilinin tahliyesini talep etti.

Cumhuriyet savcısı, sanığın babası Salih Gülen ile kardeşi Fatmanur Gülen’in Bank Asya hesap hareketlerinin incelenmesini talep ederek, sahte kimlikle yakalanan sanığın, suçun vasıf ve mahiyeti gerekçesiyle tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanığın babası Salih Gülen ile kardeşi Fatmanur Gülen’in hesap hareketlerinin incelenmesine ve sanığın tutukluluk halinin devamına hükmederek, duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in kardeşi Salih Gülen’in kızı Zeynep Gülen’in 24 Ekim 2019’da Beykoz’daki rutin polis kontrolünde sahte kimlikle yakalandığı ve tutuklandığı belirtilerek, bu kişinin, Gülen’in talimatı doğrultusunda FETÖ ile iltisaklı olduğu için kapatılan Bank Asya’ya 19 Ağustos 2014’te ilk defa hesap açtırarak, 75 bin lira yatırdığı aktarılıyor.

İddianamede, Zeynep Gülen’in “silahlı terör örgütü üyeliği” suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.