Site Rengi

HABER ÖZETİ
İran’dan ABD’ye ağır darbe!. 5 yakıt tankerini kullanılamaz hale getirdiler!.
Türkiye’nin Milli ve Yerli Kamikaze İHA’ları tüm testleri başarı ile geçti..
Ticari taksilerde Basit Usül’e tabii olup vergi kaçırma dönemi sona eriyor..
Tanju Özcan’ın yasak aşkıyla mesajlaşmaları evlere şenlik!. ASIL SAADETTİN SARAN BENİM, HEPİNİZE YETERİM!.
ABD bombardıman uçakları sivil halkın üzerine ölüm kusuyor..
Savaşı kazanamayan ABD yine klasik kahpeliklerine başvurdu..
ABD Orta Doğu’y ateşe vermek için 5 bin asker gönderiyor!.
Fenerbahçe’ye şampiyonluk yolunda ağır darbe!.
Vatandaşa iftar da yarış atı kavurması yediren CHP’li başkandan komik savunma!.
Trump yalakası Pehlevi’ye İran halkından pankartlı cevap!.
İlber Ortaylı hayatını kaybetti..
Tanju Özcan’ın burs yalanı elinde patladı: Toplanan para 116 milyon, öğrencilere dağıtılan 11 milyon!.
İran’dan ateşlenen üçüncü füze Türk hava sahasında etkisiz hale getirildi..
AK Parti’den ayyaşları üzecek alkol düzenlemesi..
ABD’nin yakıt ikmal uçağı Irak’ta vurularak yere çakıldı!.
CHP’li Kuşadası Belediye Başkanı Rüşvet ve İrtikaptan gözaltına alındı!.
Rusya’dan İran’a savaşı kazandıracak taktikler!.
İran Tel Aviv’in kabini bombalarla havaya uçurdu!.
İran’dan ABD’ye sert mesajlar: Bölgedeki Petrol Kuyularınızı Havaya Uçurana Kadar Savaşa Devam Edeceğiz!.
Ünlü Tarihçi İlber Ortaylı entübe edildi..
Emeklilere ÖTV’siz araba teklifi Meclis’te..
İmamoğlu’na “Hırsızın Elini Sıkmam” diyen Enver Aysever tahliye edildi..
SGK haksız emekli edilen 650 bin kişiyi sistemden çıkardı..
İBB davasında dördüncü gün…
Merkez Bankası faizi yüzde 37’de sabit tuttu..
ABD’nin İran’a saldırmasının maliyeti 11,3 milyar doları geçti..
CIA İran rejiminin çökme ihtimali olmadığını rapor etti..
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan savaşı bitirmek için 3 şart açıkladı..
Gözler Merkez Bankası’nın açıklayacağı faiz kararında..
Kahpe İsrail Beyrut’a bomba yağdırıyor..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Ticaret Bakanlığı, fahiş fiyat ve etiket denetimlerine devam ediyor!.

Ticaret Bakanlığı, fahiş fiyat ve etiket denetimlerine devam ediyor!.
17.07.2023
A+
A-

Ticaret Bakanlığı ekiplerinin marketlerde temel gıda ve ihtiyaç ürünlerine yönelik fahiş fiyat ile etiket denetimleri devam ediyor.

Türkiye çapında denetimlerine devam eden Ticaret Bakanlığı, akaryakıttaki fiyat düzenlemeleri ve bazı mevsimsel fiyat dalgalanmalarını bahane ederek fahiş fiyat, stokçuluk ve tüketicileri aldatıcı uygulamalarda bulunanların tespiti için denetim çalışmalarına hız verdi.

Turizm ve ticarette hareketliliğin yoğunlaştığı bu dönemde vatandaşlardan gelen şikayetlerin daha sıkı takip edebilmesi için sahadaki personel sayısı artırıldı.

Denetimlerde ekipler marketlerde sebze, meyve, bakliyat, makarna, şarküteri, sıvı yağ, temizlik malzemesi gibi temel gıda ve ihtiyaç maddelerine yönelik fiyatları inceledi.

