Site Rengi

HABER ÖZETİ
Piyasalar alt üst olunca Trump vergi politikalarında geri adım attı!.
ABD ile Çin arasındaki vergi savaşında son durum!.
CHP’li milli voleybolcunun polis nefretine bakın!.
İBB’nin peyzaj aracı ile insan kaçakçılığı yaptılar!.
Şaban Sevinç’ten Fatih Altaylı’ya salvador: ŞEREFSİZ YAVŞAK!.
ABD Çin’in gümrük vergisini yüzde 104’e çıkardığını açıkladı!.
KKTC’de başörtülü öğrencilerin derslere girişi resmi olarak yasalaştı!.
MHP Lideri Bahçeli Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sarayına komşu oldu..
Savcılık Ümit Özdağ hakkında 7 yıl 10 ay hapis cezası talep etti!.
Erdoğan’dan Özel’e 500 bin liralık “Cuntacı” davası!.
Brent petrol fiyatları dibe vurunca akaryakıt indirimleri pompalara yansıdı!.
ABD borsaları güne çöküşle başladı!.
Sözde ekonomist prof. Özgür Demirtaş’ın analiz yazısı çalıntı çıktı!.
Kara bulutlar tüm Türkiye’yi kaplayacak!.
Trump’un aptalca politikaları dünya piyasalarını alt üst etti!.
Brent petrol fiyatları dibe vurdu!.
İmamoğlu’ndan Erdoğan’a seçim çağrısı: Korkma, Gel Yarışalım!.
CHP kurultayında ortalık fena karıştı!. Berhan Şimşek’ten Özgür Özel’e “Tablalı Don” göndermesi!.
Bakanlıktan sokak köpekleri için “Kalıcı Çözüm” açıklaması..
Hakkında yakalama kararı çıkarılan İBB’nin reklamcısı KKTC’de yakalandı!.
İmamoğlu’ndan avukatına talimat: BENİ MAĞDUR DEĞİL CESUR GÖSRERİN!.
Olaylı derbi sonrası Mourinho’ya verilen ceza belli oldu!.
MHP Lideri Bahçeli 2 ay sonra siyaset sahnesine geri döndü..
Katar Türkiye’yi satıp Yunanistan tarafına geçti!.
Çarşı pazar yangın yeriyken TÜİK yine aklımızla alay ediyor!.
Boykot çağrısı soruşturmasında 11 gözaltı!.
Trump’un haraç gibi ek vergilerinden Türkiye’de nasibini aldı!.
CHP’de Kemâl Kılıçdaroğlu paniği!.
ABD Başkanı Trump dünyaya vergi yağdırıyor!.
Master Şef Somer’de boykota destek vermek için restoranını kapattı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

TOGG satış sonrası ekosistemini dönüştürecek!.

TOGG satış sonrası ekosistemini dönüştürecek!.
11.10.2021
A+
A-

Türkiye dünya çapında bilinen Toyota, Hyundai, Fiat, Ford ve Renault gibi markalara üretim yaptı fakat aynı zamanda, arka planda bu üretimlerin dışında birçok otomobil markasına yedek parça desteği sağladı.

Türkiye’nin Otomobili’nde (TOGG) ilk aracın seri üretim bantlarından çıkıp yollarla buluşmasının ardından, elektrikli otomobillerin ihtiyacı olan tüm altyapının büyük bir ivmeyle ülke çapında gelişeceğine vurgu yapılıyor. Motor AŞİN CEO’su Saim Aşçı, “Bu proje için çalışan binlerce mühendis içinde çok nitelikli 500’e yakın mühendis projenin yarınına imza atmak üzere üstün gayretle çalışıyorlar. 2023 yılına kadar kademeli olarak toplam 4 bin 300 kişilik istihdam sağlanması hedefleniyor. Yazılım, otonom, elektrik gibi teknik konularda uluslararası standartları yakalamaya çalışıyorlar” derken şu yorumda bulundu:

5 sene içindeki sektörel etkisi

“Ülkemizin böyle gecikmiş olan bir projeye start vermesini, canı gönülden destekliyoruz. Üretime geçişle birlikte bu girişimin maksimum 5 sene içinde otomotiv satış sonrası ekosistemini ve yedek parça sektörünü de hızla dönüştüreceğini öngörüyoruz. Türkiye otomotiv sanayisi edindiği köklü tecrübelerle çok güçlü bir yapıda ve TOGG projesi kapsamında üretilecek otomobillerin ihtiyaç duyacağı tüm komponentleri geliştirecek, OEM ve eşdeğer parça statüsünde üretim kabiliyetine sahip birçok yerli markayla 6 Milyar Euro’luk pazarın 2 katı büyüme potansiyeli var.”

Proje ile yarını konuşuyoruz

TOGG projesinin en heyecanlandıran konusu belki de kamuoyunda çok fazla gözükmeyen, nitelikli istihdamla sadece üretim boyutu değil, belki yazılım ve yönetim noktasında küresel olarak yarını ve daha gelişmiş noktaları konuşan projelendiren ve hayata geçirmek üzere pozisyon alan ender ülkelerden biriyiz. Kısacası bu proje ekibi yarını konuşuyor. Bunun, arkadan gelecek mühendis veya teknisyen boyutundaki tüm genç jenerasyona da büyük ümit ve heyecan verdiğini düşünüyoruz.
Aşçı sözlerini şöyle sürdürdü:
“Avrupa’daki regülasyonlara bağlı olarak elektrikli otomobillere olan ilginin artışı ve Türkiye’nin lojistik üssü konumunda yer almasıyla, girişimin seri üretim elektrikli otomobil ihracatının yanı sıra, yedek parça ihracatıyla da ülke ekonomisine ciddi döviz girdisi sağlayacak. 2019 yılında lansmanı yapılan TOGG’un, ülkemiz adına otomotivde bir milat. Türkiye dünya çapında bilinen Toyota, Hyundai, Fiat, Ford ve Renault gibi markalara üretim yaptı fakat aynı zamanda, arka planda bu üretimlerin dışında birçok otomobil markasına yedek parça desteği sağladı”

Pazarı tetikleyen bir girişim

Türk otomotiv sanayisinin yaklaşık 70 yıllık köklü bir geçmişi bulunuyor. Elektrikli araç yeni ve gelişmekte olan bir pazar. Bu pazardan alınabilecek maksimum paydayı alabilme ihtimalimiz varken, sadece satış sonrası olarak üretim yapmamız nispeten küçük bir vizyon…
Ülkemiz otomobil endüstrisinde yedek parça sektörünün her yıl ortalama 3 milyar avrodan n fazla ihracat gerçekleştiriyor. Yerli üretim otomobiller pazarın gelişmesinde büyük rol oynadı. TOGG projesi kapsamında üretilecek otomobillerin ihtiyaç duyacağı tüm komponentleri geliştirecek, OEM ve eşdeğer parça statüsünde üretim kabiliyetine sahip birçok yerli markayla pazarın 2 kat büyüme potansiyeli var. Karoserden yürüyen aksama, janttan şanzımana, camdan lastiğe, bataryaya, motor ve şanzımana her alanda parça geliştirebilen ve üretebilen yerli markalarımız mevcut. Bu nedenle üretime geçişle birlikte girişimin maksimum 5 sene içinde otomotiv satış sonrası ekosistemini ve yedek parça sektörünü hızla dönüştüreceği öngörülmekte.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.