Site Rengi

HABER ÖZETİ
Murat Kurum Emlak Katılım Tasarruf Finansman Sistemi’ni tanıttı..
Merkez Bankası faizi 40,5’e indirdi..
TMSF’den Can Holding açıklaması.. 121 şirkete kayyum atandı!.
SHOW TV ve HABERTÜRK’e yapılan operasyonun detayları belli oldu!.
Can Holding’e şafak operasyonu!. Tüm şirketlere el konuldu!.
37 ilin emniyet müdürü değişti, 22 ilin emniyet müdürü merkeze çekildi..
24 saat içinde 5 ülkeyi vuran Kahpe İsrail’den yeni saldırı!.
Türkiye zorunlu maske dönemine geri mi dönüyor?.
HAMAS Katar’daki İsrail saldırısından MİT sayesinde kurtulduklarını açıkladı!.
İsrailli gazeteciden küstah tehdit: Bugün Katar yarın Türkiye!.
Bankalar borçlu müşterilerini varlık yönetimlerine satmaya başladı!.
Trump’un Katar saldırısından haberi yokmuş!. Yersen!.
iPhone 17 modellerinin Türkiye fiyatları belli oldu…
Ekrem acilen Özgür’ü cezaevine çağırdı!.
Yine Türkiye’yi İngilizler üzerinden tehdit etti!.
Canan Kaftancıoğlu’ndan Tarık Toros’a salvador: ULAN FETÖ’CÜ YAVŞAK!.
Trump iti Gazze’deki katliam planını damadına devretti!.
Hükumetten esnafa bir vergi darbesi daha!.
Yurtdışı çıkış harcını %50 zam!.
Ütücüsünü bile Hacca götürmüş!.
Demokratlardan Trump’ın Epstenie mektubunu deşifre eden hamle!.
Kılıçdaroğlu’nun avukatından olay gönderme!.
Gürsel Tekin CHP il binasına çevik kuvvet eşliğinde girdi!.
CHP’li Mahmut Tanal polise parmak sallayarak tehditler savurdu!.
Fenerbahçe’nin yeni hocası belli oldu..
İzmir’de polis merkezine silahlı saldırı!. 2 polis şehit oldu!.
Gürsel Tekin CHP il binasına gitmekten vazgeçti!.
Gürsel Tekin’den hodri meydan: Beni İl Binasına Sokmayacak Babayiğit Karşıma Çıksın!.
İçişleri Bakanlığı’ndan sokakları terörize etmeye kalkan CHP’lilere sert uyarı!.
Valilikten sokakları karıştırmaya kalkan CHP’ye miting ve eylem yasağı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Trump’tan coronavirüs açıklaması! 30 Nisan’a kadar uzatıldı!.

Trump’tan coronavirüs açıklaması! 30 Nisan’a kadar uzatıldı!.
30.03.2020
A+
A-

ABD Başkanı Donald Trump, yeni tip corona virüs (covid-19) salgınına karşı alınan önlemlerin uygunlanma süresini 30 Nisan’a kadar uzattıklarını açıkladı. Trump ayrıca ‘Salgındaki ölüm oranlarının 2 haftaya kadar en yüksek seviyesine ulaşmasını bekliyoruz. 1 Haziran’a kadar ise iyileşme sürecinde olmayı umuyoruz’ açıklamasında da bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump, yeni tip coronavirüs (covid-19) salgınına karşı alınan önlemlerin uygunlanma süresini 30 Nisan’a kadar uzattıklarını açıkladı.

Trump, Beyaz Saray’da covid-19 salgınına ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Virüs konusunda ciddi ilerleme kaydettiklerini belirten Trump, “Salgındaki ölüm oranlarının 2 haftaya kadar en yüksek seviyesine ulaşmasını bekliyoruz. 1 Haziran’a kadar ise iyileşme sürecinde olmayı umuyoruz.” diye konuştu.

Trump, Beyaz Saray’ın açıkladığı Kovid-19 önlemleri konusunda yeni bir karar aldıklarını dile getirerek, “Önümüzdeki iki hafta çok önemli. Herkes üzerine düşeni yapmalı ve sosyal mesafeye dikkat etmeli. Bu kabus elbet bir gün bitecek. Kovid-19 önlemlerini 30 Nisan’a kadar uzatma kararı aldık.” dedi.