Ürünün etiket fiyatı ile kasa fiyatı arasında fark bulunup bulunmadığı, fahiş fiyat olup olmadığı, etiketlerdeki ürün fiyatının son değişim tarihi ve önceki fiyatı gibi bilgilere bakılan denetimlerde, meyve-sebzelerin menşei ve geliş fiyat bilgisi de Hal Kayıt Sistemi (HKS) üzerinden kontrol edildi.

Antalya’da ekipler denetimlerini sürdürüyor

Antalya Ticaret Müdürlüğü ekipleri bir markette temel gıda ve ihtiyaç ürünlerine yönelik fahiş fiyat ile etiket denetimi yaptı.

Ürünlerin etiket fiyatı ile kasa fiyatı arasında fark bulunup bulunmadığı, fahiş fiyat olup olmadığı, etiketlerdeki ürün fiyatının son değişim tarihi ve önceki fiyatı gibi bilgiler denetlendi.

Denetime katılan İl Ticaret Müdürü Halil Özşahan, iki ekibin haftanın 5 günü Antalya ve ilçelerinde fahiş fiyat ve etiket denetimlerini aralıksız sürdürdüğü söyledi.

Ticaret Bakanlığı'nın marketlerdeki fiyat ve etiket denetimlerini sürüyor

Kocaeli’de firmalara 201 bin 537 lira idari para cezası

Kocaeli Ticaret Müdürlüğü ekipleri kentteki zincir marketlerde Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun kapsamında özellikle temel gıda ve ihtiyaç maddelerinin fiyatlarına yönelik denetimlerini sürdürüyor.

Söz konusu ekiplerce yılbaşından bu yana 1329 firma ve 33 bin 191 ürün denetlendi, 147 ürün ile 128 firmada aykırılık tespit edildi, firmalara 201 bin 537 lira idari para cezası uygulandı.

Ekipler bu yıl Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun doğrultusunda ise 1001 firma ve 2 bin 266 ürünü denetledi, firma ve ürünlerde aykırılık belirlenmedi.

Kocaeli Ticaret Müdürü Veysi Uzunkaya, marketlerde kasa ile satış fiyatı arasında fark ile haksız fiyat artışı denetimleri yaptıklarını anlattı.

Uzunkaya, Kocaeli’de bu denetimlerin aralıksız olarak sürdürüldüğüne işaret ederek personelin hafta sonu ya da resmi tatil ayrımı yapmaksızın denetim gerçekleştirdiğini kaydetti.

Bu faaliyetle hem üretici hem de tüketici haklarının korunmasının amaçlandığını bildiren Uzunkaya, “Denetimleri yaparken temel amacımız esnafa danışmanlık ve rehberlik yapmak, aynı zamanda da tüketicimizin hem ekonomik, hem sosyal çıkarlarını sağlamaktır” diye konuştu.

Ticaret Bakanlığı'nın marketlerdeki fiyat ve etiket denetimlerini sürüyor

“Yönetmeliğe aykırılık varsa gerekli cezai işlem uygulanıyor”

Samsun Ticaret Müdürü Kürşat Turpçu, da kent genelinde yaygın denetim yaptıklarını söyledi.

Fahiş fiyat denetimi yanında raf ve kasa fiyatı arasında fark olup olmadığını kontrol ettiklerini aktaran Turpçu, “Denetimlerimiz sadece bunlarla kalmıyor, sebze reyonlarımızda ürün künye denetimleri üzerinden sebze fiyatlarında fahiş fiyat artışı olup olmadığını kontrol ediyoruz. Haksız fiyat artışı varsa Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu’nda değerlendirilmek üzere bakanlığa gönderiyoruz” dedi.

Turpçu, denetim ekiplerinin burada tespit ettikleri ürünlerle ilgili gerekli envanter çalışmasını yaptığını ifade ederek, “Akabinde konu değerlendirilip bakanlığımıza gönderilecek. Fiyat Etiketi Yönetmeliği’ne göre aykırılık varsa Ticaret İl Müdürlüğü olarak gerekli cezai işlem tarafımızca uygulanıyor” diye konuştu.

Ticaret Bakanlığı'nın marketlerdeki fiyat ve etiket denetimlerini sürüyor
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.