Site Rengi

HABER ÖZETİ
Süresiz Nafaka zulmünün iptali Anayasa Mahkemesi’ne taşındı!.
Belâsını arayan Kahpe İsrail şimdi de Şam’a saldırıyor!.
CHP arka fonlarda kullandığı Atatürk fotoğraflarını kaldırmaya başladı!.
Tarihin en büyük yolsuzluk operasyonunda son durum!.
Silah bırakan PKK’dan ilk pazarlık şartı: ÖCALAN SERBEST KALACAK!.
15 Temmuz şehitleri için 90 bin Camii de Selâlar okunuyor..
HAKMAR ve TATBAK’ın sahibini FETÖ’ye sadakat sözleri ele verdi!.
CHP 3 rüşvetçi ismi partiden ihrqç ediyor..
Rüşvet ve yolsuzluktan tutuklanan CHP’li başkan sayısı 17’ye yükseldi!.
Mahmut Abbas şerefsizi yine siyonistlerle ağız birliği yaptı!.
Bitcoin 122 bin doları aşarak rekor tazeledi!.
Toprak Razgatlıoğlu rakiplerini resmen maymuna çevirdi!.
Terörsüz Türkiye Komisyonu kuruluyor..
PKK kamplarını ne zaman boşaltacak…
Alçak karikatür nedeni ile Leman’ın yazı işleri müdürü tutuklandı!.
Trump Avrupa Birliği’ne yüzde 30 gümrük vergisi uygulanacağını açıkladı!.
Ahmet Türk’ten kayyum sorusuna bomba cevap!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: AK Parti, MHP ve DEM Parti Olarak Beraber Yürümeye Karar Verdik..
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Devletin de Terörün Bitmemesinde Hataları Oldu!.
Diyarbakır Anneleri’nden Terörsüz Türkiye için tam destek..
ABD’li Biyükelçiden silah bırakan PKK için flaş sözler!.
Erdoğan’ın tarihi konuşmasına saatler kaldı..
Pervin Buldan’dan silah bırakma süreci ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür..
Menzil Tarikati’ndeki miras kavgası büyümeye devam ediyor!.
Yiğit Bulut hayatını kaybetti!.
PKK’nın silah bırakacağı tarihi gün geldi..
Bitcoin’den 112 bin dolarlık yeni rekor…
Şile Belediyesi’ndeki 300 milyonluk rüşvet operasyonunun perde arkası!.
MSB’den şehit olan askerlerle ilgili açıklama…
Silah bırakan PKK’lılar ne olacak…
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Trump’tan Irak’a tehdit: “Başlarına gelebilecek en kötü şey olur!.”

Trump’tan Irak’a tehdit: “Başlarına gelebilecek en kötü şey olur!.”
08.01.2020
A+
A-

Son dakika haberine göre; ABD Başkanı Donald Trump, Amerikan askerlerinin şimdi Irak’tan ayrılmasının “Irak’ın başına gelebilecek en kötü şey” olduğunu savundu.

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis’i Beyaz Saray’da kabul eden ABD Başkanı Trump, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İran Devrim Muhafızlarına bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani’nin öldürülmesi kararını bir kez daha savunan Trump, Süleymani’nin Irak’ta Hizbullah’ın tepe yöneticisi ile seyahat ettiğini ve “kötü planlar” yaptığını iddia etti.

Trump, Süleymani’nin Barack Obama döneminde “terörist” kategorisinde tanımlandığını ve geçmişini iyi bildiklerini belirterek, yaptıkları işten emin olduklarını dile getirdi.

Süleymani’nin ortadan kaldırılmasıyla hem kendilerine hem de birçok ülkeye “büyük bir iyilik” yaptıklarını savunan Trump, “ABD, İran’dan gelebilecek herhangi bir karşı saldırıya cevap vermeye hazırdır ve bu olursa karşılığını vereceğiz.” dedi.

Irak’a üstü kapalı gözdağı

Trump, ABD’nin Irak’tan ayrılmaya hazırlandığını belirten söz konusu mektupla ilgili olarak da değerlendirme yaparak, mektubun otantik olup olmadığını bilmediğini söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Trump’ın sözlerini tamamlayarak, söz konusu mektubun “imzasız bir taslak metin” olduğunu vurguladı.

Trump, günün birinde Irak’ın ülkedeki Amerikan varlığıyla ilgili kendi kararını vereceğini, ancak şu anda bunun doğru bir zaman olmadığını kaydederek, şunları söyledi:

“Bir noktada biz Irak’tan çıkmak istiyoruz, sonsuza kadar orada kalacak değiliz fakat şu anda doğru zaman değil. Ayrıca bu ülkede ciddi miktarda paralar harcadık, eğer çıkacaksak onları telafi etmek isteriz. Eğer Irak, ABD askerlerini şimdi ülkeden çıkarırsa bu, Irak’ın başına gelebilecek en kötü şey olur.”

Trump, Amerikan askerlerinin ülkeden ayrılması sürecinde “kendilerine saygılı davranılmaması durumunda” Irak’a ciddi yaptırımlar uygulayabileceğinin de altını çizdi.

Trump’tan “kültürel alanları vurmayacağız” yorumu

Daha önce İran’a ait bazı kültürel alanları da vurabileceğini dile getiren Trump, bu seferki açıklamasında ise önceki yorumundan geri adım attı.

Trump, “herhangi bir kültürel alan söz konusu olduğunda uluslararası kurallara uyacaklarını” vurguladı.

“Libya konusunda herkesle görüşüyoruz”

Diğer yandan Trump, bir soru üzerine, Libya konusunda ilgili ülke liderleriyle görüştüğünü, bu konuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Almanya Başbakanı Angela Merkel ile kısa süre önce konuştuğunu aktardı.

Trump, “Şu anda birçok ülkenin Libya’da dahli var; Rusya’nın ve diğer ülkelerin. Bu ülkelerle görüşüyoruz. Bizim net bir duruşumuz var. İşe yarayacak bir barış planı üzerinde çalışabilir miyiz diye buna bakıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yunanistan Başbakanı Mitsotakis bu bölümde yaptığı açıklamada, “Türkiye ile Libya arasındaki anlaşmanın provokatif olduğunu” savunurken, Trump bu hususta bir yorumda bulunmadı.

Öte yandan Trump, Yunanistan ile F-35’ler konusunda görüşmeler yapacaklarını ve şartların uyuşması halinde uçakların satışının mümkün olabileceğini kaydetti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.