Site Rengi

HABER ÖZETİ
Tanju Özcan’ın burs yalanı elinde patladı: Toplanan para 116 milyon, öğrencilere dağıtılan 11 milyon!.
İran’dan ateşlenen üçüncü füze Türk hava sahasında etkisiz hale getirildi..
AK Parti’den ayyaşları üzecek alkol düzenlemesi..
ABD’nin yakıt ikmal uçağı Irak’ta vurularak yere çakıldı!.
CHP’li Kuşadası Belediye Başkanı Rüşvet ve İrtikaptan gözaltına alındı!.
Rusya’dan İran’a savaşı kazandıracak taktikler!.
İran Tel Aviv’in kabini bombalarla havaya uçurdu!.
İran’dan ABD’ye sert mesajlar: Bölgedeki Petrol Kuyularınızı Havaya Uçurana Kadar Savaşa Devam Edeceğiz!.
Ünlü Tarihçi İlber Ortaylı entübe edildi..
Emeklilere ÖTV’siz araba teklifi Meclis’te..
İmamoğlu’na “Hırsızın Elini Sıkmam” diyen Enver Aysever tahliye edildi..
SGK haksız emekli edilen 650 bin kişiyi sistemden çıkardı..
İBB davasında dördüncü gün…
Merkez Bankası faizi yüzde 37’de sabit tuttu..
ABD’nin İran’a saldırmasının maliyeti 11,3 milyar doları geçti..
CIA İran rejiminin çökme ihtimali olmadığını rapor etti..
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan savaşı bitirmek için 3 şart açıkladı..
Gözler Merkez Bankası’nın açıklayacağı faiz kararında..
Kahpe İsrail Beyrut’a bomba yağdırıyor..
İran, İsrail ile ABD’ye karşı 1 tonun altında füze kullanmayacağını açıkladı!.
Trump gözünü İran’ın en büyük petrol kaynağına dikmiş!.
TRT’yi hedef alan Gani Müjde’ye CONTASIZ KAPAK!.
İsrail basını Trump’un İran tarafından ağır darbe aldığını yazdı..
Maaşlar ve ikramiyeler bayramdan önce hesaplara yatacak..
ABD sığıntısı Pehlevi alçağından İranlılara “Sokaları Terörize Edin” çağrısı!.
İran Hürmüz Boğazı’na mayın döşüyor..
APP Plakalara kesilen cezalar iptal edildi..
ABD Basını: Trump Orta Doğu’da Bataklığa Saplandı!.
Pentagon İran savaşında ölen ve yaralanan asker sayısını açıkladı..
İran açık açık uyardı!. Hürmüz Boğazı’ndan geçeni vururuz!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Terörü finanse ettiği suçlaması teyit edilen Lafarge, ismini değiştirdi!.

Terörü finanse ettiği suçlaması teyit edilen Lafarge, ismini değiştirdi!.
09.09.2021
A+
A-
Lafarge, DEAŞ’i finanse ettiği suçlamalarının ardından İsviçre’deki rakibi ile birleşerek şirketin isminden “Lafarge” atılıp, “Holcim Ltd” olararak tescil edildi.
Dünyanın en büyük çimento şirketi Fransız Lafarge, DEAŞ’ı finanse ettiği suçlamalarının ardından isim değişikliğine gitti.

İsviçre’deki rakibi ile birleşerek 2015’te önce “LafargeHolcim” ismini aldı, 2021’de şirketin isminden “Lafarge” atılarak ismi “Holcim Ltd” olarak tescil edildi.

YENİ İSMİ ‘HOLCIM LTD’

Fransız Yargıtayı’nın, Lafarge’a DEAŞ’lı teröristleri finanse etmesi nedeniyle “insanlığa karşı suça ortak olmak” suçlaması yöneltilebilmesinin önünü açan karara varması, gözleri şirketin İsviçre’deki ortağına çevirdi.

Yargıtay ayrıca, Lafarge’a yöneltilen “terörü finanse ettiği suçlamasını” da teyit etti.

Lafarge’ın, DEAŞ’ı finanse ettiği suçlamaları ve 2014’te Suriye’deki fabrikasını kapattıktan aylar sonra Temmuz 2015’te İsviçre’deki rakibi Holcim ile birleşme kararı alması dikkati çekti.

Resmi birleşmenin ardından İsviçre’deki şirketin ismi LafargeHolcim Ltd olmuştu. Ancak Fransız Yargıtayı’nın karar açıklamasına kısa süre kala şirket isim değişikliğine gitti.

“Lafarge” ibaresinin atıldığı şirket “Holcim Ltd” adını aldı.

Terörü finanse ettiği suçlaması teyit edilen Lafarge, isim değişikliğine gitti #1

”VERİMLİLİK VE ETKİ”

4 Mayıs 2021’de yapılan şirketin yıllık genel kurul toplantısında hissedarlar grup adının Holcim Ltd olarak değiştirilmesi lehinde oy kullandı ve şirketin yeni ismi İsviçre ticaret siciline kaydedildi.

Şirketten yapılan açıklamada ise isim değişikliğinin “verimlilik ve etki” gibi faktörler nedeniyle yapıldığı ileri sürüldü.

Terörü finanse ettiği suçlaması teyit edilen Lafarge, isim değişikliğine gitti #2

İSİM DEĞİŞİKLİĞİ RİSKİ KALDIRMADI

Fransa’da mahkemenin “Lafarge kararından” sonra, şirketin İsviçre’deki ortağı Holcim Ltd, Fransa’da cezai kovuşturma ile karşı karşıya.

Haberde, Holcim Ltd hisselerinin dün yüzde 4,2’den fazla değer kaybettiği ve bunun 29 Ocak’tan bu yana en büyük düşüş olduğu vurgulandı.

Bugün de şirketin hisseleri yüzde 2 değer kaybederek işlem görüyor.

Şirketin satışları geçen yıl 23 milyar 142 milyon İsviçre frangı (25,5 milyar dolar) olarak açıklanırken, 60’tan fazla ülkede yaklaşık 70 bin çalışanı bulunuyor.

Terörü finanse ettiği suçlaması teyit edilen Lafarge, isim değişikliğine gitti #3

DEAŞ ALDIĞI ÇİMENTOLARLA SIĞINAK VE TÜNEL YAPTI

Anadolu Ajansı’nın (AA) elde ettiği Fransız kurumlarına ait belgelerdeki bilgiler, dünyanın en büyük çimento devi Fransız Lafarge’ın, DEAŞ ile ilişkisi hakkında Fransız iç, dış ve askeri istihbarat servislerini sürekli bilgilendirdiğini ve ilişkinin Fransa devletinin bilgisi dahilinde gerçekleştiğini gözler önüne serdi.

AA’nın dün yayınladığı haberinde yer alan belgelerde, Fransız istihbarat ve devlet kurumları, Lafarge’ı, terörü finanse ederek insanlığa karşı suç işlediği konusunda uyarmadı ve bu durumu gizli tutanaklarda itiraf etti.

DEAŞ, Lafarge’dan aldığı çimentoları sığınak ve tünel yapımında kullandı.

Terörü finanse ettiği suçlaması teyit edilen Lafarge, isim değişikliğine gitti #4
Terörü finanse ettiği suçlaması teyit edilen Lafarge, isim değişikliğine gitti #5
Terörü finanse ettiği suçlaması teyit edilen Lafarge, isim değişikliğine gitti #6
Terörü finanse ettiği suçlaması teyit edilen Lafarge, isim değişikliğine gitti #7
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.