Site Rengi

HABER ÖZETİ
30 yaş üstü öğrencilere indirim müjdesi!.
Afganistan’daki deprem felaketinde ölenlerin sayısı 800’e ulaştı!.
İBB’nin hafriyat vurguncusu hakkında Kırmızı Bülten kararı!.
Öyle bir zam geliyor ki vatandaş isyan edip sokaklara dökülecek!.
Afganistan’daki 6 büyüklüğündeki depremde 250 kişinin öldüğü açıklandı..
Çeteler yine aynı yöntemi kullandı!. Başkanın öldüren tetikçi çocuk çıktı!.
Netenyahu itinin Gazze katliamının arkasından Trump çıktı!.
Altın tüm zamanların rekorunu kırdı!.
DEM Parti Öcalan’ın Umut Hakkı’nın tanınmasını talep etti!.
Muhalefetin vizyonuna bak!. Füze testi yapmayalım, balıklar korkuyor!.
Yapay zeka ile polisi askere üst araması yaptırıp ortalığı karıştırdılar!.
Türkiye’nin 5 G’ye geçiş tarihi belli oldu..
Askeri casusluk davasında 2 tutuklama!.
Cezaevindeyken bile devlete dondurma satıp paraya para demiyorlar!.
Venezuela’dan ABD’ye rest: Kâbusunuz Oluruz!.
Kahpe İsrail hava saldırısı ile Husi Başbakanı öldürdü!.
Avrupa İsrail’e yaptırım konusunda ikiye bölündü!.
Sokak köpekleri için başını açmış!.
Suudi Arabistan’da alkol yasağı kaldırıldı!.
Telefonunuzda bu uygulama varsa banka hesaplarınız gece yarısı boşaltılıyor!.
Morinho kovulduğu takımlardan 3,794 milyar tazminat alıp gitti!.
İBB’deki milyarlık yolsuzluk furyası BDDK raporlarına yansıdı!.
Yolsuzluktan tutuklanan İmamoğlu’nun boşluğunu Mansur Yavaş ile doldurdular!.
Kahpe ABD yine ikiyüzlülüğünü gösterdi!.
Beliktaş’ta Sergen Yalçın dönemi resmen başladı..
ABD Başkanı Trump 5 gündür kayıp!.
Anıtkabir’i “Ümmetin Umudu Erdoğan” sloganları ile inlettiler..
Kaplan: Laikliğin özgürlük olduğunu söyleyen ya salaktır ya asalak!.
İtalya Başbakanı Meloni’ye cinsel içerikli video darbesi!.
AK Partili başkan Jandarmaya küfür ve hakaretler yağdırdı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Tokat’ta valilik öncülüğünde etüt merkezi

Tokat’ta lise ve ortaokul son sınıf öğrencileri Liseye Geçiş Sınavı (LGS) ve Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) Valilik öncülüğünde İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce açılan etüt merkezlerinde hazırlanıyor. Vali Ozan Balcı, açılan merkezin ülke genelinde bir ilk olma özelliği taşıdığını söyledi. 

Tokat’ta valilik öncülüğünde etüt merkezi
23.07.2019
A+
A-

Tokat’ta lise ve ortaokul son sınıf öğrencileri Liseye Geçiş Sınavı (LGS) ve Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) Valilik öncülüğünde İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce açılan etüt merkezlerinde hazırlanıyor. Vali Ozan Balcı, açılan merkezin ülke genelinde bir ilk olma özelliği taşıdığını söyledi. 

Tokat Valiliği'nce başlatılan 'Eğitim Tokat' projesi kapsamında il genelinde LGS ve YGS'ye girecek öğrenciler için etüt merkezleri açıldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, sınavlara katılacak öğrencilerin etüt merkezlerine alınması için seviye tespit sınavı yaptı. Sınavda başarılı olan bin 800'ü lise, bin 800'ü ortaokul olmak üzere 3 bin 600 öğrenci il genelinde belirlenen 32 okuldaki etüt merkezlerinde eğitim almaya başladı. Yaz boyunca öğrencilerin eğitim almaya devam edeceği etüt merkezlerinde Valilik materyal desteği sağlarken, köylerden gelen öğrenciler için ise yaz tatili nedeniyle kapalı olan yurtlar yeniden açıldı.

Projenin Türkiye genelinde ilk olduğunu söyleyen Tokat Valisi Ozan Balcı, "Biz etüt merkezlerini kurduk. Gelecek kuşaklar ve nesiller için bir şeyler yapmamız lazım diyoruz. Onların ilerlemesine, gelişmesine, hayallerini gerçekleştirmelerine katkı sağlamamız lazım. Valilik olarak destekliyoruz. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve öğretmenlerimiz bu işi kucakladı ve sahiplendiler. Bu merkezler Türkiye'de bir ilk. Çünkü baştan sona dizaynının yapıldığı vidasına kadar tasarımının yapıldığı bir düzen. Öğrencilerimiz çok mutlu, velilerimiz destekliyor. Biz devlet olarak materyal desteği veriyoruz. Belirli bir plan ve program dahilinde ilerliyor. Çocuklarımızın hayallerini gerçekleştirmelerine katkı sağlayacağız. Öğretmenlerimiz istekli ve gönüllüler. Milli Eğitim Müdürlüğü öğrencilerimizin seviye tespit sınavlarını yaptı. Köylerden, uzaklardan gelen kız ve erkek öğrenciler için yurtlar açtık. Gençlerin hayallerini gerçekleştirmeyi dert ediniyoruz. Onlara yardımcı olmaktan, hayallerini gerçekleştirmelerini sağlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz" dedi.

'BEŞ YILDA DA İLK 5'E GİRECEĞİZ'

Etütlerde haftada beş gün öğlene kadar ders işlendiğini belirten Balcı, "Hem ortaokul hem de lise seviyesinde haftada beş gün öğlene kadar ders veriliyor. Öğleden sonra müzik, resim, spor ve diğer kültürel sanatsal faaliyetlerle bunu destekleyecek ve zenginleştirecekler. Sadece bir etüt merkezi değil yaz okulu. Ama nasıl bir yaz okulu? Kültür, sanat, spor yaz okulu gibi oldu. Aynı zamanda çocukların vakitlerini hoşça geçirebilecekleri bir alan oldu. Düzen ve disiplin var burada. Herkes başarılı olunmasını istiyor. Öğrenciler, öğretmen, idareciler, devlet, veliler istiyor. Hem liseye giriş hem de üniversiteye giriş sınavlarında hedefimizi belirledik. İlk üç yılda ilk 20, beş yılda da ilk 5'e gireceğine inanıyorum. Ben bu etüt merkezlerinin Türkiye'ye örnek olacağını da düşünüyorum. Okullar açıldığında ise hafta sonuna çevireceğiz. Milli Eğitim Bakanlığı da destekliyor, önem veriyorlar bu projeye. Türkiye'de de ilk olacak" diye konuştu.

Etüte gelen 12'nci sınıf öğrencisi Meral Sağır, kursların faydalı olduğunu ifade ederek, "Sabahları erkenden buraya geliyoruz. Sonra da gidip ders çalışma imkanımız oluyor, dersleri tekrar ediyoruz. Verimli olduğunu düşünüyorum. Özel kurslara daha önce gittim fakat orada tek ders oluyordu. Burada bütün derslerden, bütün hocalardan yararlanabiliyorum" diye konuştu. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.