Donald Trump, daha önceki “ülkeyi 12 Nisan’daki Paskalya’ya kadar tekrar eski haline getirmek istiyorum” açıklamasının hatırlatılması üzerine, “Ben bunu sadece bir temenni olarak söylemiştim.” ifadesini kullandı.

“Zaferi kazanmadan önce galibiyet ilan etmekten daha kötü bir şey olamaz”

Trump, Kovid-19 ile mücadeleden eskisinden daha güçlü çıkacaklarına inandıklarını belirterek, “Ancak zaferi kazanmadan önce galibiyet ilan etmekten daha kötü bir şey olamaz.” dedi.

Başkan Trump, Beyaz Saray Kovid-19 ile Mücadele Görev Gücünde yer alan Doktor Antony Fauci’nin “ABD’deki ölüm rakamlarının 100 bin ila 200 bini bulabileceği” açıklamasına ilişkin olarak da şunları söyledi:

“Biz hiçbir şey yapmasaydık 2,2 milyon insanın ölmesi bekleniyordu ama bunun çok altında olan 100 bin ila 200 bin ölümle bu süreçten çıkarsak, iyi bir iş çıkardık demektir.”

“Bu maskeler nereye gidiyor?”

New York’taki hastanelerde “tıbbi malzeme yokluğu” yaşanabileceği endişelerine ilişkin de Trump ilginç bir iddia ortaya attı. Trump, şöyle dedi:

“Bir anda haftalık 10-20 bin maske ihtiyacı nasıl 300 bine çıkabiliyor? New York’taki hastanelerde bir işler dönüyor. Gazeteciler olarak siz bu meseleye bir bakmalısınız. Bu maskeler nereye gidiyor? Arka kapıdan başka yerlere mi gidiyor? Bu hastanelerde stokçuluktan da kötü şeyler dönüyor olabilir.”

Trump, “ABD’nin şu anda dünyada en çok Kovid-19 vakasına sahip olması”na ilişkin “Şu anda dünyada diğer bütün ülkelerden daha çok test yapıyoruz. Bu nedenle de vaka sayılarımız yüksek çıkıyor.” değerlendirmesinde bulundu.

ABD ordusuna bağlı mühendis birliklerinin ve acil durum yetkililerinin New York’taki Javits Center fuar alanını hastaneye çevirdiklerini belirten Trump, “Yarın Javits Center’in Kovid-19 hastanesi olarak açılışına şahitlik etmek için New York’a gitmek istedim ancak Gizli Servis buna müsade etmedi.” diye konuştu.

CNN ve PBS muhabirlerine “yalan haber” tepkisi

Trump’ın basın toplantısına, sürekli yalan haberler yaptıklarını söylediği basın kuruluşları PBS ve CNN’in muhabirlerini azarlaması damga vurdu.

Donald Trump, Yamiche Alcindor’un “Daha önce bazı eyaletlerin ihtiyacından fazla talebi olduğunu söylemiştiniz.” demesi üzerine böyle bir açıklamada bulunmadığını iddia etti.

Alcindor’un, hafta içinde Fox News’e yaptığı açıklamaları hatırlatması üzerine de Trump, Alcindor’un tehditvari konuştuğunu ve başka muhabirlerin vaktinden çaldığını söyledi.

“ABD’deki gençler virüsten daha çok etkileniyor”

Beyaz Saray Kovid-19 ile Mücadele Görev Gücü Doktoru Deborah Birx de yaptığı açıklamada, sosyal mesafe koymanın fedakarlık gerektirdiğini bildiğini belirterek, “Ancak sosyal mesafenizi koruyarak, yüzlerce hayat kurtarabilirsiniz.” dedi.

Birx, virüsün ABD’de 100 bin ila 200 bin kişinin canına mal olacağı tahminlerinin yanlış olmasını umduklarını dile getirerek, “ABD’de ne yazık ki genç kişiler Avrupa’daki gençlerden daha çok virüsten etkileniyor. Bu nedenle her model çok doğru olmayabiliyor.” ifadesini kullandı.

Johns Hopkins Üniversitesinin paylaştığı son verilere göre, ABD’de virüsün bulaştığı kişi sayısı 124 bin 686’ya, virüs nedeniyle ölenlerin sayısı da 2 bin 191’e ulaştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.